![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.10.2002
![]() |
problem z teac w540e
witam!
to moj pierwszy post na tym forum, dzisiaj zakupilem nagrywarke Teac W540E wersja BOX. zadowolony przemiescilem sie do domu, zainstalowalem wszystko tak jak trza (tak mi sie wydaje...). zdazylem wypalic 3 plytki . kiedy chcialem nagrac 4 plyte, Nero wyskoczyl z komunikatem ze w napedzie nie ma plyty :-( teraz nagrywarka nie czyta zadnych plyt, mowi mi ze w napedzie nie ma zadnego cedeka. czy ktos ma jakies sugestie, dlaczego tak sie dzieje ? pozdrawiam i licze na Wasza pomoc! ps. to moja pierwsza nagrywarka i jeszcze nie jestem obcykany. a jak by to mialo jakies znaczenie to zauwazylem ze kabelek IDE lekko sie wysunal, wiec po wylaczeniu komputera wsunalem go z powrotem, co jednak nie poskutkowalo rozwiazaniem problemu :-( |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.09.2002
![]() |
Na poczatu przeinstaluj Nero, mozesz tez sprobowac innym programem do nagrywania. Mogly sie posypac jakies biblioteki ale tez odpukac mogla nagrywarka pasc.
Ps: Niby Nero ma swoje ASPI ale mozesz je sprawdzic i przeinstalowac (poczytaj na cdr.info co to takiego i ew sciagnij) Pozdrawiam Onmagarol |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
hmm.. lipa. postepuje tak jak poradziles, ale niestety nagrywara dalej nie widzi plyt. i dzieje sie tak wszedzie, kiedy chce wejsc na plyte z eksploratora w win xp lub nawet win 98 (w ktorym zadnego softu ani zadnych sterow aspi nie instalowalem).
to chyba jakis problem sprzetowy, chociaz po wlozeniu plyty naped miga prawa dioda (jak by szukal plyty). a kiedy wlozylem do niego zle nagrana plytke audio to troche ja tam pomeczyl i po wyjeciu plytka byla ciepla. nie wiem juz o co biega. zaraz zadzwonie do sklepu z pretensjami ;-) pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
A spróbuj zbootować z system z tej nagrywary.
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
niestety, nie boot'uje sie :-(
dzwonilem do sklepu, powiedzieli zeby im ja przywiezc, co zaraz uczynie. pozdrawiam i dziekuje za Wasze rady |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.09.2002
![]() |
Hmm jeszcze jedno mi przyszlo do glowy. Mialem cos takiego kiedys z moim cd-romem. Wkladalem plytke i nic - udawal ze nic nie wlozylem. Mialem juz myslec o czyms nowym ale dla pewnosci rozkrecilem go i "przedmuchalem" hehehe. O dziwo pomoglo - widac byl zabrudzony. Jednak w przypadku nowej nagrywarki to jednak nie powinno byc przyczyna - ciekawe czy w sklepie im pojdzie.
Onmagarol |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
okazalo sie, ze nagrywarka byla walnieta i bez problemu wymienili na nowa :-)
pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
#8 | |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
ps.zauwazylem ze nawet nicka z wrazenia przekrecilem :o dla wtajemniczonych -> powinno byc Wudzitsu |
|
![]() |
![]() |
|
|