![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
kupiłem sobie liteona i przy nagrywaniu powyżej 40x niszczy płyty(płyty 48x acoss BLACK, innych na razie nie mam), bufor nagrywarki szaleje (98-70-16-97....), nagrywarka podpięta napewno dobrze, dysk w SisoftSandra 2003 osiąga od 30 do 50 mega na sek., mam windows XP pro, nero to co było w pudełku z nagrywarką (5.5.9.13)
procek Ath.XP 1600+, 512 ram uaktualniłem bios w nagrywarce i nie pomogło w teście zapisu zapis wynosi około 41X nie zależnie czy włożę płytę CD-r 48X czy cd-rw 4x w windowsie millennium udało mi się nagrać z 52x ale bufor był bardzo niestabilny mam nadzieje że ktoś wie co się dzieje |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Zrób defragmentację dysku i spróbuj ponownie(nie sugeruj się testami z SisoftSandry 2003). Aby nie niszczyć płyt użyj symulacji nagrywania.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3 |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
A DMA masz wlaczone (instrukcja jak wlaczyc --> podpis) a probowales nagrywac na lepszych plytkach
|
|
#4 |
|
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
DMA, ASPI, wylaczyc nagrywanie systemowe
(to zawarte w XP) Jak nie pomoze, to zmienic plyty na markowe np TDK. PS sprawdz infotoolem czy DMA jest wlaczone i czy ASPI ok - w zalaczniku
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
dma włączone na dyskach, nagrywarce i cd
aspi systemu nie zainstalowane aspi nero zainstalowane i działa poprawnie plik ten co nagrywałem był świerzo wgrany na pustą partycje dopiero co sformatowanego dysku więc raczej nie był pofragmentowany jak wyłączyć nagrywanie systemowe, może da się odinstalować bo i tak kożystam tylko z nero |
|
|
|
|
#6 | |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
znalazłem, wyłączyłem, przetestowałem 2 razy dla pewności (prędkość 150x do 170x), nagrałem płytę 48x z prędkością 52x, zweryfikowałem i działa
dzięki
|
|
|
|
|
#8 |
|
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
cieszymy sie razem z Toba, zyczymy powodzenia i 100% poprawnie wypalonych plyt8)
![]() |
|
|