![]() |
Już działa idealne (3:40), powodem była za mała wydajność kontrolera EIDE na płycie (Via popełniła jakiś błąd konstrukcyjny - jak przesyłają 2 urządzenia to znacznie spada wydajność), dokupiłem kontroler ATA 133 i po problemie. Nie zawsze przyczyną złego działania jest Windows !!!!
|
Cytat:
|
Problemy były... ale w KT266, bez A, i to z kontrolerem pamięci...
KT266A był pozbawiony tego błędu (nowy kontroler). Wina leży raczej po stronie dodatkowego urządzenia - to normalne ża jak się z dwóch urządzeń korzysta na jednym kanale korzysta, to spada wydajność - TAK JEST IDE ZBUDOWANE! A jesli chodzi o ten kontroler 133, to na czyim chipie? Kiedyś pisałem że niektóre chipsety VIA były łączone z kontrolerami AMD... chyba niebardzo to wychodziło... VIA za to odpowiedzialności nie brała... Nie wiem jak jest w przypadku tej płyty. Aha, z Epoxami wielu ludzi miało wiele problemów... Soltek Rulez! |
Kontroler jest z firmy Zoltrix. Na płycie kontroler dysków to VIA. Co do małej wydajności to niestety mam racje - VIA wypuściła nawet łatke do tego - jest to związanie z małym LATENCY TIME, magistrala przydziela za mało czasu danemu urządzeniu i ono nie zdąży przesłać całej "paczki danych". Zresztą kontroler (na płycie) nie jest taki zły bo transfer z dysku w Nero pokazywało 40MB/s, ale już przy prędkości 24 bufor skakał, a teraz przy 32 działa dobrze czyli coś jednak w tym jest.........
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:06. |