![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.05.2004
![]() |
VariRec u Plextora - pytanko
Jestem od niedawna posiadaczem nagrywarki PLEXTOR PX-320A. Choć to leciwy model, ale kupiłem go ponieważ posiada bardzo cenną dla mnie "nagrywacza" muzyki na CD-Ry funkcję VariRec. Chciałbym wiedzieć czy podczas wypalania płytek obojętnie w jakim programie uaktywnia się ta funkcja samoczynnie, czy trzeba coś ustawiać w danym programie nagrywającym ?
Do wypalania najczęściej używam Nero 7 i rzeczywiście jest w nim możliwość manipulacji VariReciem, a ciekaw jestem jak sprawy się mają w przypadku innych programów ? Czy jest może tak, że wystarczy iż wypalamy płytkę z prędkością x4, a VariRec sam się uaktywnia. Pytam dlatego, ponieważ chciałbym uzywać innych programów do kopiowania muzyki, np. Feurio lub EACa czy Burrrna, które są ponoć lepsze w od wspomnianego Nero. Bardziej obytych w temacie proszę o podpowiedzi. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
![]() |
Dodam jeszcze, ***380;e porzez Nero 7 jest doj***347;cie do ustawie***324; VariReca tylko kiedy wypala si***281; pojedy***324;cze pliki, a brak takiej opcji w przypadku wypalania obrazu p***322;yty. Mobilizuj***281; bardziej do***347;wiadczonych u***380;ytkownik***243;w Plextor***243;w o aktywno***347;***263; w tym w***261;tku i z g***243;ry serdecznie dzi***281;kuj***281;.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja tam plextora nie mam ale czy czasem w plextools nie ustawia się VariRec a potem to można nagrać np Burrrn'em
ogólnie poszukaj takiej opcji w plextools |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Nie mam Plextools, kupiłem tę nagrywarkę z drugiej ręki, bez dodatkowego oprogramowania. Burrrna zainstalowałem, ale VariRec się tam nie pojawia.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no to czas najwy***380;szy za***322;atwi***263; sobie plextools i u***380;y***263; ukrytej mocy drzemi***261;cej w plexie
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
A teraz pytania dla prawdziwych znawców ![]() W jaki sposób w takim przypadku można "wydobyć" z obrazu (wav i cue) pliki-ścieżki jeszcze przed wypaleniem ich na CD-R i zachowanie ich na dysku w celu późniejszego wypalenia? I pytanie podstawowe: jest gdzieś dostępna polska instrukcja do programu Plextools w wersji którą "posiadłem" ? ![]() Myślę że pytania sformułowane są w miarę czytelnie i nie będzie problemów z udzeleniem na nie odpowiedzi za co z góry dziękuję ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|