Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   WinOn Cd czy Nero? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/winon-cd-czy-nero-17454/)

cammb 26.02.2003 19:31

Nero vs WinOnCD vs ECC v6 ??

Mam nero i jest raczej oki ale czemu nie -- chciałbym zobaczyć co to nowy WinOnCD i Easy CD creator 6 ??? .... tylko niemoge stargać nigdzie może ktos z was może napisać mi link :czytaj: do tych dwóch plików ??
Bardzo proszę !

memorando 26.02.2003 17:15

Cytat:

Adier napisa***322;(a)
Ja osobiście nie kumam o co chodzi. Czy te programy mają nagrywać, czy być od siebie lepsze? Jeżeli nagrywać, no to po to są, ale jeżeli to drugie, to trzeba by przeprowadzić doświadczenie, wykazać i poprzeć tą lepszość faktami.
Tak poważnie, to pierw korzystałem z WINONa i mam do niego sentyment.
Aktualnie NERO.
Uważam, że oba są dobre.:) :) :)

Adler myślalem że nie żyjesz:) w końcu czolowy filozof niuemiecki dawno zmarl a moze jesteś klonem:)

Adier 26.02.2003 16:43

Ja osobiście nie kumam o co chodzi. Czy te programy mają nagrywać, czy być od siebie lepsze? Jeżeli nagrywać, no to po to są, ale jeżeli to drugie, to trzeba by przeprowadzić doświadczenie, wykazać i poprzeć tą lepszość faktami.
Tak poważnie, to pierw korzystałem z WINONa i mam do niego sentyment.
Aktualnie NERO.
Uważam, że oba są dobre.:) :) :)

Pedros 26.02.2003 08:09

Re: a czy moze

Cytat:

VermilioN napisa***322;(a)
mi ktos napisac skad sciagnac Winona??? bo nera jest praktycznie wszedzie :) a winona instalki nigdzie nie widzialem, tylko same update'y itp :(
bgn Ci powie :) Się z nim skontatktuj. Po co daleko szukać :)

VermilioN 26.02.2003 02:11

a czy moze

mi ktos napisac skad sciagnac Winona??? bo nera jest praktycznie wszedzie :) a winona instalki nigdzie nie widzialem, tylko same update'y itp :(

kizio 25.02.2003 19:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: WinOn Cd czy Nero?

Cytat:

bgn napisa***322;(a)
Cytat:

Pedrosie - jak mozesz.Kaska z podworka mowila, ze WinOnCD to szajs, a Nero to badziewie,a ona ma write CD i to jest dopiero cos, ale trzeba miec niebieska obudowe do komputera, zeby dobrze chodzilo i najlepiej chodzi w okolicach Wielkiej Nocy, bo na Boze Narodzenie jest troche gorzej.
Wpadlem tu na moment - a tu taka zazarta dyskusja- moze czesciej bede wpadal

BGN ty to potrawisz człowieka rozśmieszyć

BTW. Zainstluje se tego write CD w okresie wielkanocy hm. tylko z obudową to będzie problem
^_^ :D ^_^ :D ^_^ :D :o :fiu: :fiu:

misz_masz 25.02.2003 18:47

Re: Re: Re: Re: Re: Re: WinOn Cd czy Nero?

Cytat:

bgn napisa***322;(a)[/i]

Tak zapraszamy , zapraszamy..........i czekamy na Twoje zdanie.

bgn 25.02.2003 18:37

Re: Re: Re: Re: Re: WinOn Cd czy Nero?

[QUOTE]Pedros napisa***322;(a)
[B]Co Ty mu w głowie mieszasz?
I nero i winon będą działać przy mniejszej ilości pamięci niż 128 MB i nieważne, czy będzie to 98, 2000, czy XP. Przy transferze danych do nagrywarki nie będzie ta ilość RAM-u miała znaczenia.
btw - uważasz, że zaawansowany to win xp pro na 256 mb ramu???
Pedrosie - jak mozesz.Kaska z podworka mowila, ze WinOnCD to szajs, a Nero to badziewie,a ona ma write CD i to jest dopiero cos, ale trzeba miec niebieska obudowe do komputera, zeby dobrze chodzilo i najlepiej chodzi w okolicach Wielkiej Nocy, bo na Boze Narodzenie jest troche gorzej.

Żółwik 25.02.2003 17:29

Dziękuje

Dziękuje za porady. I Widzę, że dużo postów dotyczy sprzętu. Ja mam 128MB RAM i Celeron 400.

Franc 25.02.2003 17:23

Re: Re: Re: WinOn Cd czy Nero?

Cytat:

RAVENSHEART napisa***322;(a)
Według mnie odwrotnie winoncd jest bardziej przyjazny dla poczatkujacego
Właśnie, ja WinOnCD od dawna używam i wydaje mi się że jest w nim mniej "klikania" niż w Nero, co do przejrzystości interfejsu oba są podobne. (ale i tak wolę WinOnCd)

Zetoxa 25.02.2003 16:08

zgadza się Pedros, directCD i InCD gryzą się czasami, ale nie ma reguły i zależy to chyba od konfiguracji konkretnego kompa.

Pedros 25.02.2003 15:47

Re: Re: Re: Re: WinOn Cd czy Nero?

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
Chodzi o sprzęt jak ma 128 ramu i win xp to nero jak 256 ramu i wion xp pro to winoncd i latwość obslugi
Co Ty mu w głowie mieszasz?
I nero i winon będą działać przy mniejszej ilości pamięci niż 128 MB i nieważne, czy będzie to 98, 2000, czy XP. Przy transferze danych do nagrywarki nie będzie ta ilość RAM-u miała znaczenia.
btw - uważasz, że zaawansowany to win xp pro na 256 mb ramu???

Żółwik - każdy ma własne preferencje - jak widzisz są tu zapamiętali "Neronowcy" i zapamiętali "Winonowcy". Dla mnie Wion jest lepszy od Nero - już dłuuuugo go używam. Ale... możesz mieć zainstalowane obydwa - nie pogryzą się - jedyne konflikty: ktoś tu pisał, że InCD może się pogryźć z DirectCD - ale ja tego nie sprawdzałem. ;)

kraluk 25.02.2003 14:30

Re: WinOn Cd czy Nero?

Ilość załączników: 1
Według mnie Nero.
Najlepiej wersję 5.5.9.9 lub wyższą,
ale wszystko zależy od gustu...

RAVENSHEART 25.02.2003 08:39

Re: Re: WinOn Cd czy Nero?

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
jesteś mniej zaawansowany? to nero bardziej to winoncd
Według mnie odwrotnie winoncd jest bardziej przyjazny dla poczatkujacego

paput2000 25.02.2003 07:34

Nero posiada prostszy interfejs, a za tem jest bardziej przejżysty.
Ja używam Nero do wypalania danych, do audio oczywiście Feurio, kopiowanie Clone CD i ostatnio Alcohol.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:33.