![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
![]()
Mam nietypowy problem. Otoz posiadam nagrywarke teac'a 40x10x48 (W540E). Moj problem tkwi w tym, iz srednia predkosci nagrywania z dysku, jak rowniez kopiowanie cd (cdcopy) w locie przebiega ze srednia prekoscia 10x. Nie zadowala mnie ta predkosc, wydaje mi sie, ze moj sprzet jest na tyle wydajny, ze powinien poradzic sobie z nagrywaniem plyty w duzo krotszym czasie. Korzystam z windows 2000, wersji 1.0D firware'u (fabrycznie) oraz z programow do nagrywania: najnosze Nero i CloneCD. Problem dotyczy wszystkich predkosci nagrywania, tj. 16x, 20x... 40x. Przy nagrywaniu z kazda z tych predosci realnie uzyskuje predkosc 10x na co wskazuje czas nagrywania oraz pokazujaca sie na ekranie predkosc.
Co do mojego sprzetu: plyta: Asus P4S533 procesor: Intel Celeron 1.7 Ghz dysk: Seagate Barracuda IV, 80GB pamiec: 512 MB DDR taktowane z predoscia 333HHz. ... w benchmarkach uzyskuje wysokie wyniki, np. w pcmark 2002 (dane przyblizone): po 4000 na procesor i pamiec i 700 punktow na dysk. Gdy nagrywam, praca procesora (na co wskazuje windowsowy monitor) jest niczym sinusoida, czasem procesor jest obciazony w 13%, a za chwile ok. 100%, to zapewne jest spowodowane czestym buforowaniem... Jakies recepty, pomysly, rady? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|