![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.02.2002
![]() |
DVD Toshiba SD-M1712 i autowykrywanie w nero, pomóżcie
Witam.
Zgodnie z panującymi trendami kupiłem czytnik dvd Toshiby 1712 i spotkało mnie niemiłe zaskoczenie, za cholerę nie mogę zmusić Nero 5.5.10.0 do wykrycia tego napędu, wypisuje że jest to nieznany czytnik i należy jak najszybciej dokonać jest autowykrycia. I tu problem jak to zrobić, nero żąda płyty instalacyjnej nero, skąd ją wziąć, jeżeli nero było instalowane z pliku, a nie z cd-rom'u instalacyjnego ? Czy można i ew. jak takowy wygenerować ? Czy jest jakieś update napędów obsługiwanych przez nero ? Nadmienię, że w Easy CD Creatorze nie ma takiego problemu. Przyzwyczaiłem się do nero i chciałbym uzyskać optymalne wyniki w użytkowaniu nerusia. Jeżeli macie jakieś pomysły na moje bolączki, please, pomóżcie, za co z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam, Ostatnio zmieniany przez fiskomp : 29.12.2002 o godz. 20:26 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam ten naped toshiby i u mnie na nero 5.5.9.9 rozpoznaje bez problemu (nazwa, wersja biosu itp), tzn jak wybiore kopiuj cd to wywala mi tez taki komunikat ale tym sie nie przejmuj, to samo mialem z cdromem LG52x. Nie przeszkadza to w korzystaniu z tego napedu w nero.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
Jak używasz windows 2000/Xp to może załaduj sobie nowe ASPI Driver mnie pomoglo.
|
![]() |
![]() |
|
|