![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.09.2000
![]() |
Zablokowac nagrywarke
Witam
Mam taki problem gdyz mam w pracy pracownika ktory sobie za duzo pozwala na firmowej nagrywarce i juz prosby do niego moje nie docieraja.. chcialbym mu jakos zablokowac dostep do nagrywarki ale tak zeby on niewiedzial ze jest to zablokowane, najlepiej zeby wygladalo jakby uszkodzony sprzet. Lub moze tak zeby zwolnilo nagrywanie do predkosci 1x lub cos podobnego Albo aby przerywalo nagrywanie w pewnym momencie... lub jakis blad wyskakiwal lub moze jakies bledy na plycie aby sie niedalo odczytac, cokolwiek aby zrezygnowal z tej nagrywarki ![]() nagrywarka to liteon52x , a nagrywamy w nero6x Za wszelkie porady bardzo dziekuje Pozdrawiam! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak naprawde to sie nie da.
Ale.... ostatnio zaczalem uzywac SWAP Menagera i tam jest opcja odciecia zasilania rowniez dla dyskow optycznych. Zarowno w trialu jak i w fuul wersji. Tylko naped musi taka opcje obslugiwac. |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Cytat:
Prosilbym o namiary na te cacko........ Pozdro |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
O ile dobrze pamiętam, to jeśli pracujecie pod Win XP, to można zablokować dostęp użytkownikowi nie posiadającemu praw administracyjnych. Niestety nie jestem w stanie sobie przypomnieć jak to się robi. W każdym razie albo na tym forum, albo przeczytałem o tym w Chipie, była taka sytuacja, że komuś w szkole zablokowali nagrywarkę dla userów nie posiadających praw administracyjnych w Win XP. Tyle mojej wiedzy na ten temat.
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Swap Manager znalazlem tutaj
http://www.softhelp.cc/vipower/SwapManagHome.html Jesli by zadzialalo to byloby to dobre a moze jeszcze jakies propozycje? |
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
![]() |
a od czego odinstalowanie napedu w managerze urzadzen i zablokowanie dostepu do tego?
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Ale jesli on ma dostep do konta z uprawnienem admina, bo tak jest.
To co mam zrobic jak odinstaluje jak zablokowac dostep do menedzera urzadzen? |
![]() |
![]() |
#10 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mozna po prostu odpiac kabelek
![]() mozna stworzyc profile sprzetowe i dac wylacz w tym profilu sprzetowym, a kolesiewi zmienic uprawnienia ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.12.2003
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Ale on musi wlasnie miec uprawnienia admina bo program jeden na ktorym pracujemy korzysta z bazy danych w windowsie i dziala to tylko na uprawnienach Admina wiec to odpada, ale jesli to cos pomoze on ma swoje oddzielne konto w WinXP
|
![]() |
![]() |
#13 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
spakuj czesc plikow z katalogu nero na haslo - nero sie jemu nie uruchomi, a Ty zawse bedziesz mogl w dowolnej chwili przywrocic pelna funkcjonalnosc programu
jak koles malo kumaty to wystarczy w jakims pliku zmienic nazwe jaki plik? metoda prob i bledow ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Nie jestem pewien czy nie da się tak zrobić, że konkretnemu userowi (nawet z uprawniwniami adminowskimi - patrz niżej) nie dałoby się zablokować możliwości korzystania z napędu. Niestety nie mam za bardzo możliwości pokombinowania, bo nie siedzę na XP, ale kiedyś się tym bawiłem i chyba dało się to zrobić.
Hmm... Wydaje mi się, że można byłoby zrobić taki trik - założyć jakąś nową grupę np. userzy_zbanowani ![]() Ale to co napisałem jest z pamięci, bo próbowałem coś takiego zrobić jakieś 8 miesięcy temu i nawet nie jestem pewnien czy to, co napisałem jest zgodne z rzeczywistością. Przyda się tu pomoc innych userów, którzy siedzą na XP.
|
|