![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2003
![]() |
write error w nero pomocyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!
Mam wielki problem minowicie moja nagrywarka nie chce nagrywac plyt.Za kazdym razem jak cos probuje nagrac wyskakuje mi w nero write error obojetnie jaka to jest predkosc nagrywania
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
zlituj się i napisz coś więcej, jak nagrwarka jakie płyty, o systemie wspomnij, konfiguracji, nie chce pisac tego postu ale aby komuś pomóc trzeba się wcześniej o nim coś dowiedzieć (nie o "nim" ale o jego problemie)...
#3 |
Nowy na forum
![]() |
odpowiedz
Mam nagrywarke samsunga, uzywam plyt platinium ale write error wyskakuje przy nagrywaniu na kazda plyte wiem gdyz juz to sprawdzalem.Konfiguracje tez juz rozne ustawialem i nadal to samo
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.02.2003
![]() |
Napisz jaki system, jaki procek , ile ramu jaka plyta glowna.
Ob@r piszac o konfiguracji wlasnie te rzeczy mial na mysli.
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() |
Miałem podobny problem...najprawdopodobniej masz źle ustawiony Bios (u mnie tak było). Podobno przy chipsecie VIA należy wyłączyć IDE Prefetch Mode ( więc jeżeli masz płyte z Via to spróbuj w taki sposób),choć muszę powiedzieć, że jak mi nie nagrywała wypalara, a sprawdzałem i na innym kompie, a także zapinałem inną - to w efekcie z braku czasu zaprowadzilem kompa do serwisu i tam właśnie zrobili porządek ( info o Via i ide pref... podsłuchalem - skubani nie chcieli mi powiedziec co zrobili, a potem sprawdzajac bios zobaczylem ze ide pref... jest wylaczony).
To tyle co moge powiedziec. PS1 sprawdź na innym kompie PS2 sprawdź inną nagrywarke |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
odpowiedz
Wiec mam procesor athlon 1600 plyte glownej nie znam nagrywarke rowniez samsunga i 256ram
Ostatnio zmieniany przez Pablo770 : 07.04.2003 o godz. 15:50 |
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
ten post napisałem wczesniej ale jak chciałem wysłac to forum wywaliło że jeste remontowane, wiec skopiowałem i teraz wklejam...ale niewiele stracił na aktualności ...
"no Twój drugi post też niewiele wniósł (przydałby sie model samsunga, no i jak masz go w kompie zapiętego, czy dma jest włączone, aspi zainstalowane - info na stronie głównej lub w slowniku), sprawdzałeś z innymi płytkami ? ten sam problem ? Barracuda zawęził Twoją konfigurację do chipsetu Via, pewnie procek to amd ? Podobny problem miałem wczoraj z jedną płytką, nagrywałem wcześniej 20 płyt z jednej szpuli i została mi ostatnia do wypalenia, zapusciłem burning (nero 5.5.10.0) na px 4012ta (1.04) odwróciłem się do tv a tu bum (komunikat write error) no cóż płytka do wywalenia a ja zjechałem z 32x na 24x włączyłem test i na nowej płytce z tej samej szpuli wszystko poszło jak trzeba. Błąd zwaliłem na wadliwą płyke gdyż te same czynności robiłem z wcześniejszymi kilkunastoma płytkami i zadna sie nie poddała (zmieniałem czasem prędkość odczytu)"
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Niestety nie znam sie na tym na tyle aby napisac calkowita konfiguracje mojkego kompa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|