![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.03.2002
![]() |
Dlaczego nie można odczytać cd textu na komputerze?
Witam!
Mam zainstalowane takie programy jak: JetAudio i EAC i ni jak nie mogę odczytać cd textu z płyt. Jakiś czas temu mogłem czytać cd text tymi programami, ale po instalacji nowego systemu nie da się. Czy te programy wogóle potrafią to robić? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Jakim napędem chcesz odczytywać CD-TEXT? Bo może Twój CD-ROM nie odczytuje tych danych. Ponadto w EAC o ile pamiętam, to trzeba skonfigurować napędy (tam jest opcja odczytu CD-TEXTu.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Mam CD ROM LG 52x i nagrywarkę LG 32x10x40 i na pewno te napędy odczytują cd text.
EAC po skonfigurowaniu napedów już pokazuje cd text (tu jest OK!). Ale co jest z JEt Audio. Kiedyś pokazywał mi cd text, teraz już nie (uaktywniłem mu w opcjach, żeby pokazywał cd text i nic to nie daje). Czyżby ten program dobrze nie działał? A może coś tu trzeba poustawiać? Prosiłbym o rady jeśli ktoś wie. |
![]() |
![]() |
#4 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cieszę się, że mogłem pomóc z EAC. Ale niestety w przypadku JET Audio nie pomogę, bowiem nie znam tego programu.
|
![]() |
![]() |
#5 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co do cd-romu LG52x to nie bylbym pewien czy odczytuje cd-text. Wiem, ze bylo ich kilka modeli i np moj (mam model 8522B) nie czyta subkanalow i cd-textu a ponoc 8521B odczytuje. Ale nagrywarki w zasadzie wszystkie odczytuja, no moze poza muzealnymi egzemplarzami. Sprawdz ten cd-text np w nero, moze faktycznie to kwestia konfiguracji jet audio skoro w EAC-u jest.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Ten mój CD ROM odczytuje cd test. Odczytuje EAC i Nero lecz nie daje rady JetAudio pomimo tego, że sprawdzałem po wszystkich opcjach.
Może ktos ma ten program zainstalowany na swoim kompie. Jeśli ktoś go ma to proszę niech się wysłowi na ten temat. Moim zdaniem ten program (Jet Audio) jest nie zły i zamierzam go używać, jak tylko będzie czytać cd text. Polecam go innym. |
![]() |
![]() |
|
|