![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.07.2002
![]() |
usuwanie trzasków z kaset
potrzebuję zgrać naukę języka z kasety i zamienić na mp3.przydałoby się to z szumu i trzasków.jakiego użyć programu?z góry dzięki.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
cool edti pro się do tego nadaje. jest w nim taka opcja jak noise reduction. zgrywasz kasetę do komputera za pomocą cool edita pro i zaznaczas w nim fragment "kasety" gdzie nie ma muzyki tylko np. przerwa między lekcjami. dajesz na noise reduction, optem get profile from selection, zapisać sobie możesz taki profil, potem zaznaczasz całą kasetę dajesz znowu noise reduction i loadujesz zapisany wcześniej profil, dajesz OK i czekasz, powinno działać
![]()
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.07.2002
![]() |
Lub tez jak wolisz to uzyj Sound forge 5.0 lub 6.0 - ustawienia
prawie tak samo jak w Cool Edit Pro albo tego co uzywam ja Steinberg Clean it! specjalizowany program do tych rzeczy tj. oczyszczania plyt gramofonowych i kaset z trzaskow i szumow. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.07.2002
![]() |
ŚLICZNE DZIĘKI ZA SZYBKĄ POMOC.
|
![]() |
![]() |
#5 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
czy mozesz podac jakis link do tego programu |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.06.2002
![]() |
Proponuję sparawdzić adres:
http://www.cdrsoft.cc/index3.html dział download/Audio Tools/MP3 and Wave Editors
#7 | |
`
![]() |
Cytat:
jakos nie lubie programow z cdrsoft.cc -dziekuje,znajde cos szybszego |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Bywalec
Data rejestracji: 12.08.2002
![]() |
Cytat:
ja znalazłem używajać eDonkey`a 8) . Ale program jest przereklomawanym kiczem (ten interfejs to jakiś idiota wymyślił). Filtry w WinOnCD są przynajmniej równie dobra jak nie lepsze (interfejs jest też badziewiarski ale nie aż tak |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
`
![]() |
Cytat:
sciagnalem i zainstalowalem, ale nie mam pod reke probki,zeby zobaczyc co to warte, np.traka zgrywanego z jakiegos winyla. Jesli mowisz ,ze filtry w Wione sa lepsze, to jako stary wionowiec z pelna odpowiedzialnoscia moge stwierdzic, ze nie osiagnie sie nigdy takiego efekty,jak uzywajac CoolEdita. Zasmuciles mnie Szakalu, bo poswiecilem cale 15 minut na znalezienie tego w necie lacznie z numerem rozruchowym i crakiem. Pewnie wycigne jakis patefon i zobacze co to warte |
|
![]() |
![]() |
#10 |
`
![]() |
no to wyciagnalem patefon,zgralem takiego porypanego winyla
Wyczyscilem Steibergiem i jest to do bani. Moze sie nadaje do kaset w miare nowych.Plik w zalaczniku - *.txt trzeba zmienic na *.mp3 |
![]() |
![]() |
#11 |
`
![]() |
a tak wyglada to samo zrobione w CoolEdicie
oczywiscie *.txt trzeba zmienic na *.mp3 |
![]() |
![]() |
#12 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Faktycznie pierwsza próbka, bez żadnego efektu.
Druga próbka bez zakłóceń, tylko trochę baza przestrzenna i wysokie tony ograniczone. |
![]() |
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() |
nie ma to jak dżwięk trzasków z winyli, nie ma sensu ich usuwać przynajmniej dla mnie. trzaski dodają oryginalnosci wycinając oczywiscie np sampel do utworu ale to troche inna sprawa, bo mówisz o kasecie i nauce angielskiego więc dobrze cie rozumiem.
polecam cool edit Mam jeszcze małe pytanie jaki kabel trzeba kupic do zgrywania dzwieku z kaset ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Gość
|
Ja uzywam kabelka stereo z dwoma mini-jackami, ok. 12 (chyba?) zlp w Media Markt. (HAMA? czy jkos tak?)
|
![]() |
|
|