Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.12.2003, 02:18   #1
mek
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.09.2000
mek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zablokowac nagrywarke

Witam
Mam taki problem gdyz mam w pracy pracownika ktory sobie za duzo pozwala na firmowej nagrywarce i juz prosby do niego moje nie docieraja.. chcialbym mu jakos zablokowac dostep do nagrywarki ale tak zeby on niewiedzial ze jest to zablokowane, najlepiej zeby wygladalo jakby uszkodzony sprzet.
Lub moze tak zeby zwolnilo nagrywanie do predkosci 1x lub cos podobnego
Albo aby przerywalo nagrywanie w pewnym momencie... lub jakis blad wyskakiwal lub moze jakies bledy na plycie aby sie niedalo odczytac, cokolwiek aby zrezygnowal z tej nagrywarki
nagrywarka to liteon52x , a nagrywamy w nero6x

Za wszelkie porady bardzo dziekuje

Pozdrawiam!
mek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.12.2003, 08:08   #2
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Tak naprawde to sie nie da.
Ale....
ostatnio zaczalem uzywac SWAP Menagera i tam jest opcja odciecia zasilania rowniez dla dyskow optycznych. Zarowno w trialu jak i w fuul wersji. Tylko naped musi taka opcje obslugiwac.
yahol jest offline  
Stary 10.12.2003, 09:34   #3
Voytek
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
Voytek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
Tak naprawde to sie nie da.
Ale....
ostatnio zaczalem uzywac SWAP Menagera i tam jest opcja odciecia zasilania rowniez dla dyskow optycznych. Zarowno w trialu jak i w fuul wersji. Tylko naped musi taka opcje obslugiwac.

Prosilbym o namiary na te cacko........

Pozdro
Voytek jest offline  
Stary 10.12.2003, 12:05   #4
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Voytek
Prosilbym o namiary na te cacko........

Pozdro

swap3000, trial
yahol jest offline  
Stary 10.12.2003, 12:26   #5
Voytek
Wyjadacz ;)

Voytek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
Dzieki wielkie.....

Pozdrawiam
Voytek jest offline  
Stary 10.12.2003, 09:34   #6
Nol
TDI
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.09.2001
Nol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
O ile dobrze pamiętam, to jeśli pracujecie pod Win XP, to można zablokować dostęp użytkownikowi nie posiadającemu praw administracyjnych. Niestety nie jestem w stanie sobie przypomnieć jak to się robi. W każdym razie albo na tym forum, albo przeczytałem o tym w Chipie, była taka sytuacja, że komuś w szkole zablokowali nagrywarkę dla userów nie posiadających praw administracyjnych w Win XP. Tyle mojej wiedzy na ten temat.
Stary 10.12.2003, 10:28   #7
mek
Nowy na forum

Swap Manager znalazlem tutaj
http://www.softhelp.cc/vipower/SwapManagHome.html
Jesli by zadzialalo to byloby to dobre a moze jeszcze jakies propozycje?
mek jest offline  
Stary 10.12.2003, 10:45   #8
CrazyLucas
Forumator

CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a od czego odinstalowanie napedu w managerze urzadzen i zablokowanie dostepu do tego?
CrazyLucas jest offline  
Stary 10.12.2003, 11:02   #9
mek
Nowy na forum

Ale jesli on ma dostep do konta z uprawnienem admina, bo tak jest.
To co mam zrobic jak odinstaluje jak zablokowac dostep do menedzera urzadzen?
mek jest offline  
Stary 10.12.2003, 11:07   #10
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mozna po prostu odpiac kabelek
mozna stworzyc profile sprzetowe i dac wylacz w tym profilu sprzetowym, a kolesiewi zmienic uprawnienia
nimal jest offline  
Stary 10.12.2003, 20:01   #11
gala
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.12.2003
gala w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wink

Cytat:
Napisany przez nimal
mozna po prostu odpiac kabelek
Moim zdaniem to wystarczy
gala jest offline  
Stary 10.12.2003, 11:10   #12
mek
Nowy na forum

Ale on musi wlasnie miec uprawnienia admina bo program jeden na ktorym pracujemy korzysta z bazy danych w windowsie i dziala to tylko na uprawnienach Admina wiec to odpada, ale jesli to cos pomoze on ma swoje oddzielne konto w WinXP
mek jest offline  
Stary 10.12.2003, 11:16   #13
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
spakuj czesc plikow z katalogu nero na haslo - nero sie jemu nie uruchomi, a Ty zawse bedziesz mogl w dowolnej chwili przywrocic pelna funkcjonalnosc programu
jak koles malo kumaty to wystarczy w jakims pliku zmienic nazwe
jaki plik? metoda prob i bledow
nimal jest offline  
Stary 10.12.2003, 11:26   #14
Nol
TDI
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.09.2001
Nol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie jestem pewien czy nie da się tak zrobić, że konkretnemu userowi (nawet z uprawniwniami adminowskimi - patrz niżej) nie dałoby się zablokować możliwości korzystania z napędu. Niestety nie mam za bardzo możliwości pokombinowania, bo nie siedzę na XP, ale kiedyś się tym bawiłem i chyba dało się to zrobić.

Hmm... Wydaje mi się, że można byłoby zrobić taki trik - założyć jakąś nową grupę np. userzy_zbanowani i jej indywidualnie przyznawać uprawnienia. Tzn. dać wszystkie uprawnienia, które są potrzebne do wykonywania prac na bazach, ale nie przyznać uprawnień do napędu... A konto pracownika wrzucić to tej grupy userzy_zbanowani.

Ale to co napisałem jest z pamięci, bo próbowałem coś takiego zrobić jakieś 8 miesięcy temu i nawet nie jestem pewnien czy to, co napisałem jest zgodne z rzeczywistością. Przyda się tu pomoc innych userów, którzy siedzą na XP.

Twoje uprawnienia: