![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.06.2002
![]() |
Stare jak świat pytanie.
Sorrki za to pytanie pewno wielokrotnie padające.
Otóż jaką nagrywarkę kupić ![]() Obecnie mam Ricoh MP9120 ale zamierzam kupić jakiś nowy sprzęcik, co polecacie ![]() Coś coby szybko wypalało i radziło sobie z zabezpieczeniami. Pozdrufka for all.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam na forum !
Po liczbie postów sądzę że jesteś tu kompletnie nowy więc wyjaśnie co jak i dlaczego ! Nie wiem czy zauważyłeś ale na dole tej strony znajduje się TELEPORT Służy on do szybkiego przeskakiwania między podstronami, znajduje się tam także opcja WYSZUKIWARKA służy ona jak należy się domyślać do wyszukiwania starych postów! Używaj jej zawsze kiedy masz jakieś pytania ułatwia to życie administratorom,użytkownikom bo nie muszą pisać wiele razy tego samego - oraz zadającemu pytanie ponieważ zazwyczaj odpowiedź ma natychmiast ! Poprostu wpisz w wyszukiwarce Jaką nagrywakę wybrać a napewno będziesz miał co poczytać ! Miłej lektury ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
He ale mi się dostało.
Nie jestem takim całkiem nowicjuszem. Poprostu więcej czytam niż piszę, z tego co do tej pory przeczytałem nie wynika nic konkretnego. Jeden mówi ta jest naj. a inny że inna. A modeli nagrywarek jest cała kupa i co chwilkę pojawia się jakaś nowa. A ja tylko nie chcę wtopić kasy. Więc nieśmiało zapytam ponownie jaką njlepiej kupić nagrywarkę ?
#4 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Skoro wiecej czytasz to powinienes wyciagnac jakies wnioski z tego i sam zdecydowac co chcesz miec. Glownie chodzi mi o testy nagrywarek.
A tak nawiasem to wedlug mnie sa wporzadku tylko 4 modele.Lite-On, LG i jak masz wiecej kasy to Teac i Plextor |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Sorry za posta ale chciałem być miły do rzeczy jeśli zależy ci na czymś ze stajni Mercedesa to może zerknij na Plextor PX-W2410TA (24x/10x/40x) IDE Box ATAPI, 4MB bufor, unikalny system BurnProof, który zapobiega "Buffer underrun"; RAW write (współpracuje z CloneCD),oprogramowanie i płytka CDR i CDRW, w pudełku, dwa lata gwarancji, potrafi kopiować płyty zabezpieczone SafeDisc 2.0 549.00 Z VAT po więcej mercedesów wejdź do salonu http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=182 |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
Laser widzę że chumorek dopisuje
![]() ![]() ![]() Yaner jeśli czytanie poprzednich postów "nic ci nie dało" dlaczego uważasz że teraz ludzie się zmienią, nikt ci nie powie kup TO. Zamiast pytać na forum otwóż testy na CDRinfo i czytaj, czytaj, czytaj aż wybieżesz to co ci najbardziej odpowiada. Pozdrawiam wszystkich ..:: ![]()
#7 |
Nowy na forum
![]() |
I ponownie zebrałem
![]() Ale tym razem pojawiły się konrety. Serdeczne dzięki za wszelkie podpowiedzi. Po przeanalizowaniu testów skłaniam się ku mercedesom ![]() Pozdrufka for all.
#8 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
![]()
Z droższych to Teac chodz ma problemy z SD2. Z tańszych Lite-On i LG radzą sobie z SD2. Ten drugi (LG) ma słabą korekcję błędów. Wybór należy do Ciebie.
A poza tym poszukaj w starszych postach. |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2001
![]() |
![]()
Kup sobie LiteOn 32x i przerób na 48x ja tak zrobiłem i działa super.
#10 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
![]() Cytat:
Pozdrawiam
![]() |
|
|