![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.07.2002
![]() |
Twac cd-w552e wielki shit
Jak w temacie. Wymienili mi za 40x bo padla :/ a zastanawiam sie czemu ta 52 stoji mi na 2% albo na 6% i tak sobie moze bez konca na plytach cdrw moze mi ktos pomoc? moze to cos z oprogramowaniem
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
![]() |
ale jak zrobie stopa i zaczne jescze raz to zaczyna nagrywac choc tez nie zawsze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
A wszystko w komputerze masz w porządeczku? Zapewne chodziło Ci o TEAC'a? Jakie masz Aspii? Jak masz podpięte napędy? DMA włączone? Sterowniki do płyty głównej zainstalowane? Napisz coś więcej i pisz proszę po polsku a nie po polskiemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Twac cd-w552e wielki shit
Cytat:
juz kiedys byl topic na tema Teaca 52x, z tego co pamietam to porzadne modele tej firmy zakonczyly sie na 40x ktora ci padla ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.04.2003
![]() |
Moim zdaniem jesli to zatrzymywanie na 2, 8% jest nagminne, to najlepiej sprawdzić u kogoś innego czy to się tez dzieje, jesli tak to znów serwis. Takie zatrzymywanie się na 2% nagrwyania jest dość standardową przypadłościa w uszkodzonych nagrywarkach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
mam ASPI adapteca v472a2, podpieta jest na secondary master(sama) bo cd jest z hadekiem na primary...mam plyte ecs k7s5a na chipsecie sisa. Jeszcze jakby bylo malo to ma o wiele gorsza korekcje bledow niz stara nagrywarka teaca mojego kumpla cd-w512eb (12x10x32). Poradzcie na co wymienic ewentualnie doplacic zeby miec jakis porzadny sprzet. Na poczatku mialem jescze litka 32 ale zamienilem go na teaca 40X z ktorego bylem bardzo zadowolony do czasu gdy przestal czytac plyty i zapisywac na 87%, wydajac przy tym dziwaczne dzwieki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Na wymianę polecam LiteOna.
Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Na 52 bym sie chetnie zamienil tylko teac jest drozszy i nie chce staric pieeniedzy. Zastanawiam sie nad Yamaha F1 lub plextor 48x24x48
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
YAMI juz nigdzie nie ma ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
Bardzo mi zalezy na dobrej korekcji bledow oraz jakosci zapisu. Niewiem co mam zrobic, a plextor premium to bedzie kosztowal z 480zl, wiec sie nie oplaca.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Przegladnij testy nagrywarek na cdrinfo.pl - zauwaz ze TRAXDATA ma swietna korekcje bledów. Co do ceny plexa - hmm wersja 48x24x48 box kosztuje ~440PLN wiec cos czuje ze premium bedzie ponad 500 - troche pchneli technologi wiec moze kosztowac swoje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
No tak tylko jak sie okaze w praniu z tymi technologiami
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |