Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.03.2004, 20:17   #1
pakob
Bywalec

Data rejestracji: 13.03.2004
pakob w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Verbatim+Crystal Azo

Czy ktoś z Was nagrywał na płytkach Verbatim+Crystal Azo?Te nońiki produkuje Mitsubishi i to chyba dobrze rokuje.Czy Verbki Pastel są lepsze?Pytam w kontekście nagrywania muzyki!
pakob jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.03.2004, 20:52   #2
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wolę te Crystal Azo ...
Stary 21.03.2004, 23:34   #3
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez pakob
Czy ktoś z Was nagrywał na płytkach Verbatim+Crystal Azo?Te nońiki produkuje Mitsubishi i to chyba dobrze rokuje.Czy Verbki Pastel są lepsze?Pytam w kontekście nagrywania muzyki!
Nie chciałbym być niegrzeczny, ale:

1. Nie, pewnie nikt nigdy nie nagrywał na Verbatim Crystal Azo:o

2. Mitsubishi, no tak... dobrze rokuje, ciekawe czy dobrze rokowałoby np. Daihatsu czy Subaru - nie wiem na czym te rokowania opierasz, bo jeżeli w oparciu o autka to sie zgadzam

3. Lepsze do muzyki i od Pasteli w jakim kontekście - lepsze basy, dynamika, cy cuś?

4. Na wszystkie te pytania cokolwiek one znaczą znajdziesz odpowiedzi w istniejących już na forum topicach. Wystarczy użyć tylko opcji SZUKAJ i wpisać something like that: AudioCD, płyty do audio, audio, trwałość, jakość, Pastel, Crystal, itp. itd. Ponadto oczywiście sztandarowy przyklejony NOSNIKI [eg. Verbatim Pastel Disc]. Nawet gdzieś chyba jakaś ankieta się przewija w temacie: najlepsze płyty do Audio, czy jakoś tak

5. Gdyby ci się jednak nie chciało to Crystale od Mitsubishi mają pochlebne recenzje raczej pod każdym względem i obok Pasteli w zależności od gustów uważane są za jedne z lepszych płyt na tym padole - co byś na nich nie nagrywał

6. Chociażby TU

Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 21.03.2004 o godz. 23:46
VIZZARD jest offline  
Stary 22.03.2004, 13:23   #4
pakob
Bywalec

Data rejestracji: 13.03.2004
pakob w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Verbatim + Crytal Azo

Dzięki Vizzard za informację.Trochę zgryżliwości ad.1 nie należy mi się.Pytałem o Verbki + Crystal Azo [ zwróć uwagę na +] mając jakieś wątpliwości czy to ciut inna płyta od tej bez plusa [podobno chodzi o połączenie 2 zabezp. warstw] Inne posty mówiły o genialności Pasteli,ze to niby totalny debeściak,jeszcze inne o wyższości czarnych nośników{lepszych do muzy]Sam mam kilka kopii na Hi-Space Carbon i brzmią istotnie znakomicie[oczywiście odsłuchiwane na hi-endzie] No wię może coś w tym jest poza zerami i jedynkami [ może trochę magii a może sugestii?]
pakob jest offline  
Stary 22.03.2004, 13:59   #5
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez pakob
Dzięki Vizzard za informację.Trochę zgryżliwości ad.1 nie należy mi się.Pytałem o Verbki + Crystal Azo [ zwróć uwagę na +] mając jakieś wątpliwości czy to ciut inna płyta od tej bez plusa [podobno chodzi o połączenie 2 zabezp. warstw] Inne posty mówiły o genialności Pasteli,ze to niby totalny debeściak,jeszcze inne o wyższości czarnych nośników{lepszych do muzy]Sam mam kilka kopii na Hi-Space Carbon i brzmią istotnie znakomicie[oczywiście odsłuchiwane na hi-endzie] No wię może coś w tym jest poza zerami i jedynkami [ może trochę magii a może sugestii?]
Spoko
Ja też używam jednak do muzy czarnych Akossów (Panie świeć nad ich duszą) - mały zapasik mi został; pomimo że trochę więcej błędów C1 mają - average ~1.7 niż Pastele czy Crystale.
Wolę jakoś to niż dedicated to AudioCD
VIZZARD jest offline  
Stary 24.03.2004, 15:17   #6
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 25.02.2004
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
2. Mitsubishi, no tak... dobrze rokuje, ciekawe czy dobrze rokowałoby np. Daihatsu czy Subaru - nie wiem na czym te rokowania opierasz, bo jeżeli w oparciu o autka to sie zgadzam

^^ VIZZARD ale żeś z tym wyjechał... tak autka ma dobre ale nie tylko tym się zajmuje !

Powinieneś wiedzieć, że mitsubishi to firma z tradycjami powstała w 18xx roku i to o czyś świadczy....
Zajmowali się żeglugą, robili samoloty, samochody i wiele innych rzeczy....
Możemy spotkać telewizory, LCD'ki i kto jeszcze wie co jeszcze tej firmy...

Jeżeli ktoś kojarzy tę firmę jedynie z samochodami to mało o niej wie:
Mitsubishi dzieli się na wiele kompanii:
Mitsubishi Motors, Mitsubishi Electronics, Mitsubishi Chemical Co, Mitsubishi Electric (z czego ta ostatnia ma pod sobą niektóre koreaskie firmy i większość japońskich np SONY,LG, itd...)

Jak wiemy to Mitsubishi Chemical Co. zajmuje się płytkami i chyba to odgałęzienie mitsubishi nie robi samochodów ^_^

Ostatnio zmieniany przez Ghost_mode : 24.03.2004 o godz. 15:24
Ghost_mode jest offline  
Stary 24.03.2004, 15:57   #7
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Dzięki za wykład, ale niestety muszę cię zmartwić gdyż zatriumfowałeś tym tylko w swoim mniemaniu, ponieważ wszystko to niestety wiem i błagam o wybaczenie, że nie dałem uśmieszka na końcu:zeby:

Ponadto nie wiem skąd żeś wytrzasnął w ostatnim zdaniu Mitsubishi Chemical Co. w tym poście gdyż kolega pakob napisał:

"Czy ktoś z Was nagrywał na płytkach Verbatim+Crystal Azo?Te nońiki produkuje Mitsubishi i to chyba dobrze rokuje.Czy Verbki Pastel są lepsze?Pytam w kontekście nagrywania muzyki!"

a o żadnym odgałęzieniu mowy nie było^_^
VIZZARD jest offline  
Stary 24.03.2004, 16:05   #8
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

a o żadnym odgałęzieniu mowy nie było

oczywiście, że nie bo tego trzeba się domyśleć... :zeby:
a Ty wydajesz się być rozgarnięty.

Ale skoro wszystko wiesz to nie muszę przypominać, że płytki są robione w Mitsubishi Chemical Co. a nie np Mitsubishi Motors
Ghost_mode jest offline  
Stary 24.03.2004, 16:08   #9
VANTWG
-=MIXED CLAN=-

Data rejestracji: 19.09.2003
VANTWG jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>VANTWG jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@VIZZARD
jakoś ciebie nie rozumie zaczynasz coś motać, piszesz że nichciałbyś być niegrzeczby a jesteś i tyle.
Kolega @pakob zapytał jasno a ty wywaliłeś jakiś śmieszny wykład....
czy tak trudno jest normalnie odpowiadać??

I kilka szt. poza budą.
VANTWG jest offline  
Stary 24.03.2004, 18:59   #10
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez Ghost_mode
a o żadnym odgałęzieniu mowy nie było

oczywiście, że nie bo tego trzeba się domyśleć... :zeby:
a Ty wydajesz się być rozgarnięty.

Ale skoro wszystko wiesz to nie muszę przypominać, że płytki są robione w Mitsubishi Chemical Co. a nie np Mitsubishi Motors
Jasne! Ale o tym pakob nie pisał a tylko ty założyłeś że on to wie!
VIZZARD jest offline  
Stary 24.03.2004, 20:29   #11
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Jasne! Ale o tym pakob nie pisał a tylko ty założyłeś że on to wie!
Wiesz co zakończmy już tą rozmowę bo ona do niczego nie prowadzi !
Jedyne co to z każdym Twoim postem chce mi się coraz bardziej smiać ^_^

Dajmy wypowiedzieć się innym !

Dość OffTopicowaia

PS wracając do tematu to uważam, że Verbatim+Crystal Azo są wporzo
Ghost_mode jest offline  
Stary 25.03.2004, 09:58   #12
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez Ghost_mode
Wiesz co zakończmy już tą rozmowę bo ona do niczego nie prowadzi !
Jedyne co to z każdym Twoim postem chce mi się coraz bardziej smiać ^_^

Dajmy wypowiedzieć się innym !

Dość OffTopicowaia

PS wracając do tematu to uważam, że Verbatim+Crystal Azo są wporzo
Ależ naturalnie drogi kolego! Tylko zobacz jakie elaboraty off-topicowe żeś nawypisywał tylko po to ażeby zupełnie przypadkowo na koniec napisać że: "Verbatim+Crystal Azo są wporzo " ^_^

Przyganiał kocioł garnkowi - znasz to?

P.S. Zastanów się także co twoje posty wniosły do dyskusji - i nie musisz tego pisać - zostaw to dla siebie

P.S.2. Nie wiem czemu całe te twoje gadki miały służyć, bo gdybyś nie zauważył to my z pakobem dawno już piwko wypiliśmy
VIZZARD jest offline  
Stary 25.03.2004, 10:22   #13
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez VANTWG
@VIZZARD
jakoś ciebie nie rozumie zaczynasz coś motać, piszesz że nichciałbyś być niegrzeczby a jesteś i tyle.
Kolega @pakob zapytał jasno a ty wywaliłeś jakiś śmieszny wykład....
czy tak trudno jest normalnie odpowiadać??
No i na koniec śmiesznej dyskusji jeszcze trzy słowa do ojca VANTWGa:

1. Gdybyś znał polski język to wiedziałbyś iż istnieją w języku polskim sformułowania, które brzmią mnie więcej tak (o pozwól że przytoczę bo nie wiem czy ty wiesz):

Nie chciałbym być niegrzeczny, ale ...
Nie chciałbym być złośliwy, ale ...
Nie chciałbym być wścibski, ale ...
Nie chciałbym być zgryźliwy, ale ...
Nie chciałbym być źle zrozumiany, ale ...

no i w tym miejscu po "ale" następuje wypowiedź - nie zawsze pozytywna

2. Wiesz nie każdy ma taką łatwość prostego i jasnego wypowiadania się jak ty; poza tym normalność jest pojęciem względnym, a jeżeli nie podobają ci się moje "śmieszne wykłady" - to chłopie! - zaprawdę powiadam ci - NIE CZYTAJ ICH!!

3. No i na koniec w trzech krótkich punktach odpowiedz, co takiego wartościowego i związanego z tematem dowiedział się pakob od ciebie - biorąc pod uwagę oczywiście normalność odpowiedzi - o Verbatim+Crystal Azo . Tylko błagam - nie bierz przykładu ze śmiesznych wykładów innych userów.
VIZZARD jest offline  
Stary 25.03.2004, 10:31   #14
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

A tak poza tym to co słychać?

Pogadaliśmy sobie trochę, jakieś emocje nawet się pojawiły, było niegrzecznie i śmiesznie i offtopic, ale cóż - czas wracać do szarego normalnego forum.

W tym miejscu chciałbym wszystkich których uraziłem swoją arogancją, niegrzecznością i brakiem kultury bardzo przeprosić i obiecuję że jest to przedostatni raz!

Najbardziej przepraszam pakoba za ten wywód, ale w moim mniemaniu odpowiedzi na wszystkie postawione przez niego pytania można było znależć na forum - ale to tylko moje skromne zdanie.

Mam nadzieję, że nie żywisz do mnie urazy.

Ja ze swojej strony

Pozdrowienia 4 ALL!
VIZZARD jest offline  
Stary 25.03.2004, 11:16   #15
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
duża większość tego tematu to miejsce na priv, a VIZZARD 3 ostatnie wypowiedzi można było zawrzeć w jednej.
Naśmiecili chłopcy...

/co do tematu
Crystale są całkiem niezłe, miałem jedną partyjke nagrały się dobrze.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 25.03.2004 o godz. 11:24
CIAPEK jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: