![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
B&W jak to zrobic
Black & White ma safedisk v2. i Ok. Zrobilem CloneCD i wszystko ladnie tylko ze dziala z nagrywarki a z CD nie chce. Dziwi mnie to troch poniewaz juz pare plytek z sd2 zrobilem i nigdy tego problemu nie bylo. Moze to cos nowego i innego niz w:
-Delta Force LW -B17 -Alice. moze ktos ma podobny problem a moze to kwestia ustawien. Jesli cos wiecie to prosze o odpowiedz. Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 17.04.2001
![]() |
Cytat:
pozdrawiam
martinez\nGG #755669 |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
No jasne ze nie napisalem-zapomnialem.
Mam LG 12x8x32 no i ona obsluguje DAO a cd mam tez LG 52x MAX
#4 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Napisz - czy funkcja przy zapisie w CloneCD "don't repair subchanell.." jest w ogóle aktywna. Poza tym kiedyś testowałem napęd LG (cd-rom) i nie przypominam sobie, aby on obsługiwał subkanały.... Wolałbym zanim się wypowiem - usłyszeć trochę więcej. Bo możliwości jest na razie kilka. pozdrawiam martinez gadu-gadu 755669
martinez\nGG #755669 |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
W Clone wszystkie funkcje (oproz burnproff-niewiem czy jest tam taka ale chyba ja tam widzialem-jestem teraz w pracy i nie moge sprawdzic)a napewno "don't repair subchanell.." sa wlaczone. Plytke nie kopiowalem z CD tylko z nagrywarki poniewaz ja napisales nie radzi sobie z subkanalami. Co do tej opcji "don't repair subchanell.." to jej nie zaznaczalem bo robilem wszystko to co kazal Clony. Chociaz dzisiaj doczytalem ze mozna ja zaznaczyc.
To chyba wszystkie informacje a moze cos jeszcze ale sam nie wiem.
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Doczytałem się, że twoja nagrywarka obsługuje "pełne" subkanały - więc jest to dla mnie lekkim zdziwieniem, że w ogóle udało ci się przeciąć w/w tytuły....
No ale jak też mówiłem nie testowałem tego sprzętu. A o opcję "don't reapir..." chodziło mi, czy ona jest w ogóle dostępna (chociaż sądzę że jest). Pytanie - czy przegrywałeś w/w gry z oryginałów ?
martinez\nGG #755669 |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Niestety (albo stety) wszystkie to byly kopie kopii, a czy to ma wplyw?
POZDRO
#8 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Niestety - kopie mogły być już odpowiednio spreparowane.
Już na to się nacięło kilku uczestników forum. Testy sprzętu należy przeprowadzać na oryginałach - i to nie jednej pozycji, tylko przynamniej trzech (niezastąpiona czołówka : Hitman, Black&White, Settlers 4). Jeżeli te tytuły (oryginalne) przetniesz na swoim sprzęcie, wtedy możesz mieć pewność że pójdzie ci wszystko (tzn. wszystko zabezpieczone SF2). Pamiętaj tylko żeby ustawiać w CloneCD oprócz opcji "fast error skip" również "read subchanell data i audio". Ponieważ niektóre płytki zabezpieczone SF (SF2) mogą posiadać również jakieś informacje w subkanałach. A zaznaczanie opcji przy nagrywaniu "don't repair.." nic nie da ci w przypadku kopiowania SF2.... Niestety do tej pory jedynym sprzętem który radzi sobie bezproblemowo z SF2 jest sprzęt oparty na chipsecie Philips'a i obsługuje 16 bitowy subkanał. pozdrawiam
martinez\nGG #755669 |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Wielkie dzieki za porady. Sprobuje jeszcze z opcja "read subchannel.." i napisze co uzyskalem.
POZDRO
#10 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Napisz koniecznie - bez względu na skutek.
Tylko mam nadzieję że ten Black & White to oryginał... pozdrawiam
martinez\nGG #755669 |
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
Żadne LG nie kopiuje Safe2 poprawnie, tzn kopia działa tylko na nagrywarce.
|
![]() |
#12 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]()
martinez\nGG #755669 |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Gość
|
Mam ten sam problem. Gierka skopiowana ale dziala tylko na LG i tylko tam dzialac bedzie !!! (Kopia z orginalu)
|
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
No nic dodac nic ujac. Napewno tak bedzie ale zostaje jeszcze *****. Swoja droga to troche dziwne ale te gierki ktore ja skopiowale to byly kopie, chociaz Delta force skopiowalem za pierwszym razem "normalnie" w locie (niewiedzialem ze ma zabezpieczenie) i nie poszle ale jak ja potraktowalem Clone to wszysko poszlo OK. Nie wiem o co chodzi. Ale pewnie tak ma byc
POZDROWIENIA
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
![]()
Witam!
Ludziska, rzućcie jakimś hasłem na taki temat: LITE-ON LTR-32123S, oryginał B&W i ... kaka ![]() Wypróbowałem już chyba wszystkie kombinacje na Clone i dalej nic... Miałem Plextora 124010SCSI i było wsio ok. a teraz kupiłem toto (po lekturze CDRinfo) no i o co chodzi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|