![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 | ||
|
Gość
|
Cytat:
- WinXP HE Pl (oem), ale nie sądzę aby to wersja OS była winna tem, że nero nie potrafi wykryć magistrali IDE (ten sam problem występuje zarowno przy NTFS, jak i przy FAT32). Za kilka dni, być może będę miał jakieś inf na temat tego problemu - oczywiście podzielę się z Tobą infomacjami. Swoją drogą, miło że ktoś ma ten sam problem co ja ![]() Pozdrawiam |
||
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 27.02.2002
![]() |
Ja już ten problem rozwiązałem. Sciągnąłem sobie Nero 5551 wersja angielska. Startuję... i chodzi! Rozpoznaje nagrywarkę i wszystkie prędkości. Pomuślałem zrobić upgrade na 5572 i nic nie wyszło po restarcie - oczywiście zwis. Wkurzyłem się, ściągnąłem wersję 5576 która jest jeszcze jako beta, ruszyła i chodzi pięknie do tej chwili. Też wersja angielska, ale myślę, że za parę dni będzie polska nakładka. Spróbuj tego, może rzeczywiście ta 5572 jest trefna z XP i z niektórymi typami nowszych nagrywarek. Pozdroowka!
|
|
|
|
|
#18 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2002
![]() |
Z pewnością nie: XP PROF PL + TEAC CD-W524E 1.0b + NERO 5.5.7.2 i NIE MA NAJMNIEJSZYCH PROBLEMÓW, z ENG tez nie miałem.
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 27.02.2002
![]() |
Cytat:
Wiem, że u innych działe, ale są tacy, u których nie działa. Nasze tu dociekania powinny doprowadzić nas do odpowiedzi na pytanie: Co jest przyczyną? Konfiguracja sprzętu, czy zainstalowane oprogramowanie. Na pewno nie pł.główna i procesor, ani chipset. Nie jest to nagrywarka (choć speed x24 pokrywa się), ani system plików (FAT, czy NTFS). Może sposób podłączenia do płyty głównej: kontroler IDE, RAID, obsługa UDMA100? Może SB LIVE 5.1, CD-ROM Asus (ale jego odpinałem). Na tym Forum ten problem miało już 4 osoby, mam nadzieję, że dowiemy się dlaczego. Pozdroowka! |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Gość
|
[quote]Bidi (24-02-2002 18:39):
" a nie wiem jak w XP ale w starszych Windach trzeba wlaczyc obsluge dwuch kanalow EIDE." JAK WŁĄCZYC OBSŁUGĘ DWÓCH KANAŁÓW ![]()
|
![]() |
|
|