![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
![]()
Mam pytanie. Kupielem nagrywarke (jak w temacie) i jestem ciekaw czy ktos juz wgrywal do takiego typu ten nowy bios ktory jest na cdrinfo.Jesli ktos wgrywal chcialbym wiedziec czy nie ma z tym zadnych problemow,pod jakim systemem i czy tylko ten pliczek z LG jest potrzebny do tego wszystkiego. I czy ktos wie jakie zmiany wprowadza ten bios
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.12.2002
![]() |
Re: LG GCE-8520B i nowy bios 1.04
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
no wiec tak :
ja mam ta nagrywarke i wgralem ten bios ... raczej nie mam problemow (mam XP) tylko mialem bardzo ciezka przeprawe z DMA ... ale wystarczylo odinstalowac stare via i zainstalowac najnowsze : 4.46 i bylo spox nie mam pojecia o jakim pliczku mowisz pamietaj ylko ze jak masz nagryware na gwaracji to ja tracisz w momencie upgradu firmware`u chyba ze kupiles w sklepie w ktorym nie maja pojeci o takich rzeczach z 800 nie wiem jak jest bo nie wypalalem
![]() |
#4 | |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Cytat:
No chodzi mi o ten plik biosu wlasnie GCE-8520b104(win).exe. Wystarczy na niego nacisnac i juz sie ubgrejduje? A co do tego via 4.46 to chyba mam wlasnie taki wgrane wiec powinno byc spoko.Co do plytek powyzej 800Mb to jestem ciekaw czy juz ktos nagyrwal na tej nagrywarce takie plyty i czy dobrze je odczytuje bo niby ona zapisuje poprwnie takie plyty ale odczyt niby nie.jeszcze nieprobowalem i jestem ciekawe czy moze ten bios rozwiazuje juz ten problem, a moze wogole nie ma problemu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Uważaj!
Zanim uruchomisz ten plik, dokładnie przeczytaj towarzyszący mu plik readme (do ściągnięcia ze stron LG). LG wyraźnie zaleca, by nagrywarka była podłączona jako secondary master do kontrolera IDE na płytcie głównej, by była jedynym napędem na taśmie, oraz by nie było w niej płyty. Okazuje się, że zalecenia te są trochę na wyrost, ale mimo to proponuję, byś się do nich zastosował. Ponadto ze swej strony zalecam, byś ograniczył do minimum wszystkie działające programy, oraz byś przeprowadził upgrade gdy komputer nie pracował zbyt długo po uruchomieniu i nie zdążyła się zaśmiecić pamięć. Przede wszystkim pilnuj tego, by żaden program nie zaczął operacji dyskowych. Piszę to dlatego, że niektórym osobom upgrade taki powiódł się bez problemu, inni - otrzymali komunikat o niezgodności modelu (choć w rzeczywistości się zgadzał), a jeszcze inni skończyli z martwą nagrywarką (na szczęście we wszystkich przypadkach o których wiem udało się ją potem ożywić innym sposobem. Nie doszliśmy jeszcze niestety dlaczego tak się dzieje (poczytaj temat "Problemowicze LG łączcie się"). |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|