![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
LGx40 nie czyta płyt
Mam CD-ROM LGx40 i od jakiegoś czasu kłopoty z czytaniem przez niego płyt.Chodzi nie tylko o płyty CDRW ale także tłoczone.Objawy są takie że albi wogóle nie widzi płyty włożonej do napędu, albo jak zacznie czytać to po pewnym czasie przestaje i podczas kopiowania plików pojawia sie komunikat "nie można skopiować pliku x.y", pojawia się niebieski ekran z napisem "włóż płytę do napędu. Stacja może wymagać wyczyszczenia".Tylko że ja czysciłem CDeka płytą czyszczącą.Co może być popsute, ile może kosztować naprawa i gdzie w W-wie można to zrobić? Ponadto płyty strasznie sie nagrzewają, po parominutowym czytaniu są ciepłe.
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
hmm... prawdopodobnie wyglada t ona laser, co do czyszczenia, to ja bym wolal to zrobic recznie niz jakas plytka czyszczaca, mam ten model i bardzo prosto sie rozbiera
![]() Jednak powiem Ci ze w moim po 2 latach eksploatacji rowniez pada laser i nie pomaga niestety juz zadno czyszczenie, obecnie czyta mi plytki z predkoscia pomiedzy 8-16 razy, czasem an moment wskoczy na 32, taki juz urok LG ![]() co do grzania sie, to sprawdz wentylacje, zwlasza zapewnij przestrzen pod napedem (dolna czesc obudowy robi za radiator), on sie potrafi niezle grzac... |
![]() |
#3 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
a do czyszczenia izopropyl / już to kiedyś mówiłem ?
![]() pozdro |
![]() |
![]() |
#4 |
www.ds.art.pl
Data rejestracji: 02.05.2001
![]() |
Tak tez mysle ze to laser, mialem podobny problem z lg40(poprostu przestal czytac plyty),zlozylo sie tak ze ma 2 takie napedy w domu i teraz korzystam z drugiego(tez zaczyna sie sypac)!Nie ma co kupowac cdromow lg,no chyba ze ktos na noz na gardle(fatalnie czytaj plyty audio)!!
|
![]() |
![]() |
|
|