![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
![]()
Szukam pomocy w temacie dobrej aplikacji pozwalającej nagrywanie Cd Audio. Chodzi mianowicie o mozliwość nagrania np. koncertu w taki sposób aby można jeden wave podzielić na poszczególne tracki juz na płycie audio. Problem w tym, aby przejscie pomiędzy trackami odbywało sie podczas odsłuchiwania płytu Audio w sposób ciągły.
Będę strasznie wdzięczny za pomoc w informacji jaki program umozliwia takie manewry. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
Zdaje się, że przy odrobinie wysiłku można to zrobić pod Feurio.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
raczej o czyms takim nie slyszalem, wava musisz niestety sam obrobic i podzielic na poszczegolne utwory na koncu i poczatku mozesz fade-owac sobie zeby bylo ok no i potem nagrac
![]() ![]() ![]() ogolnie ja nie znam takiego programu, a do obrobki polecic moge : cool edit, gold wave, ich najnowsze wersje, a juz troche siedze w muzie, no ostatno moze malo ale sie zajmowalem, wiec moze ktos taki progz zna ze juz wyszedl, bo ja nie znam ![]()
#4 |
![]() |
Zdaje się, że chodziło mu tylko o możliwość zdefinowania przerw, czyli podzielenia wava na poszczególne utwory bez fizycznego dzielenia pliku, tylko podczas przygotowań do nagrania go na płytkę, w programie nagrywającym. Right ?
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
serdeczne dzieki Wszystkim za cenne informacje,
niemniej jednak wnioskuje że chyba niezbyt jasno okresliłem problem. chodzi tylko (aż) o to aby na płycie Audio nie było słyszalnych przerw pomiędzy poszczgólnymi utworami. Zdaje sobie sprawe że zazwyczaj prawie zawsze na płytach audio wystepują słyszalne przerwy niemniej jednak jeśli chodzi o koncert ważne jest to aby była zachowana ciagłość emisji. był a wzasadzie jest ciagle taki program SoundForge i w wersji 4.0 był wbudowany taki podprogramik "CD Architect" -tam można było to zrobić. Problem tym że program ten chce tylko zobaczyć nagrywarki SCISI. czekam niecierpliwe na dalsze Wasze porady dzieki carolus |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
Przerwa niekoniecznie oznacza przerwę długości > 0
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() |
nie ma z tym problemu - chodzi pewnie o "manieczki"
okej w razie co jestem (wczesnie rano (5:10 -6:20) albo wieczorem po 21 .
przejde do rzeczy jesli używasz nero to .. rozumiem ze kcesz podzielic mp3 okolo 70mb (74 minuty) tak ?? w kompilacji audio zaznacz go i prawym i wybierz właściwości -> ideksy granice podiał-> tam podziel twoj mp3 na ile kcesz kawałkoow i przejdz ponownie do zakładki właściwości scieżki .. odstęp ustaw na 0 sekund .. i gotowe aha mam winampa 2.7 i on tak odtwarza ze pzrerwy sś pomimo to jednak na wieży jest super ...
#8 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.06.2002
![]() |
Re: nie ma z tym problemu - chodzi pewnie o "manieczki"
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
|
|