![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.05.2001
![]() |
WinOnCD 3.8 i VidoeCD
Zaistalowałem WinOnCD 3.8 pobraną z www.mek.prv.pl
przy instalacji na pytanie po niemiecku czy odinstalować wersje 3.7 odpowiedziałem tak. Nie wiem jak wam ale u mnie w tej wersji nie ma do wyboru opcji VideoCD Czy u was jest tak samo? |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Gość
|
Cytat:
Hym Mam ta sama wersje i u mnie jest ta opcja. NIewiesz moze jak nagrac plytke 800mb, w winoncd wykrywa mi tylko 702mb .Mam Yamahe 8x8x24. |
|
|
|
#3 |
|
Gość
|
6
u mnie jest ta opcja VideoCD 2.0 Ja miałem wczesniejszą wersję cQuadrata 3.6 którą odinstalowałem i zainstalowałem 3.7 jest ta opcja a w 3.7 miałes tę opcję ![]() 6 |
|
|
#4 |
|
Gość
|
6 errata do wcześniejszego textu
miałem 3.6 i przeskoczyłem na 3.8 bo jednocześnie je ściągnąłem ją z wersją 3.7 ale nowszą zainsatlowałem sorka za pomyłkę 6 |
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Samiec co do tego nagrywania płyt 90 min to chyba powinieneś uaktywnić tryb overburn w WinOnCD jeśli tylko twoja nagrywarka go obsługuje. Wprawdzie nadal będzie widzoiała 700 mb ale powinno dać sie nagrać więcej
Poczytaj sobie o tym jest na serwisie Gala oraz w Chipie 12/2000. A w WinOnCD 3.7 miałem dostępną opcję VideoCD a w 3.8 nie mam. Jeszcze jedno pytanko mam do wyboru RAWcopy w wersji 3.8 (mam TEAC CD-W54E czyli z obsługa RAW) a czy jest ta opcja do wyboru u was jeśli macie nagrywarki bez RAW ? To tak z ciekawości. |
|
|
|
|
#6 |
|
Gość
|
zainstalowałem 3.8 z mek.prv.pl mam lg 8083B, która ma SubSAo RAW, z updatowanym biosem 1.6 program widzi ja jako 808X z prędkościa 8x ma w info zafiksowany RAW z tym, ze ostatnia pozycja w info predata (czy cos, pisze z pamieci) jest wolna.
Clone wykrywa ja jedynie z Subsao RAW. Nie próbowałem jeszce overburningu, ani czy ten raw nie jest tylko czystym napisem. Pozdrawiam |
|
|
#7 |
|
Gość
|
6
ricohu 7080A fabryczny bios nie wspiera RAWA dopiero update biosa do 1.1 uaktywniał w clonecd rawa i możliwość współpracy z tym programem natomiast Cquadrat 3.6 nie widział tej opcji nawet po update biosa. Wersja 3.8 wykrywa obsługe rawa ale jeszcze nie sprawdzałem czy działa ![]() nie posługiwałem się wersją3.6 więc nie wiem ... pozdrawiam 6 |
|
|
#8 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Już chyba wiem dlaczego nie miałem opcji VideoCD w WinOnCD 3.8. Teraz już ja mam a to wszystko przez programy które podmieniają DLLe
Zupdatowałem DLLe w windows/system na nowsze wersje i ta funkcja wróciła i inne programy też zaczeły działać. u mnie to były Msv*.dll miałem wersje 5xxx a teraz mam 6xxx i jest GOOD |
|
|
![]() |
|
|