![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.01.2003
![]() |
Predkosci zapisu
Nie wiem skad dowiedziec sie nt. predkosci zapisu - po co to i do dzego sluzy. Czy wyzsza predkosc to lepiej a moze gozej. Jak wybierac predkosci przy zapisie np. w Nero. W jakim celu sa zamieszczane predkosci na CD.
Posiadam CDRW 16x/12x/40x - dlaczego takie, dlaczego napisy sa w takiej kolejnosci. Pragne to wszystko wiedziec i nie wiem gdzie tego szukac. Czy ktos mi pomoze? Pozdrawiam I. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zacznij od wszystkiego co jest na stronie glownej cdrinfo, jest tam tez artykul kol. BD "nagrywanie od A do Z", slownik z pojeciami i FAQ. Do czytania musz duuuuzo....no a potem forum i na koncu pytania
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Hej kolego nie badz madrzejszy niz ustawa przewiduje. Nie prosilbym o rade gdybym wczesniej nie przeczytal tego wszystkiego.
Jak jestes taki madry to sprobuj poszukac w slowniku "predkosc zapisu" wiesz co otrzymasz - wielkie G...no. Jezeli tu maja byc takie porady to nie wysilajcie sie - przypis dla malolatow. Pozdrawiam I. |
![]() |
![]() |
#4 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
oj koles - a paski policzyles? w dobrej kolejnosci?
normalnie nie dogryzam ale stanowczo zbyt sie wychylasz... otrzymales dosc jasna odpowiedz - pytasz o obszerny temat - tego zaden z nas nie napisze - bo to pol dnia roboty - dlatego powstaja FAQ - jest tez wyszukiwarka na forum - sadze ze da sie to znalesc jesli tak bedziesz wyskakiwal do kazdego kto nie poda ci wszystkigo na tacy to marnie skonczysz - bo ja nie pomoge ci po takim tekscie bo po co? jak cos ci sie nie spodoba to jeszce mnie objedziesz i naskoczysz... a ja nie lubie sie stresowac
![]() |
#5 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
No ale sprobuje odp. na Twoje pytanie 1. Kolejnosc zapis CD-R/zapis CD-RW/odczyt CD w Twoim przypadku 16x/12x/40x 2. Zasada taka ze im wolniej tym lepiej zwlaszcza audio, ale Ty na nagrywarce x16 i tak zawrotnych predkosci nie wyciagniesz wiec mozesz dane nagrywac na max. x 16 audio max x8 zalecane x4. 3. Predkosci na nosnikach(plytkach) CD-R lub CD-RW sa zamieszczane po to aby wiedziec z jaka max predkoscia mozna je nagrywac. Z tym jest roznie i wiedzialbys to jakbys troche poczytal posty na tym forum Wiec... RTFM!!! ![]() I nie dziw sie jak ludzie sie denerwuja jak maja to samo napisac po raz ktorys z kolei ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Heh ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
XV1100
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Dobra.. nie moglem sie powstrzymac ROTFL ^_^
![]() ![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Odpowiedz na odpowiedzi
Hej koledzy widze pare tlukow na tym forum ktorych nie nalezy w ogole pytac o nic bo i odpowiedzi od nich sa nijakie.
Gdzie jest moderator!!! [COLOR=red]POWINIEN WAS UPOMNIEC. Pragne powiadomic was ze FORUM to forma kontaktów wiedzacych z niewiedzacymi i chyba kazdy z was uczeszczal do szkoly i tam nauczyciel prowadzi wyklad tematu a nie mowi o czytaniu o tym w ksiazce. No bo po co mialyby byc lekcje np. historii ktora mozna wyczytac z ksiazek. Ale nie mnie oceniac obycie uczestnikow tego forum. Wierze ze trafilem na zly dzien tychze tlukow i nastepne ich relacje ze mna lub innymi uczestnikami forum beda przyzwoite. Moze i ja za ostro zareagowalem za co przepraszam wszystkich. Tym nie mniej jednak Sid ze stolycy (nie wiem dlaczego ludzie z Wawa podkreslaja ze sa ze stolicy - moze kompleksy?) mimo wielu postow mozesz tylko uczyc sie od Barteza ktory w kilku zdaniach wyjasnil mi duzo no bo reszte przeczytam ale tez i zwrocil mi uwage za ktora dziekuje i w ogole nie obrazilbym sie gdybys napisal tak samo, podajac jednak kilka wiadomosci skoro jestes takim rekinem tego forum. Grzeniu nadal nic nowego od ciebie nie uzyskalem wiec nie wysilaj sie. Do moderatora - jezeli uwazasz ze to co napisalem wczesniej i teraz jest BE to mozesz mnie zablokowac bo jak mam sluchac takich rad to lepiej przeniose sie gdzie indziej. Jeszcze raz Bartez dzieki za info.[B] |
![]() |
![]() |
#10 | |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Re: Odpowiedz na odpowiedzi
Witam!
Chlopie Ty w ogole nie masz szacunku do ludzi, ktorych o cos pytasz!!! Zacznij od siebie - troche pokory!!! wchodzisz na forum i myslisz, ze wszyscy beda podskakiwac w okol Ciebie bo nic nie wiesz i chcesz sie dowiedziec... wiesz co jestes zwykla LAMA wiec najpierw poczytaj dostepne materialy - tam jest wszystko! Jak bedziesz tak dalej odpowiadal i wyzywal Cytat:
Tutaj panuje mila atmosfera i wzajemny szacunek - albo sie dostosujesz albo idz sobie gdzie indziej!
![]() |
#11 |
XV1100
He he dobre, dobre
![]() A dopiero co wszyscy narzekali na nude na forum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Odpowiedz na odpowiedzi
Cytat:
![]() Te "tluki" to sa ludzie, ktorzy bardzo dobrze sie znaja na tematyce jaka tu jest poruszana, ale nie dziwie sie ze Twoj post wywolal taka a nie inna reakcje. To jest tak jakbys kupil wlasnie samochod i pytal co to sa KM albo czy 100 km/h to lepiej niz 250km/h Troche wiecej wzajemnego zrozumienia i bedzie ok ![]() Btw Moderator sie juz wypowiedzial ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
przypomnialo mi sie cos... niekogo nie obrazajac to chcialem powiedziec, ze IMPERATOR to takie paskudne w smaku piwo co ma 10% i daje niezle w dekiel! a kosztuje... ponizej 2zl za puszke!!!
#14 |
Nowy na forum
![]() |
Grzeniu jednak twoja inteligencja jest... Moderator (Sid) nie jest dla mnie moderatorem bo znam takich ktorzy potrafia to robic - patrz Bartez - ten facet laja mnie ale tez poucza a to czyni z niego gospodarza tego forum i dziwie sie ze Sid majac tyle postow tak sie zachowuje.
Bartez - rozumiem ale tez jestem expertem i nie czynie takich uwag gdy ktos zada nawet najglupsze pytanie bo wiem ze po to jest forum, ale o tym juz pisalem. Dobra panowie mialem pare wpadek za które przepraszam. Grzeniu nie potrzebuje twoich porad - nie odpowiadaj na moje posty. Remix to nie wiezienie i nie musze wykazywac pokory bo my nie garujemy. Tylko lama wyzywa lame i czuje to po tobie - ten drugi post upewnil mnie o tym. Czekam na nastepne zaczepki bo widze ze sa tu ludzie ktorym to odpowiada. |
![]() |
![]() |
#15 |
Capo di tutti capi
![]() |
Witam! zle zrozumiales moje intencje w drugim poscie... nie chcialem Cie obrazac tylko przypomnialo mi sie o tym piwku w pierwszym poscie powiedizalem co mialem do powiedzenia i nie bede juz sie czepial tego! a co do pokory... to bardzo wazna sprawa i cenna umiejetnosc
|
|