![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
LiteOn 32x i securom"new"
Witam:-)
Juz kiedys przedstawilem ten temat, niestety nie bylo wiekszego oddzwieku:-( zatem pozwalam sobie napisac jeszcze raz. Mam w/w nagrywarke (bios XS0R) i problem. Nie udaje mi sie poprawnie skopiowac plytki z zabezpieczeniem securomnew (diablo2) w clonecd. Probowalem roznych wersji i roznych ustawien, efekt jednak zawsze taki sam-nie dziala. Wyczytalem na www, ze rownie dobrym a moze nawet lepszym programikiem do kopiowania plyt jest blind i sprobowalem kopiowoac przy jego pomocy. I co ciekawe. Najnowsza wersja jak rowniez poprzednia nie poradzila sobie z poprawnym skopiowaniem. Dopiero, kiedy zrobilem test w wersji z roku 2001 udalo sie. Co wiecej, kopiujac clonemcd rozmiar plikow obrazu na dysku byl zawsze taki sam. Natomiast w przypadku blinda wygladalo to inaczej. Kazda z wersji zrobila obraz o innej wielkosci i tylko jeden z nich (wcale nie ten najwiekszy rozmiarowo) po wypaleniu na plytke przyniosl pozytywny efekt. Do czytania uzywalem rowniez w/w nagrywarki. Jeszcze jedna uwaga. Kopia wykonana nieprawidlowo uruchamiala sie w nagrywarce tylko wtedy gdy w trayu (tym z clonecd) byla odznaczona opcja o ukrywaniu nosnika cdrw (wlaczone czytanie atip). Nie mialo to wplywu na czytanie w czytniku dvd pioneer. Testy wykonywalem w win2000 i win98se i nie mialo to zadnego znaczenia efekty takie same. Mial moze ktos podobne doswiadczenia i moze sie nimi ze mna podzielic? Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.05.2002
![]() |
Cytat:
ja mam natomiast inny problem - nie wiem co robie nie tak, bo opcje w clone cd zaznaczam jak trzeba, ale po zaznaczeniu "odczyt danych z subkanalowych sciezek audio / danych" kopia jest widziana jako audio cd. o co chodzi? czy robie cos nie tak? |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
ztego co wiem to liteon nie robi poprawnie securoma
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
zle wiesz. juz sobie poradzilem - wina lezala chyba po stronie czytnika cd (stare dvd samsung) - juz obraz plyty zrzucony na hdd byl zly. gdy do zrobienia image wykorzystalem nagrywarke, a pozniej na niej nagralem kopie wszystko poszlo szybciutko i jak najbardziej prawidlowo.
tak swoja droga, to skad masz informacje ze liteon zle sekure zalatwia? pozdrawiam olew |
![]() |
![]() |
#6 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ze tez jeszcze sie nie nauczyliscie ze kopie zabezpieczonych plyt robi sie nagrywarkami, przeciez te stare cd-romy na pewno nie czytaja dobrze subkanalow. A mnie cos takiego nawet nie wpadlo na mysl.....acha, to bylo do Olewa.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Witam:-)
Czytam se wasze posty no i...rozne problemy sa, jednak nikt nie ma podobnego do mojego. Ustosunkowywujac sie do powyzszych wypowiedzi dodam, ze; zgrywam plytke w nagrywarce. Probowalem takze w dvd, ale efekt jest dokladnie ten sam. Po nagraniu obrazu na cdr gierka nie odpala sie tylko krzyczy o cd. Poprawnie udalo mi sie skopiowac tylko w blind i to na dodatek w stosunkowo starej wersji. Ani clonecd ani inne oprogramowanie nie daly pozytywnych rezultatow. Stosowalem najrozniejsze ustawienia w clonie. Do odczytu uzywalem zarowno dvd jak i nagrywarki. Opcja ukrywania atip byla wlaczana i wylaczana. Tylko przy ustawieniu atip na czytanie przez nagrywarke tego obszaru gra ruszala (i to tylko w nagrywarce). W kazdym innym przypadku bylo zle. Rece opadaja, bo nie mam juz zadnego pomyslu co moze powodowac taki efekt. Nikt oprocz mnie nie mial podobnego problemu? A co do posta, w ktorym napisano, tworzy sie plyta audio. Moze serialek nie taki jak potrzeba:-) Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
pozdrawiam olew |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
pozdrawiam olew |
|
![]() |
![]() |
#10 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dominix: trudno znalezc recepte na twoje klopoty, mozliwe ze jednak te liteony maja problem z securomami ( tak mi sie zdaje ze gdzies o tym czytalem). Co do napedow dvd to tez roznie to moze byc....jak wiadomo nie wszystkie potrafia prawidlowo czytac subkanaly. Zerknalem doTCCD i tam ustawienia sa standardowe dla securoma, tyle ze odczyt byl robiony na Toshiba SDM1502 a jak wiadomo napedy toshiby sa uznane za jedne z najlepszych do odczytu takiego badziewia. Jesli mozesz to sprobuj zrobic odczyt na innej nagrywarce, ewentualnie poszukaj po sieci jak sobie z tym radza liteony z inna wersja firmware (tylko najpierw poszukaj a dopiero potem zmieniaj, nigdy na odwrot). Poza tym juz teraz wiesz ze na starym blindzie ci sie udaje wiec moze nie ma sensu kombinowac. :-)
PS. probuj jeszcze zerknac na: http://bartex.w.interia.pl/ tam tez mozesz znalezc cos ciekawego na swoj temat. |
![]() |
![]() |
|
|