![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.06.2002
![]() |
Co sadzicie o Plextor PX-W1210A?
Czy jakas osoba, ktora posiada ta wypalarke moglaby napisac co o niej sadzi?
Dzieki. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Plextor PX-W1210A to bardzo dobra nagrywarka. Oferuje praktycznie wszystko co moze oferowac dobra nagrywarka: Burnproof, DAO-RAW, overburning, CD-TEXT, dodatkowo posiada chyba najlepszy program - WinOnCD 3.7. Ma tez wady, ktore bardziej wynikaja z tego ze jest na IDE, to znaczy: problemy z nagrywarką, gdy jest wlaczony tryb DMA, podobny problem jest też z aktualizowaniem BIOS'u - zbyt czesto cos pojdzie nie tak, brak jej nagrywania z szynkoscia 10x , 6x - wbrew pozorom brakuje tych dwoch szyckosci. U mnie tez nagrywarka czasem sie nie chce wlaczyc. Musze wowczas odlaczyc kabel zasilajacy komputer i wlaczyc go ponownie - ale to chyba wina mojego zasilacza. Uwazam ze pomimo tych wad jest to i tak najlepsza nagrywarka na rynku.
|
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.09.2000
![]() |
JEst super!!!!!! The best . Potwierdzam powyzszy komentarz oprocz tego, ze nie chce sie wlaczyc - u mnie to zjawisko nie wystapilo!!!
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Jest super, nigdy tak latwo, prosto i szybko nie nagrywalem na cdr. Polecam ja kazdemu. Nie zauwazylem zadnych minusow czy mankamentow.
Najlepsza na rynku!!! |
![]() |
#5 |
Gość
|
Potwierdzam powyzsze i chce dodac, ze tryb DMA nie dziala pod Win2000 (przy wlaczonym nagrywanie pada po nagraniu kilkunastu procent), ale dziala pod Win98 (przynajmniej u mnie).
Mialem tez problemy podczas upgrade'u firmware'u - po zainstalowaniu wywalal mi sie Win2000 z NIEBIESKIM ekranem (!) zaraz po wejsciu do windowsa. Nie probowalem wlaczac trybu na DMA po zainstalowaniu nowszego firmware'u ale przy wylaczonym (Win2k) jest dosyc spore obciazenie procka podczas nagrywania z predkoscia 12x (ok. 60% na Celeronie 400, 256MB RAM). Niezaprzeczalna zaleta jest jednak BurnProof o czym chyba nie trzeba pisac... Oporcz tych problemow nie mialem wiecej zadnych klopotow - jest ok (prosze niech ktos napisze czy mial podobne) |
![]() |
|
|