![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Bywalec
Data rejestracji: 19.01.2003
![]() |
Re: Re: Win. Xp Przy Wypalaniu Restartuje Sie Albo Pokazuje Sie Niebieski Ekran.co RobiĆ???
Cytat:
DRIVER IRQL NOT LESS OR WQUAL i na dole: ***USBPORT.SYS-Address F96E130D base at F96c8000,DateStamp 3d6ddc31 reszty nie pisze bo to chyba nie jest ważne MAM MYSZE OPTYCZNĄ PODŁĄCZONA POD PORT USB TERAZ PRZEŁOŻYŁEM DO PS2 I BĘDE TESTOWAŁ MOŻE POMOŻE ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Re: Re: Re: Win. Xp Przy Wypalaniu Restartuje Sie Albo Pokazuje Sie Niebieski Ekran.co RobiĆ???
Cytat:
![]() |
#18 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
ja bym dalej stawial na zasilacz ze wskazaniem na zasilanie usb - tzn moze nie sam zasilacz ale plyte glowna
wychodzi na to ze gdy podlaczysz mysz do usb to sie cos pierniczy moze jest cos na plycie zle podlaczone albo po prostu nawet 300W zasilacz nie wyrabia na to co masz plus mysz usb
![]() |
#19 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
ile taka mycha zre pradu - 10-20mA przy 5V - co to jest dla zasilacza 300W
ja bym stawial na ustawienia - czasem zresetowanie biosu w win2k/xp pomaga |
![]() |
![]() |
#20 |
Bywalec
![]() |
No dobra udało sie
![]() 'RESOURCES CONTROLLED' była ustawiona na AUTO więc zmieniłem na manual: RESOURCES CONTROLLED BY: MANUAL - IRQ RESOURCES: PCI/ISA PnP (Wszystkie opcje wewnątrz) - DMA RESOURCES: PCI.ISA PnP (Wszystkie opcje wewnątrz) NO I KURDE NARAZIE WSZYSTKO DZIAŁA I KOMP SIE NIE ZAWIESZA ![]() ![]() ![]() ![]() DZIĘKI WSZYSTKIM ZA POMOC I ZAINTERESOWANIE MAM NADZIEJE ŻE JUŻ NIE BĘDE MIAŁ KŁOPOTÓW Z TYM CHOLERNYM KOMPUTEREM ![]() POZDRAWIAM
#21 |
Bywalec
![]() |
POTWIERDZAM!!! TERAZ WSZYSTKO JEST OK
LITE-ON CHODZI ELEGANCKO ![]() JESZCZE RAZ DZIEKI WSZYSTKIM ![]()
#22 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.05.2002
![]() |
Witam.
Mam podobny problem jak ten z ktorym kolega sobie poradzil. Na moim swierzo zainstalowanym Windows XP pro PL z servicepakiem, nie dziala moja nagrywarka LiteOn 32125w. Podczas kopiowania plyty na dysk, wywala bluescreen'a z bledem "page_fault_in_nonpaged_area" a wypalic tez nic nie mozna bo nie widzi plytek. Instalowalem aspi 4,6 i 4,71 i nic. Na win 98 wszystko bylo OK. Przy kopiowaniu z cd-romu tez jest OK. HDD - primary master CD-RW - secondary master CD-R - secondary slave Moze ktos wie jak temu zaradzic? Dodam tylko ze mam plyte Aopen AK 73 pro i Durona 800. ps. Na firmowym forum LITEONA ktos poradzil mi takie ustwienie HDD - primary master CD-RW - primary slave CD-R - secondary master i zadzialalo ale nie jest to zbyt optymalne rozwiazanie ![]() pozdrawiam SpideR |
![]() |
![]() |
#23 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Witam, spróbuj zrobić to samo co ja zrobiłem w biosie j/w chociarz wydaje mi sie że jest to inna przyczyna niż umnie biorąc pod uwage to co napisałeś "nagrywarka nie widzi płyt" ale może warto sprubować ![]() a może tak ja inni mi radzili nowy bios do płyty,sterowniki itp... ![]() POZDRAWIAM I ŻYCZE POWODZENIA ![]()
![]() |
#24 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ile masz RAM-u? bo ten komunikat wskazuje na cos z pamiecia (przynajmniej tak mi sie wydaje) |
|
![]() |
![]() |
#25 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.02.2003
![]() |
![]()
Ja zrobilem tak i pomogło
po pierwsze :we własciwosciach tej nagrywary odhacz ptaszka przy :włacz nagrywanie dysków cd na tej stacji ,czyli nie nie i drugie :na pomocniczym kanale ide tylko PIO nie wiem dlaczego tak ,ale w tej konfiguracji pali jak wściekła!!! ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Mam 128 + 256. Raczej ram jest OK bo pod WIN 98 jest OK a pod XP pomogla zamiana podpiecia na tasmach. A co do tego ze plyt nie widzi to chodzi o czyste do nagrania a nie juz nagrane, te widzi i sie wywala przy ich zgrywaniu na dysk szczegolnie przy wiekszych plikach. Dzis jestem juz skonany ale jutro jeszcze powalcze. Dzieki za wszelkie mozliwe sugestie. |
|
![]() |
![]() |
#27 |
Bywalec
![]() |
Znalazlem troche czasu i sprawdzilem
![]() pozdrawiam SpideR |
![]() |
![]() |
|