![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.03.2002
![]() |
UDF Reader
Witam!
Mam jedno pytanko. Do zapisu plyt CD-RW w formacie UDF uzywam programiku Ahead InCD. Jako, ze oprocz nagrywarki mam zwykly naped CD-Rom, chacialbym aby i on mogl czytac plytki zapisane w UDF-ie. W tym celu instalowalem juz rozne drivery do odczytu plyt zapisanych w UDF-ie i niestety powoduja one to, ze plytka UDF wlozona do nagrywarki nie uaktywnia InCD. Tak jakby UDFReader w jakis sposob "zagluszal" InCD. Gdy odinstaluje UDFReader'a, InCD zaczyna dzialac prawidlowo, ale wtedy nie moge odczytywac plyt UDF na zwyklym CD-ROM'ie. Uzywam Win2000 SP2 - pod innymi systemami (Win98SE, WinXP) nie mam tego problemu. A więc co jest? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.03.2002
![]() |
Nie bardzo rozumiem po co Ci ta kombinacja. Masz CD-ROM i CD-RW. Jesteś w tej chwili na jednym z Windowsów, więc po co chcesz wkładać sformatowaną płytkę do CD-ROMu jak masz CD-RW
![]() ![]() Niczym nie mogę tego wytłumaczyć, chyba że masz taki kaprys. Natomiast jeżeli chcesz odczytywać na innym OS-ie tylko na CD-ROMie na którym nie masz zainstalowanego programu do nagrywania (Nero) InCD (bo np. pieprzy ci stery lub nie chce dobrze wypalać na W2K) to powinien wystarczyć InCDUDFReader.exe z CDRinfo.pl (jakieś 600KB) - poszukaj. Chyba, że kombinujesz jakoś inaczej, a o gryzieniu się UDFReadera z InCD nie słyszałem, bo... nigdzie takiej kombinacji nie widziałem. A może ty dostawiasz nagrę czasami?? Spróbuj wtedy zawsze ręcznie uruchamiać (i zamykać doraźnie na czas używania UDFReadera) InCD - wyłącz dla niego autostart, zainstaluj InCDUDFReader pamiętając by wyłączyć wszystkie aplikacje oprócz systray'a i explorera (a w szczególności InCD). Możesz jeszcze zamienić kolejność instalki najpierw UDFReade, później InCD. Inna możliwość - po zainstalowaniu nadpisz InCD najnowszą wersją, chyba 3243up. Ostatecznie zmień dla UDFReadera katalog instalki np. InCD-2. Nie wiem co jeszcze, bo o nowszym ASPI (Nero) dla W2K chyba pamiętałeś, choć nie wiem co to ma za znaczenie dla UDFReadera. Powodzenia. Daj krótkie info, czy coś ci wypaliło, bo mam bardzo podobny układ - choć na razie bez problemów ;-)
|
|