![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.12.2002
![]() |
Winxp a czytanie CD/CDR/CDRW
Jakieś pół roku temu zainstalowałem sobie równolegle na dysku WinXP - na razie bez Serwis Packa 1 (obok starego ale jarego Win98
![]() Oczywiście radzę sobie w ten sposób, że gdy mam coś zgrać na dysk to robię to pod Win98. I tu pytanie - czy ten system "tak już ma" i nic na to nie można poradzić, czy też to wina mojego kompa, konfiguracji programów itp.? W kompie mam 2 nagrywarki i z obiema jest to samo. Dodam, że jak p.B przykazał chodzą z włączonym DMA...
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.08.2002
![]() |
Problem restartu w Windowsie XP, dotycznie nie tylko odczytu CD/CDRW.
Generalnie jeśli właczasz/uaktywniasz jakiś element. W moim przypadku WinXP "restartował" się przy próbie nagrywania obrazu video tunerem Kworld.. ale do rzeczy. Czemu tak się dzieje ? Mianowicie, łatwo to sprawdzić, wystarczy wyłączyć opcję restartowania komputera, w chwili błędów krytycznych: Mój komputer->Właściwości->Zaawansowane->Uruchamianie i odzyskiwanie(właściwości)->Awaria systemu->Automatycznie uruchom ponownie[ ] Teraz jeśli komputer się "zawiesi" wyskoczy niebieski ekran (a jakże ![]() Postaraj się wtedy usunąć tą "usterkę". Mam nadzieje że to w jakiś sposób Ci pomoże, mi pomogło... Pozdrawiam xippon |
![]() |
![]() |
#3 | |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Re: Winxp a czytanie CD/CDR/CDRW
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Re: Re: Winxp a czytanie CD/CDR/CDRW
Cytat:
A tak przy okazji serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów z okazji Nowego Roku ![]()
![]() |
#5 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Problemem może też się okazać istnienie dwóch systemów obok siebie na jednym dysku. Chociaż oprócz tych dolegliwości, co opisałem nie zauważyłem żadnych innych poważnych problemów... A mam kilka programów, które wolał bym odpalać na Win98 8)
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
hmm...
a jaki masz sprzet? chodzi mi o mobo/proc...
ja mialem takie restarty kiedys z dziwnego nieco powodu, a mianowiscie zainstalowanych w winach monitorkow temperatury, obrotow wiatraczka, napiecia i takich innych dupcow...a co do istnienia wspolnego dwoch systemow to mialem oboks iebie xp z 98 se przez pol roku i nic, zadnych problemow.. Pozdro Wojtas
#7 | |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Re: Re: Re: Winxp a czytanie CD/CDR/CDRW
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Re: hmm...
Cytat:
Na razie do celów testowych i porównawczych zainstalowałem sobie Win XP oddzielnie na najmniejszym dysku i na razie chodzi bez większych problemów. Jest tyko problem z podmianą dysków, bo jak chcę ruszyć nowy system to muszę przestawić kolejność startowania dysków w BIOSie. Ten "dwusystem" miałem (i mam) umieszczony na największym i najszybszym dysku. Microsoft jak wiemy nie zaleca instalki WinXP na tej samej partycji co Win 98, ale ja to "olałem" bo na nie chciał mi się instalować na drugiej partycji - przy instalce miałem po pewnym czasie restart systemu, znowu wznowienie instalacji i tak w kółeczko . Myślę, że problemem może być właściwość Easy CD Creatora 5.0 Adapteca (przepraszam teraz to się nazywa Roxio ![]() Problem jest inny - otóż po instalce InCD nie działa mi zapis płyt UDF CDRW. Program instaluje się bez żadnych zaciachów ale nie chce działać. Na czystym systemie jest wszystko O.K. Bedę jeszcze musiał pomyśleć jak to zorganizować na przyszłość... bo Win98 ma też swoje zalety ![]()
![]() |
|
|