![]() |
Cytat:
to ci się przyśni. A tak na poważnie. To tylko kwestia czasu ( może rok albo dwa) aby nagrywarki DVD+/-RW staniały do obecnego poziomu nagrywarek CD-RW. Przecież ta technologia ma już za sobą oddech groźnego rywala. Jeśli nie teraz, to już nigdy nie zarobiłaby na siebie. pzdrwm |
chyba nie zejda do poziomu CDRW w ciagu roku-dwoch, predzej 4, jezeli wogole zejda tak nisko jak CDRW teraz (czyli ponizej 200 zl. !!!)
|
W mojej firmie zastanawiamy się czy przejść z technologią zapisu na płytkach DVD w obecnej wersji czy trochę poczekać na "Blue-Ray". Wiąże się to oczywiście z wymianą sprzętu gdyż transwery danych są naprawdę potężne.
Na razie warto zajrzeć na http://www.blu-raydisc.info/ Im więcej będzie zainteresowanych tą technologią praktycznie - poprzez zakup urządzeń - tym szybciej pod strzechy trafią zwykłe nagrywarki DVD na płytki 4,7 GB. pzdrwm |
Na forum cdfreaks były pomysły zapisów obrazków na każdej nagrywarce, poprzez zapisy odpowiednich sektorów z odpowiednimi danymi z odpowiednią prędkością. Teoretycznie to by było możliwe, ale jak na razie nikt tego nie wykonał. Mało ludzi ma taką wiedzę na temat zapisu tego, a jak ktoś ma, to woli ją wykorzystać w celu wymyślania obejścia nowych zabezpieczeń, zamiast robienia bajerów :).
|
Cytat:
A jeśli KTOKOLIWEK miał styczność z jakimś programem do takiego bajeru, to prosze NIEZWŁOCZNIE dać znać.... ...bo mnie to również bardzo interesuje :-) |
Cytat:
|
INNI
.
:cisza: Inni tego nie mają (narazie) bo to może być kwestia patentu Yamahy - ot co! Pożyjemy, zobaczymy co inni wymyślą.:fiu: 8) 8) 8) . |
Re: INNI
Cytat:
Jeśli ktoś wyczai ten program, to niech da znać w tym temacie, i w nowym na forum z 5-ma wykrzyknikami ;) A mi pozostaje tylko wziąć pilniczek do paznokci i chałupniczo tworzyć CD-pisanki :) |
Heh jakby cos takiego dorzucili do LiteOnow w nowym biosie to bym im ten overburning nawet darowal ;p
PS - REMIS LG vs. LiteOn 4422:4422 :o |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale żeby nie nadawać nie na temat, to powiem, że... LG 4615 : LiteOn4576 :buu: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:16. |