![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.04.2003
![]() |
Dziwna płyta.
Witam i o przyczynę pytam.
Chciałem skopiować pewną płytkę (w nero) 571MB.Przy tworzeniu obrazu tak zaczeło mulić ,że po dwóch godzinach przerwałem.Zawartość to helpy,gif-y itp.-normalka. Odpaliłem więc linuxa i Xcdroad (cy suć w teń deseń) .A tu programi pokazuje mi dwie ścieżki:1 -25M ,2- 571M- tu opis >dane.Zapisałem je na dysku doś szybko ,ale obie mialy już po 571M.!!?? Oczywiście tego nie dało się już nagrać na dysk.Dałem sobie siana.Sprawdziłem u kolesia (też na LG 8481) sytacja się powtórzyła.Nadmienię że inne płyty spawa bez problemu.W przypływie furii ( bo na to cackanie poszły dwa wieczory) zgrałem zawartość na dysk w zwyczajny sposób (szło jak krew z nosa.. >15minut).Dopiero to nagrałem z nieukrytym bólem na płytę .Czas to >15min.O co tu chodzi?Czy to jakoś dziwnie nagrana płyta ![]() pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Re: Dziwna płyta.
Cytat:
p.s potem użyj clone cd
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
cd...
Zabezpieczona to orginalna napewno była ,to jest kolejny klon.W chacie sprawdzę,czy ten TDK krążek to CD-Extra.
Ale dlaczego tak muli ![]() prąd odetnie!! ![]() ![]() ![]() pozdrawiam Michał Wołodyjowski zarządca burdelu na kresach prl-u |
![]() |
![]() |
#4 | |
Młody żonkoś
![]() |
Re: cd...
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.09.2002
![]() |
Hmm a moze na plycie jest w cholere bardzo malych plikow? Takie mulenie mam sam przy kopiowaniu z plyty na dysk wlasnie duzej ilosci bardzo malych plikow.
Pozdrawiam onmagarol |
![]() |
![]() |
#6 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
to zabezpieczenie nazywa sie DummyFiles i latwo je przegrac
#7 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
No więc zrobiłem małą laborkę i oto wyniki:
clonyxxl z tej strony ściągnięty pokazał: Illegal TOC.W enterze 12/2002 piszą że to też taka forma zabezpieczenia itd...To by się zgadzało-są dwie ścieżki.Ale clonyxxl 2.0.0.6 z tego entera tego mi tego nie pokazał.Może nie ustawiłem dobrze wszystkich parametrów.Ta wersja softu jakoś nie po naszemu. A swoją droga plików to jest ok 333000 .He he!Ładna sieczka! Moja kopie są identyczne ![]() mfg |
![]() |
![]() |
#8 | |
Młody żonkoś
![]() |
Re: mam znalazłem!
Cytat:
"""Illegal TOC to zabezpieczenie polagające na modyfikacji informacji zawartych w Tablicy Zawartości (TOC) płyty CD. Płyta CD zabezpieczona tym sposobem zawiera najczęściej następującą konstrukcje ścieżek: Dane-Audio-Audio-Dane. Tak zabezpieczona płyta CD nie jest zgodna ze standardem ISO 9660 dzięki czemu niektóre programy odrzucają ją przy analizie nośnika CD (np. NERO BURNING ROM). Płyta CD zabezpieczona przez Illegal TOC najczęściej posiada dodatkowe zabezpieczenie w postaci błędnych plików (dummy files)). Tutaj zobaczysz jak należy ustawić opcje w programie CloneCD aby poprawnie przegrać płytę zabezpieczoną przy użyciu Illegal TOC. (...)"
![]() |
#9 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
jesli plikow masz 33tys to juz wiesz czemu muli
illegal TOC wygladalby bardziej spectakularnie - jakies 40 sciezek - naturalnei i audio i dane lub kilkadziesiat zbiorow po pare gigabajtow - bo to tak sie robi illegal TOC - stawiam na to ze to przez te ggiantyczne ilosci plikow a skoro sie nagralo - to zapomnij o problemie - zwlaszcza ze teraz plyta jest zabezpieczenia pozbawiona - bo zakladam ze ta kopia tez sie bedzie bardzo dlugo na dysk zrzucac
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Dlaczego po skopiowaniu zawartości na dysk
(w zwyczjany sposób copy->paste) ,po nagraniu tego na płytę powstał dysk z dwoma ścieżkami i znów z Illegal TOC.Przecież nie robiłem żadnego obrazu?!:o |
![]() |
![]() |
#11 | |
Młody żonkoś
![]() |
Re: jeszcze jedno pytanko
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 | |
![]() |
Re: Re: jeszcze jedno pytanko
Cytat:
koniec z tolerowaniem takich tekstow - albo piszesz cos konkretnego - albo nic nie piszesz! NIC cie nie usprawiedliwia - jesli cie to bawi - to polecam glosnie liczenie do 10, potem do 20, 30 i tak dalej - gdzies przy 60 czlowiek ma ochote zjesc sciane - ale przynajmniej nie pisze takich tekstow...
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
dziięki
Dobra Panowie,widzę że najpierw trzeba wszystko wiedzieć ,a potem można rozmawiać(pytać).Ale jedna mała dygresja: jak będę wszystko wiedział to każde forum psu na budę.
pozdrawiam wszystkich startujących-my to mamy prze.... P.S. a itak sie dowiem co i jak ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
jak dokladnie przegrales te plyte - czy uzywajac np. explorera windows przegrales pliki gdzies na dysk i je potem nagrales tak jak zwykle pliki? (kompilacja iso - w nero)
czy jakims innym sposobem? bo w pierwszym nie powinno byc takich problemow
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
Dokładnie tym pierwszym sposobem.Nie miałem czasu więc to wydało mi się rozsądnym wyjsciem.Program z tego cd się instaluje-jest ok. Nie mając zbyt dużej wiedzy o wypalaniu ,zastanawiam się co ma piernik do wiatraka.Przecież te pliki z dysku powinny utworzyć normalny obraz iso na płycie.Coś nie tak kapuję
![]() Obrazy obrazami ,a struktura plików na dysku to co innego.Przecież tak sie robi najprostrzą archiwizację itp...cdn.. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|