![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
problem z nagrywaniem lg16x
mam nagrywarke LG GCE-8160B, plyte glowna EpoX P2 133A na biosie z roq 2000,
192mb ramu, hdd Seagate barracude IV 40GB uruchamialem w nerze ( wersja 5.5.5.1 ) trnasfer plikow i odczyt wahal sie pomiedzy 12000 a 15000 kb/s, tymczasem gdy nagrywam z 16x oproznia mi sie bufor do 6% nagrywarka zwalania, po czym znowu sie naplenia i tak do konca nagrania plyty, oczywiscie nagranie 700mb plyty trwa ponad 7 minut gdy nagrywam z predkoscia 12x wszysko jest okej DMA mam wylaczone bo: na pierwszej tasmie mam twardziela i kieszen, na drugie cdrw lg16 i dvd, otoz ja moge smialo wlaczac DMA i komp to widzi, jednak gdy odpalam jakis program do nagywania to pokzuje mi ze moja nagrywarka potrafi nagrywac nawet z predkoscia 303x !!! no szok, no nie ? jednak gdy wylacze DMA na nagrywarki wszysko jest okej, co to moze byc? mialem tez inne nagywarki i wszyskie mialy ten sam problem z DMA, gdy bylo wlaczone mialy szybsza predkosc nagrywania i nie chodzily, dotyczy kazdego systemu, 98, 2k, xp ... |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.01.2002
![]() |
zmien sobie plzte prawdopodobnie przyczyna blednego odczytu jest wlasnie ona
powodzenia ja mam ta sama nagrzwarke i wszstko jest ok tylko ze mam plyte z abita |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2002
![]() |
Mój kolega miał inny problem z tą nagrywarką (nie wiem, jak z inną): po podłączeniu na secondary IDE (niezależnie, Master czy Slave) system odpalał się w trybie awaryjnym! Owszem, udało się w jakiejś chwili nawet odczytać dane z tego napędu, ale wiele to nie pomogło. Po odłączeniu tego napędu udało się wszystko przywrócić do stanu pierwotnego. Nie pamiętam typu płyty głównej, tylko procesor Athlon 500.
Postanowiłem sprawdzić tę nagrywarkę na swoim kompie i wszystko działa (PII 233, Asus P2L97). Pozdrawiam, Kabat |
![]() |
![]() |
|
|