![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
Ile się zmieści...
Witam,
mam nagrywarkę (Teac 516E) od kilku dni. Nie mam z nią żadnych problemów. Nagrywam na płytach Esperanza (700MB, 1,80zl/sztuka) programem Nero w wersji 5.5.5.1. Zastanawia mnie jedna rzecz: Nero nie pozwala mi nagrać na tych płytkach więcej niż 650 MB, a jeśli zaznaczam opcje: pojedyncza sesja i finalize (zakończ cd) to ilość MB, które mogę nagrać, drastycznie spada. Dlaczego tak się dzieje? |
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
tak... ale gdy nagrywasz płytę 700 mb to jej nie overburnujesz , overburnujesz ją wtedy gdy nagrywasz coś ponad jej granicę przewidzianego zapisu - powiedziałbym
Czyli jeśli progs wyczai że masz wsadzona płytę dajmy na to 702 mb to nagrać na niej 690 mb możesz spoko natomiast 710 to musisz już włączyć overburning i wpisać czas (jesli nagrywara obsługuje) natomiast jeśl w Twoim przypadku programy odczytują te płytki jako 650 to dziwne - może producent siepomylił .. albo błędne odczytywane są ino o płycie sprawdź to jakimś programikiem np.: Nero CD speed.. pozdro 6 |
|
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
Nero CD Speed pokazuje, że działają spoko do 80 minuty. Nero Burning Rom także widzi te płytki jako 700 MB, ale nie pozwala nagrać więcej niż 650 MB.
Teraz już nie rozumiem
|
![]() |
|
|