![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.04.2002
![]() |
Wiem, że wałkowane, ale... Kolejność podpinania napędów?
Przepraszam za takie pytanie, ale w wielu postach pojawiają się różne rady jak podpiąć dyski z napędami CD-RW, DVD. W wielu miejscach pisaliście, że CD-RW na Primary Slave. Dlaczego
![]() Konfiguracja następująca: Dwa dyski: 1. Dysk Fujitsu ATA100 - zawierający partycję rozruchową (C:\), okna 98, XP; 2. Dysk Fujitsu ATA66 - zawierający inne systemy; 3. Nagrywarka ASUS CRW-3212A - UDMA33; 4. ASUS DVD-E616 - ATA100. Według mnie optymalna konfiguracja to: 1. Primary Master: Dysk ATA100 2. Primary Slave: DVD ATA100 3. Secondary Master: CD-RW ATA33 4. Secondary Slave: Dysk ATA66. Kanał Primary na taśmie 80-cio żyłowej, secondary na 40-sto żyłowej. Czy taka konfiguracja będzie faktycznie optymalna... (?) - proszę o opinie. Wiem że mógłbym sobie pokombinować i poprzekładać dyski i napędy, ale ze względu na większą liczbę systemów operacyjnych jest to trochę kłopotliwe, bo trzeba mieszać za każdym razem w konfigach, aby odpalić wszystkie systemy. Za wszelkie uwagi dziękuję. -- Pozdrawiam Gofer |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|