![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() |
Mega problem z wypaleniem płyty 870MB esperanzy!
Dobra zaczne od żeczu,nie obchdzie mnie czy mnie zabanujecie za ten temat,czy dacie ostrzeżenie,chce tylko dużo porad i odpowiedzi ityle,nic więcej.
Dobra mój problem jest taki! Mam nagryware LG GCE-8526B i kupiłem płyte esperanzy 870mb do wypalania,problem wtym ze dawałem już na overburning w nero dla 90,99,i 120 minut w dwuch windfowsach dalej to samo,nie może mi wypalić głupiego obrazu co ma 740mb(faktycznie ma 780mb),a na dodatek mam w obu windowsach napisane że płyta ma 700mb,tak samo w nero,ale na jej wierzchu pisz 870mb,albo jestem głupi jak but i nie umiem zrobić według waszych poradników z forum i strony albo się naciołem na podrubę? i jeszcze jedno zminiłem firmware na nowszy do 1.03 i mam nero 6.6.0.1 i alkochol i calystuuft i wileki G****!!!!!!! Pomózcie bo ja nie mam milaionów na płyty! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zaginiony pielgrzym
Data rejestracji: 17.05.2002
![]() |
Możesz płytę przetestować programem CdSpeed i zobaczyć ile maksymalnie możesz zmieścić danych.
Wypalając z overburningiem musisz wypalać płyty w DAO (Disc at once). Więcej o overburningu http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=21227 |
![]() |
![]() |
#3 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Plyta, jak zawsze, tak i teraz bedzie rozpoznawana jako 700mb, tak juz ma.
Wypalasz wg. wskazowek w FAQ+w trybie DAO+zezwalajac na overburn, z predkoscia nieco tylko nizsza od predkosci swiatla, tak na oko to bedzie 16-24x. I nie moze sie nie udac - sprawdzilem. Nawet na takiej nagrywarce jak twoja). No i jeszcze jedno: -jak obraz ma 760 mb - to da sie wypalic na normalnej 700 mb plycie. (obraz rozumiem jest *.iso, albo *.bin, albo *.mdf) |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() |
Cytat:
spcejalne to takie które zajmują w postaci *.iso właśnie tyle,już nie wspomninając o *.bin,chodziło mi o longiego4074!!!!!!!!!!! okazało się że jestem ****ięty bo poszło tak jak pisalo w poradniku,ale najgorsze jest to że go czytałem z całym serwisem 1godznie i nie poradziłem sobie,najgorsze jest to że 1.5 roku temu wypaliłem płyte 800mb,tylko nie wiedziłem jak to znów zrobić bo wtedy robiłem to u kogoś,a teraz zdeczko się załamałem,dodam że lepiej żeczy robie nie na trzeźwo niż trzeźwo ![]() Sorry za temat możeczie usunąć,jest idiotą przyznaje się do tego,taki banał,a tyle może człowieka w k****ć ![]() Dobra to tyle dzięki wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
kewlarowy serwomechanizm
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
Cytat:
nagraj ten obraz alcoholem ja tez miałem problem z tymi płytami ale alcohol je nagrał bez problemu |
|
![]() |
![]() |
|
|