Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.11.2000, 18:11   #1
12
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.06.2002
12 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Co sadzicie o Plextor PX-W1210A?

Czy jakas osoba, ktora posiada ta wypalarke moglaby napisac co o niej sadzi?
Dzieki.
12 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.11.2000, 11:39   #2
naziolek
Gość

Plextor PX-W1210A to bardzo dobra nagrywarka. Oferuje praktycznie wszystko co moze oferowac dobra nagrywarka: Burnproof, DAO-RAW, overburning, CD-TEXT, dodatkowo posiada chyba najlepszy program - WinOnCD 3.7. Ma tez wady, ktore bardziej wynikaja z tego ze jest na IDE, to znaczy: problemy z nagrywarką, gdy jest wlaczony tryb DMA, podobny problem jest też z aktualizowaniem BIOS'u - zbyt czesto cos pojdzie nie tak, brak jej nagrywania z szynkoscia 10x , 6x - wbrew pozorom brakuje tych dwoch szyckosci. U mnie tez nagrywarka czasem sie nie chce wlaczyc. Musze wowczas odlaczyc kabel zasilajacy komputer i wlaczyc go ponownie - ale to chyba wina mojego zasilacza. Uwazam ze pomimo tych wad jest to i tak najlepsza nagrywarka na rynku.

Stary 13.11.2000, 09:00   #3
plitkin
Bywalec

Data rejestracji: 05.09.2000
plitkin zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
JEst super!!!!!! The best . Potwierdzam powyzszy komentarz oprocz tego, ze nie chce sie wlaczyc - u mnie to zjawisko nie wystapilo!!!
plitkin jest offline  
Stary 18.11.2000, 00:52   #4
MJAvH
Gość

Jest super, nigdy tak latwo, prosto i szybko nie nagrywalem na cdr. Polecam ja kazdemu. Nie zauwazylem zadnych minusow czy mankamentow.
Najlepsza na rynku!!!

Stary 18.11.2000, 22:59   #5
krzychu
Gość

Potwierdzam powyzsze i chce dodac, ze tryb DMA nie dziala pod Win2000 (przy wlaczonym nagrywanie pada po nagraniu kilkunastu procent), ale dziala pod Win98 (przynajmniej u mnie).
Mialem tez problemy podczas upgrade'u firmware'u - po zainstalowaniu wywalal mi sie Win2000 z NIEBIESKIM ekranem (!) zaraz po wejsciu do windowsa.
Nie probowalem wlaczac trybu na DMA po zainstalowaniu nowszego firmware'u ale przy wylaczonym (Win2k) jest dosyc spore obciazenie procka podczas nagrywania z predkoscia 12x (ok. 60% na Celeronie 400, 256MB RAM).
Niezaprzeczalna zaleta jest jednak BurnProof o czym chyba nie trzeba pisac...
Oporcz tych problemow nie mialem wiecej zadnych klopotow - jest ok (prosze niech ktos napisze czy mial podobne)

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: