![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.05.2001
![]() |
Jaki napęd kupic ?
Witam
chce kupic naped CD ROM mysle nad konkretnymi modelami : - TEAC 540E 40x - LG 52x MAX - ASUS 50x - ASUS 52x - Toshiba XM 6401 Cena i predkosc nie gra roli chodzi mi wylacznie o walory uzytkowe , funkcjonalne ( zgrywanie zabezpieczonych CD , sciaganie sciezek Audio) Chcialbym poznac Wasza opinie na ten temat. Poprostu ktory mi polecacie . |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
toshiba
|
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
6
daruj sobie asusy ... (kiedys leciały do kosza jeden za drugim), LG..dobre dla początkujących...wybór tylko między TEAC & Toschiba...ponieważ mam teaca 532 to i tak nie kopiuję z niego ani nim nie robię obrazów ... Toschiby nie używałem ale programy chwalą Toschibę więc pewnie ponownie wybrałbym Toschibę a przynajmniej poządnie sięnad tym zastanowił ... pozdro 6 |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
Toshiba
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.05.2001
![]() |
no tak ale jak sie nie myle Toshiba jest na SCSI
![]() a nie chce mi sie kupowac drogiego kontrolera . wiec co mi polecacie z napedow na IDE ? |
![]() |
![]() |
#7 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
TEAC CD540. A wogóle to jak dowodza dyskusje o LG, Plexach i Teacach x16, to u każdego chodzi to inaczej i porady biorą w łeb
|
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2001
![]() |
TEAC 540. Chodzi pewnie, cicho, czyta wszystko. Do robienia obrazów zabezpieczonych płyt za bardzo się nie nadaje (baaaardzo wolny FastErrorSkip), ale za to idealna korekcja błędów.
Ciekawostka: Włożyłem ostatnio do niego oryginalną, tłoczoną płytę produkcji Microsoft'a i... dobiegły mnie takie dźwięki, że ją natychmiast wyjąłem. Płyta ta chodzi na każdym innym napędzie bez problemu, i wszystkie inne chodzą bez problemu na moim TEAC'u. BlackMagic. Mimo to gorąco polecam (przy bardzo intensywnym użytkowaniu był to jedyny taki incydent). Pozdro.6 |
![]() |
![]() |
|
|