![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
EAC - ustawienie, najwierniejsze zgranie plyty
witam
prosze o pomoc w jednym ustawieniu w EAC. chodzi mi o ustawienie EAC-compression options - wave format. Dokladniej rzecz ujmujac chce miec jak najwierniejsza kopie plyty /utworu/ i nie chce korzystac z zandego codera ani kompresji. w cdrinfo w opisie EAC proponuja aby w tej zakladce, dla zgrywania bez kompresji, ustawic "Internal WAV Routines" jednak nie ma go na rozwijalnej liscie. ustawiam Windows Audio Encoder i wybieram najlepszy format z listy sample format 128 / 44 Stereo. Czy w opisie EAC na cdrinfo o to im wlasnie chodzilo ![]() JAK USTAWIC ZEBY ZGRYWANIE ODBYLO SIE BEZ JAKIEJKOLWIEK KOMPRESJI I UDZIALU coderow. Nie wazne ile to bedzie trwalo, zalezy mi na wiernej kopii plyty czy tez samego utworu. /moja nagrywara to TEAC 540E/ WIELKIE DZIEKI za kazda odpowiedz. |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Oczywiście jeżeli używasz windows to ustaw PCM Microdoft Converter 44,100 kHz 16 bitów stereo. Jest to właściwy tryb dla raw/wav.
|
|
|
|
|
#3 |
|
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Paput, czegoś tu nie rozumiem. Jeśli robię obraz płyty (ew. kilku utworów) z płyty Audio, to muszę ustawiać parametry kompresji? Mnie się wydawało, że do tego typu operacji wystarczy właściwe ustawienie offsetów i innych parametrów związanych z odczytem przez napędy. I na moje to było słuszne, bo po konfiguracji wymienionych przeze mnie parametrów porównanie wav źródła i kopii dało 0 błędów - zarówno w EAC (na plikach .wav), jak i w programie CDVergleich (na płytach).
Miłego dnia. |
|
|
|
|
#4 | |
|
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
Jeżeli w systemie nic nie brakuje, to po zainstalowaniu EACa kodek dla wav wraz z jego parametrami pracy powinien zostać ustawiony domyślnie i w cale nie musi to być ten konkretny. W tym wypadku już nie trzeba nic ustawiać w Compresion Option - zresztą jak dało się zauważyć opcja ta nie służy tylko do ustawienia parametrów pracy kodeków formatów stratnych, ale wszystkich kodeków z jakimi EAC pracuje - tych od RAW/Wav też. |
|
|
|
![]() |
|
|