![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
Czy można nagrć płytkę i zabezpieczyć ją hasłem dostępu???
Chciałem zarchiwizować swoje dane ale żeby niewpadły w niepowołane ręce chciałbym zabezpieczyć płytkę chasłem. najlepiej gdyby programik byl w polskiej wersji i FREEE. Z góry dziękuję za pomoc.
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2001
![]() |
Czy można nagrć płytkę i zabezpieczyć ją hasłem dostępu??
Może nie całkiem FREE, ale za to super bezpieczeństwo (przy odpowiednio długim haśle - masz gwarancję że na istniejących maszynach nikt nie złamie hasła przez np. 10 najbliższych lat
![]() Program tworzy Ci na płytce 1 duży plik np. "moje_dane.sef", po kliknięciu go MUSISZ podać prawidłowe hasło, aby otworzyć "wirtualny napęd" zawierający wszystkie dane, które masz na płycie. Pozdro.6 |
![]() |
![]() |
#3 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Przeciez do tego wystarczy zwykly winzip lub winrar i wszystkie pokrewne tego typu pakery.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Niestety - średniej długości hasło z pakerów tego typu to ja łamię na swoim Celerku max. w godzinkę - dwie (nowych , bo ze starych wersji to po prostu żenada).
Poza tym trzeba robić "zip w zipie", bo bez hasła można podejrzeć listę plików w archiwum (czasem nazwy i długości sporo mówią ![]() Pozdro.6 |
![]() |
![]() |
#5 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
A co rozumiesz pod pojeciem sredniej dlugosci ( ile liter)?
A takze jakbys mogl powiedziec z jakich programow korzystasz i jaki masz sprzet? |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Na ogół hasła stosowane w biurach (a o takich mówię) składają się z nie więcej niż 5 znaków. Rzadko są w nich znaki specjalne, czy też kombinacje naprzemienne wielkich i małych liter. To znacznie ogranicza obszar poszukiwań. Poza tym jeśli wiem, że ktoś ma fisia na punkcie aut, puszczam analizę pod kątem haseł - numerów rejestracyjnych oraz marek - typów aut (słownikową). Zawsze działa ! A nawet jeśli nie - puszczam na noc, i rano mam hasło bruteforce z pełnym zestawem znaków specjalnych.
Dlatego twierdziłem, twierdzę i będę twierdził, że kodowanie w pakerach to żenada. Oprogramowanie: a) ELCOMSOFT Advanced Password Recovery Suite b) Brute Force 1.52 c) trochę moich progsów Sprzęt: Celeron 700 / 128MB RAM / 30GB HDD Pozdro.6 |
![]() |
![]() |
|
|