![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.10.2002
![]() |
POMOCY!
mam problem dzis kupilem sobie nagrywarke i wlanczam Nero 5.5.8.3 i ustawiam sobie predkosc x32 wkladam plytke Philipsa CD-R 700MB Silverspeed x32 i co sie dzieje czekalem 7 min na nagranie plytki a powinno byc okolo 3 min nagrywarka jest podlaczona takim szerokim kablem [ niewiem jak sie nazywa ] pierw ten kabel jest podlaczony bezposredni do plyty glownej a potem do nagrywarki czyli chyba jako MasterPROSZE O POMOC! |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Sciagnij nowsze nero. Wylacz programy w tle sprawdz czy masz wlaczone DMA i zainstalowane ASPI.
|
|
|
#3 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
dobze by bylo gdybys mi powiedzial co to jest DMA i ASPI bo ja lamka w takich sprawach jestem ![]() aha i zrobiel testa z Nero speed i mialem tam jakies mierne wyniki Speed Average 16.62x Speed Start 17.89x Speed End 15.69x Speed type CLV |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
sorry
ale musze to napisac, moze mnie nie bedziesz lubil ale
po co sie bierzesz za nagrywanie plyt skoro sie nie znasz na kompie? ale nie wazne wylacz dma, pewnie masz wlaczone, teraz nie bede tluamczyl co to jest, poszukaj na necie, mialem to samo na moim palniczq i wylaczenie dma pomoglo w 100000% ;]
|
|
#5 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Do tego to podlaczenie, jesli szeroka tasma to pewnie 80-zylowa a wtedy wazne jest zeby nagra byla podlaczona na koncu tasmy jesli jest jako master, z tylu trzeba sprawdzic zworki.....,moze lepiej bedzie jak rzuci na to okiem ktos kto sie na tym zna.
|
|
|
|
|
#6 |
|
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Ten magiczny kabelek nazywa się ide.
DMA włączysz jak klikniesz prawym klawiszem myszy na mój komp. i wybierzesz właściwości>menadżer urządzeń>stacje dysków>a dalej już sobie poradzisz. |
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
kicha
DMA mam wylaczone standardowo
|
|
|
|
|
#8 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
DMA nalezy WLACZYC - wylaczanie pomaga w BARDZO nielicznych i zagadkowych przypadkach
tasma 80 zylowa jest uzywana przy UDMA/100 i UDMA/133 - jako ze zadna nagrywarka nie obsluguje tych trybow mozesz spokojnie podlaczyc naped tasma 40 zylowa [tasma 80 ma jedna wtyczke niebieska - ta strona wpinasz tasme w plyte glowna - tasme 40 zylowa mozesz podpiac dowolnie] - rezygnacja z tasmy 80 zylowej jest w tym wypadku wskazana ale nie ze wzgledu na predkosc czy cos tylko ze ta tasme dosc latwo uszkodzic (ma te same wymiary i 2 razy wiecej cienkih kabelkow) ejsli jestes szczesliwym posiadaczem XP to dma wlacza sie troszke inaczej ale to juz sprawdz sam do tego - jesli masz plyte na chipsecie VIA - instalujesz via 4in1 jesli nagrywarka jest BARDZO nowa (jakas 48x) to sciagasz nowsze nero - twoja wersja moze sobie jeszcze z twoja nagrywarka ni radzic) ASPI na razie mozesz sobie odpuscic - Nero ma wlasne - a sa do sciagniecia z cdrinfo.pl dzial 'centrum plikow' czy jakos tak [misiek - czemu ten dzial nie nazywa sie 'download' i czemu go tak ciezko znalesc?]
![]() nie odpowiadam na pivy z pytaniami jak sie komus wlamac na mail [co za pomysl] i z prosba o pomoc w konfigu czegostam. te czasy sie skonczyly. Ostatnio zmieniany przez -Sid-The-Rat=> : 04.10.2002 o godz. 08:52 |
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
THX za odpowiedz i mam pytanie czemu w nero moge w nero ustawic max nagrywania x32 a nie x40 ??
mam plytke glowna Gigabyte GA-7VTXE+ na chipsecie VIA i muglbys mi podac stronke do tych nowych sterownikow via 4/1 i czy one sa bezpieczne znaczy sie czy nic mi niepadnie po instalacji ich ?? |
|
|
|
|
#10 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Re: Problem z nagrywaniem :(
Cytat:
|