![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Jak nagrac mix [Audio CD] z podzialem na utwory?
Witam Wszystkich
Mam problem z nagraniem mix-a na plytke Audio CD, tak aby byla mozliwosc podzailu na poszczegolne utwory. Np mix sklada sie z 40 utworow, jednak kiedy nagrywam "normalnie" na plytke, to powstaje jedna "bryla". Wiem, ze nalezy uzywac do tego celu plikow *.cue, jednak jakiego progamu uzyc do nagrania plyty [czy Nero?] i ewentualnie jak to zrobic. I oczywiscie w czym mozna taki plik zrobic? Wielkie dzieki za wszelka pomoc i podpowiedz. Pozdrawiam |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
byc moze jestem troche ograniczony :-) (zartuje) ale dokladnie ciebie nie zrozumialem:
chcesz podzielic jeden plik audio na mniejsze czesci i pozniej wypalic plytke czy wogole chcesz ja wypalic i nie mozesz, a tak wogole to co ma ztym wszystkim wspolnego *.cue? jezeli chcesz podzielic plik na mniejsze czesci to zajzyj kilka postow wczesniej tam byl ten temat poruszany i padla nazwa progsa do tego typu "schematow", pozdrowko z bydgoszczy
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.07.2001
![]() |
Ja używam do tego CDRWIN`A, a pliki *.cue to zwykły plik tekstowy, wystarczy zmienić rozszerzenie z *.txt na *.cue (możesz użyć Windowego Notatnika). Zobacz sobie poniższy plik *.cue jednego z takich miksów.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
[quote]kondzik (07-09-2001 16:26):
Ja używam do tego CDRWIN`A, a pliki *.cue to zwykły plik tekstowy, wystarczy zmienić rozszerzenie z *.txt na *.cue (możesz użyć Windowego Notatnika). Wielkie dzieki, dokladnie mi o to chodzilo ![]() Wlasnie wypalilem plytki, i... miodzio. Pozdrawiam |
![]() |
#5 |
Gość
|
[quote]sabor (07-09-2001 16:01):
[ciach] Moze troche ![]() Pozdrawiam |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
sorki, to ja troche skopalem sprawe, fajnie, ze juz rozwiazales problem, pozdro