![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
Chyba mam problem z nagrywarką LiteON 24102b
Nie dawno kupiłem nagrywarkę LiteOn x24 , przystąpiłem do nagrywania
nagrywam ,nagrywam patrze na zegarek ,a tu 10 min.Co jest grane? W WinOnCD prędkość zapisu jest 24X , a zapisuje w 10 min. W związku z tym mam pytanie, co może być tego przyczyną? U was w testach pisze 4-5min.Może to jakaś wada fabryczna,ustawienia są dobrze ustawione(robił mi to gość ,który się na tym zna, ale nie umie odpowiedzieć na powyższe pytanie) . za wszelkie odpwiedzi z góry dziękuje zack |
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
mam ten sam model i nagrywam w Nero i trwa to max 4-5min, sprobuj ustawic tryb DMA i wlaczyc Burnproof, no i poza tym podlacz naped na mastera a cdrom koniecznie na innyej tasmie!! A poz atym polecam nero, ja mialem dolaczone przy BOX-ie
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 16.02.2002
![]() |
ja wlasnie wczoraj kupilem ta nagrywarke. Czy konieczne jest podlaczenie na oddzielnej tasmie wypalarki ? Czy to czemus szkodzi ? Jakia tasme trzeba kupic ewentualnie ? (40-80 zylowa )
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Registered
Data rejestracji: 29.04.2001
![]() |
Cytat:
IDE Primary Master: Barracuda IV (UDMA 100) IDE Promary Slawe: pusto IDE Secondary Master: LiteOn24x (UDMA 33) IDE Secondary Slave: Pioneer DVD 16x (UDMA 66) Oba kanaly na tasmie ATA100. Przegrywam w locie 700 mb z predkoscia 24x w 4 minuty. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 16.02.2002
![]() |
Rozumiem---ale jaka jest zasadnicza roznica miedzy podlaczeniem na jednej tasmie a na dwoch ?--czy podlaczenie na jednej szkodzi jakos ?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Gość
|
Zasadniczo niczemu to nie szkodzi, i jak ktoś chce mieć szybki dysk, jest to zalecane połączenie. A czy na master, czy na slave nagrę, to raczej zależy od płyty głównej. U mnie wypała lepiej pracuje na slave. Nie pytajcie dlaczego. Wypróbowane doświadczalne.
Pozdro, Bzyk. |
![]() |
|
|