![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.09.2002
![]() |
hmn przy koncu nagrywania wyskakuje mi cosik takiego:
Error 00010001:73c00c00 writing block 00054fd2 in Disc 01 Copy 00, Track 01 BID: 000572fb BOD: 00054fd2 Write error. GRI_WriteBlocks dzieje sie tak na plytkach platinum przy obojetnie jakiej szybkosci nagrywania =/ nagrywara TEAC W540E ... w nero byly problemy z fiksacja a tutaj to... moje pytanie brzmi: czy to wina plytek czy moze to byc inny powod? =/ |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
![]() |
zapomnialem dodac, ze czasami test zrobi sie dobrze a przy probie zapisu wyskakuje wlasnie to... i plytka do kosza... =/
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
w sumie nagrywalem jeszcze na esperanzach i tam wszystko jest ok... tle ze platinumkow nagralem z 30 a esperanzkow na razie z 7 hieh =/ (+11 platinumkow poszlo do kosza =/ w tym 8 przez nero, 3 przez winoncd... =/)
|
|
|
|
|
#6 |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Spróbuj nagrać na verbatimkach, albo kup też płytkę Platinum w innym sklepie. Może akurat trafiłeś na felerna partię. Mi Platiunumy zawsze działały dobrze.
|
|
|
|
|
#7 |
|
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
nie uzywam Nero to nie jestem na biezaco, ale jesli chodzi o Wiona - to doinstalowales sterowniki z www.roxio.de dla nagrywarki.W wersji krazacej po ludziach Wion nie obsluguje napedow x40 ,bo wtedy jeszcze nie bylo. Platinium nie jest plytka najlepsza, aale za duzo ci sie zwalilo na obu programach. Przejrzyj czy uaktywniles Burnproffa w wionie ( okienko przy opcji wypalanie ktore trzeba zahaczy) i przejzyj krytycznym, okiem swoj komputer ( jak wypalacz czy w locie i wyrabia ci sie transmisja - no slowem te wszystkie banaly , ktore warto sprawdzic a o ktorych Majonez pisal w pytaniach i odpowiedzial na cdrinfo)
|
|
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 10.05.2002
![]() |
Teac
Prawdopodobnie masz jakiś konflikt sprzętowy. Poprzekładaj karty w slotach PCI. Sprawdź poprawność podłączenia wszystkich urządzeń. Może RAM nie jest w odpowiednim slocie, lub jest podkręcony (BIOS do sprawdzenia) Może masz równiej troszkę cienką płytę gł.
Niektóre egzemplarze ECS itp. nie wiem czemu maja problemy z napędami CD-ROM, DVD i CD-RW.
|
|
|
![]() |
|
|