Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.06.2001, 11:32   #1
zenek
Gość

LGx40 nie czyta płyt

Mam CD-ROM LGx40 i od jakiegoś czasu kłopoty z czytaniem przez niego płyt.Chodzi nie tylko o płyty CDRW ale także tłoczone.Objawy są takie że albi wogóle nie widzi płyty włożonej do napędu, albo jak zacznie czytać to po pewnym czasie przestaje i podczas kopiowania plików pojawia sie komunikat "nie można skopiować pliku x.y", pojawia się niebieski ekran z napisem "włóż płytę do napędu. Stacja może wymagać wyczyszczenia".Tylko że ja czysciłem CDeka płytą czyszczącą.Co może być popsute, ile może kosztować naprawa i gdzie w W-wie można to zrobić? Ponadto płyty strasznie sie nagrzewają, po parominutowym czytaniu są ciepłe.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.06.2001, 11:57   #2
Ryu
Gość

hmm... prawdopodobnie wyglada t ona laser, co do czyszczenia, to ja bym wolal to zrobic recznie niz jakas plytka czyszczaca, mam ten model i bardzo prosto sie rozbiera
Jednak powiem Ci ze w moim po 2 latach eksploatacji rowniez pada laser i nie pomaga niestety juz zadno czyszczenie, obecnie czyta mi plytki z predkoscia pomiedzy 8-16 razy, czasem an moment wskoczy na 32, taki juz urok LG

co do grzania sie, to sprawdz wentylacje, zwlasza zapewnij przestrzen pod napedem (dolna czesc obudowy robi za radiator), on sie potrafi niezle grzac...

Stary 22.06.2001, 14:34   #3
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a do czyszczenia izopropyl / już to kiedyś mówiłem ? / bo nie pozostawia osoadu i jest obojętny dla układu optycznego cdka
pozdro
cana jest offline  
Stary 24.06.2001, 01:00   #4
TVC
www.ds.art.pl

Data rejestracji: 02.05.2001
TVC zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak tez mysle ze to laser, mialem podobny problem z lg40(poprostu przestal czytac plyty),zlozylo sie tak ze ma 2 takie napedy w domu i teraz korzystam z drugiego(tez zaczyna sie sypac)!Nie ma co kupowac cdromow lg,no chyba ze ktos na noz na gardle(fatalnie czytaj plyty audio)!!
TVC jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: