![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.06.2002
![]() |
Verbatim - czy to lipa ???
Rok temu nagrałem kilka płytek Verbatim MetalAzo niebieskich, przez rok leżały w zapomnieniu i ostatnio chciałem zainstalować z nich
progs (6 dysków), a tutaj - płytka pierwsza instalacyjna i któraś kolejna stały się nieczytelne (katalogi wyświetlają pliki poprawnie,ale przy próbie odczytu pliki są nieczytelne). Czyżby Verbatim robił taką lipę, spotkałem się już ze znikaniem danych, na nośnikach typu Princo - 4 szt.(zapis rok temu) oraz DVision 3 szt.(zapis 2 lata temu). A ktoś powiedział żę CD jest prawie wieczny ![]() ![]() Ps.Czy ktoś ma sposób na odzyskanie takich danych, próbowałem różnych sposobów i nie na wiele to się zdało ? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
od ok 5 lat nagrywania znalazlem tylko jeda padnieta plytke w kolekcji, ok roczny vcd nagrany na platinum na 74 % pad nie do odczytania
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Ale płaskie pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.03.2001
![]() |
Re: Verbatim - czy to lipa ???
Cytat:
![]() Od tej porty pale tylko na Verbach i LG. Choc ostatnio kupilem w MM plytki o nazwie LeadData (oznaczone jako 700-730 MB) i sprawuja sie niezle, przynajmniej przy nagrywaniu zadna nie padla.
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.11.2002
![]() |
![]()
Używam 3 rodzaji plyt zaleznie od przeznaczenia...i polecam DYSANY CZARNE.....CZERWONE.....PLATINIUM (te w pudelku 25szt.) Dysany jak do tej pory ok 450plyt 100% skutecznosci....PLATINIUM 99,999%...jedna uwaga!!! Nie radze kupowac platinium 10szt w kopertach bez lustra padaka...
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.03.2001
![]() |
Cytat:
![]() |
#7 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
masz może jakąś dupiatą nagrywarkę. A może to była ta jedna wadliwa płyta na milion wyprodukowanych.
VaRBATIM JEST THE BEST I BASTA!!!! |
![]() |
![]() |
#8 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Verbatimki są spoko, najstarsze leżą na półce już z 5 lat i wszystkie działają, natomiast zauważyłem jakieś czarne plamki na płytach Arita, mają ok. 3 lat - chyba korozja zaczęła je zżerać. (całe szczęście mam ich tylko 4)
|
![]() |
![]() |
#9 |
Czek dis ałt
Data rejestracji: 03.07.2002
![]() |
Spróbój programem nazywa sie bulletproof do odzyskiwania danych z cdr. W moim przypadku pomogło.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
mnie np. nigdy nie padła ani jedna płyta Platinum - używam tylko do danych...a jeśli chodzi o metal azo - nigdy nie miałem problemów...używam/łem wymiennie z TDK reflex ultra do cdaudio....
|
![]() |
![]() |
|
|