Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.11.2005, 22:15   #1
beczis
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.08.2002
Lokalizacja: R-m
Posty: 14
beczis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wieszanie sie XP po wsadzeniu czystej plyty

witam.
ostatnio pozmienialem troszke rzeczy w moich 2 komputerach, zaczalem kombinowac, przekladac itp i wszystko dzialalo dopoki nie chcialem nagrac plyty. otoz po wsadzeniu do nagrywarki CZYSTEJ plyty system sie wiesza. po prostu przestaje reagowac na polecenia, kursor stoi, klawiatura kaput. tylko mechaniczny reset moze pomoc. nie dzieje sie to podczas wsadzania plyty z DANYMI lub ogolnie zapisane. Mam nagrywarke LG, naped dvd Liteon, dwa duze dyski -> czy to moze byc zasilacz?
beczis jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.11.2005, 22:58   #2
wolfen3
Madafaker
 
Avatar użytkownika wolfen3
 
Data rejestracji: 08.08.2004
Lokalizacja: Wałbrzych/Wrocław
Posty: 498
wolfen3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wyłącz ten windosowski program do nagrywania, jezeli masz wlaczony
__________________
<---nie ważne co wam mówią, ale pamiętajcie, cukru nigdy za dużo--->
wolfen3 jest offline  
Stary 02.11.2005, 15:21   #3
beczis
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.08.2002
Lokalizacja: R-m
Posty: 14
beczis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja uzywam nero...a jak sie wylacza ten program do nagrywania??
beczis jest offline  
Stary 02.11.2005, 18:30   #4
dariuszdebek
Bywalec
 
Data rejestracji: 01.01.2003
Lokalizacja: Ustrzyki Dolne, Poland
Posty: 28
dariuszdebek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Klikasz ikonę Mój Komputer i na ikonie nagrywarki klikasz prawym przyciskiem myszy.
Na rozwiniętym menu klikasz Właściwości.Następnie otwierasz zakładkę nagrywanie
i odznaczasz włącz nagrywanie dla tej stacji dysków.Chociaż to może nie pomóc.
W następnej kolejności przeinstaluj ASPI,jeżeli to nie pomoże.
dariuszdebek jest offline  
Stary 02.11.2005, 20:51   #5
beczis
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.08.2002
Lokalizacja: R-m
Posty: 14
beczis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
niestety nie pomoglo zadne z podanych rozwiazan
ma ktos jeszcze jakies pomysly ??
dodam tylko ze:
1. naped CDRW jest podpiety pod osobna tasme (do kontrolera)
2. nped DVD tez jes podpiety pod osobna tasme (bezposrednio do plyty)
3. oba te napedy sa podpiete do zasilania poprzez taki sprytny rozgaleziacz(czyli jedna wiazka dzieli sie na dwie i oba napedy sa podpiete)
ktos ma jeszcze jakies pomysl
beczis jest offline  
Stary 24.11.2005, 22:21   #6
beczis
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.08.2002
Lokalizacja: R-m
Posty: 14
beczis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
odswiezam temat!!
czy to moze byc wina sprzetu??
wciaz nie moge znalezc rozwiazania
pomozcie...
beczis jest offline  
Stary 24.11.2005, 23:06   #7
kukers
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika kukers
 
Data rejestracji: 18.11.2005
Posty: 24
kukers w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zanies nagrywarke do kumpla i przetestuj u niego
__________________
kukers jest offline  
Stary 25.11.2005, 17:06   #8
beczis
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.08.2002
Lokalizacja: R-m
Posty: 14
beczis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez kukers
zanies nagrywarke do kumpla i przetestuj u niego
niestety u kumpla dziala
beczis jest offline  
Stary 25.11.2005, 18:08   #9
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,141
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
to odlanczaj kolejne elementy u siebie i zobaczyw w czym tkwi problem
loki7777 jest offline  
Stary 26.11.2005, 13:40   #10
beczis
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.08.2002
Lokalizacja: R-m
Posty: 14
beczis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ok dzieki wielkie
temat nieaktualny gdyz udalo mi sie ja pokonac
dziala jak marzenie
problem tkwi w kontrolerze bo po podlaczeniu bezposrednio do plyty (na szczescie bylo jeszcze jedno gniazdo) nagrywarka zadzialala
dzieki jeszcze raz
pozdrawiam
beczis jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.