![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Gość
|
upgrade 8083b LG
Chcialem upgrade'owac sobie bios, a tu zima
wywala mi "No target drive found" W read me jest napisane, ze bios 1.06 moze byc instalowany na bios 1.05 lub higher, a ja mam 1.00 C mam robic? |
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
ja mam to samo - również czekam na helpa. Ktoś mi poradził, żeby przepiąć nagrywarkę na PRIMARY SLAVE - ale u mnie to nie działa.
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.09.2000
![]() |
W read me jest napisane, ze bios 1.06
moze byc instalowany na bios 1.05 lub higher, a ja mam 1.00 Może twoja jest za stara? Jaką ma datę urodzin? W readme.txt jest wyraźny sygnał, że modele z wcześniejszymi biosami mają inny flash-ROM. Może tego się po prostu nie da zrobić. |
|
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
nagrywarka jest z marca 2000 roku
|
|
|
#5 |
|
Gość
|
moja lg 8083b(aktualnie już po tuningu 8080b) jest gdzieś tak z maja/czerwca
i miała bios 1.5 zarzuciłem jej bios made in HP ver. 1.9 i zaczela sygnalizować wszystko na zielono (olala pomaranczowa diode) no i teraz zapodałem bios od lg 1.06 dla 8083b i diody wróciły do normy doszedł cdtext potem zapodałem bios 1.06(po modyfikacji ) od 8080b i mam model 8080b 8x4x32x i all is good ___________________- spróbuj najpierw z biosem od hp (na stronie hp) oni dodają starszy program do fleszowania rw.exe który wykrywa wszystkie napędy cdrom i cdr/rw a lg tylko ten właściwy model dla biosu który chcesz zapodać pokombinuj najpierw z biosem 1.06 + program od hp rw.exe potem dopiro z bisem hp najlepiej poszukaj wszystkich biosów które się ukazały i próbuj z biosami od najstarszgo pokolei do najnowszego bo jeśli tu chodzi o inną kość biosu to moze byc klapa powodzenia!!! |
|
|
#6 |
|
Gość
|
Przepuściłem go fleszem od HP i jest ok - ladnie rozpoznaje naped i dziala very. Diodki swieca obie. A jakbyscie jeszcze wiedzieli co z DVD 8080B (tez LG) - jak go zafleszowac - bede dzwieczny. Powodzenia i dzieki za helpa
|
|
|
#7 |
|
Gość
|
mam firmwara v.1.00. Mozna go flashowac RW.exe od HP
??Jezeli tak to czad, ale dajcie namiary na ten propgram ... i potwierdzcie mnie ze se nie przejaram nagrywary!! PLIZ !! |
|
|
#8 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.09.2000
![]() |
rw.exe jest dostępny wraz z biosami 1.05 i 1.09 od HP zobacz "Opis nagrywarek LG" model CED-8043B (np. lg109.exe). Przygotuj sobie pustą dyskietkę i uruchom plik .exe. Na dyskietce znajdziesz oczekiwany RW.EXE.
Nie dan Ci gwarancji, że wszysko będzie OK, ale innym chyba to wyszło. |
|
|
|
|
#9 |
|
Gość
|
dzieki za help, szkoda tylko ze nie podales strony WWW, no ale to juz se znajde. Tych gosci og LG juz styrel dzisiaj chyba z 5 razy za tak beznadziejne modele. Kto wypuszcze sprzet ktorego nie da sie flashowac.
Parodia. Dzieki i chyba sprubuje, a jak sie nie uda to moze wcisne im gwarancje )
|
|
|
#10 |
|
Gość
|
zadzialalo
ale padlo mi po tym jak chcialem zrobic ta slynna przerobke na 8080B TERAZ TO HELP NA MAXA co zrobic jak BIOS nie wykrywa nagrywary ![]() czy ta sie to jakos cofnac ![]()
|
![]() |
|
|