![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.04.2005
![]() |
![]()
Witam
Jako, że nie moglem jakoś dopasować odpowiedniego działu do mojego prolemu zdecydowalem sie napisac tutaj. Ostatnio nosze sie z zamiarem kupna nowego napędu CDRW, szukam jednak napedu dobrego a nie jakiegos badziewia za pare zlociszy. Wiem ze tutaj sa sami fachowcy jesli chodzi o nagrywarki wiec zwracam sie z uprzejma prozba w wyborze nowego napedu. Niechcialbym jednak placic za niego jakichs astronomicznych sum za ktore moglbm kupic drugi naped DVDRW. Dziekuje za uwage i pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Po prostu poszukaj
![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 13.12.2003
![]() |
Powiem Ci, że bardzo dobrze trafiłeś ale raczej żadnej sensownej odpowiedzi nie dostaniesz, nie zadałeś sobie nawet minimum trudu aby znaleźć.
PS. Mała podpowiedź jeśli masz zamiar kupować to poświęc kilka groszy i kup nagrywarke DVD, chyba najtańsza z najnowszych, a zarazem najlepsza z dostępnych na rynku. Jest to ...
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Mam juz nagrywarke dvd, nagrywarke cd tez mam. Chce po prostu kupic nowy naped ale porobilo sie tego tyle ze juz zglupilem i chcialem sie poradzic fachowcow.
Szukalem juz ale co mi da to ze ktos mi powie ze ta czy inna nagrywarka jest dobra jesli testuje tylka ta jedna. Myslalem ze macie moze wiedze ktora nagrywarka cd jest duzo lepsza od reszty, no ale niestety. Dzieki za chceci
#5 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Cytat:
nie ma za to tolerowania ignoranctwa w zakladaniu nowych tematów przed dokładnym zapoznaniem się z funkcją szukaj i poczytaniem tego co już jest napisane. a jest tego bardzo dużo!!! |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jeden powie, że najlepszy jest Lite-On.. Drugi powie, że LG ![]() A trzeci dołoży do tego Plextora ![]() Jeśli poczytasz starsze tematy, zorientujesz się, co przemawia za i przeciw ![]() P.S. Mam Lite-Ona LTR 52327S i chodzi jak burza 8 ) |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Eh widze ze sie nie dogadam.
Mowie ze czytalem forum. Zastanawia mnie fakt czy ktos tewstowal wszstkie napedy razem i ktory wypadl naajlepiej. Tak jak to robi np chip. Ciekawi mnie czego sami uzywacie, jakie macie opinie itp. Waze dla mnie jest dobra korekcja bledow i zeby naped dobrze radzil sobie z zabezpieczeniami. Chce wydac na niego 100-150zl
#8 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
test szybkości chodzenia napędów nie widziałem żadnego testu korekcji błędów ktoś ma mieć wszystkie napędy? ciekawe ![]() po to są fora dyskusyjne aby na podstawie wielu opinii wyrobić sobie własne zdanie. ale każdy wie lepiej... |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2003
![]() |
Nie istnieje NAJLEPSZA nagrywarka cdrw podobnie jaki DVD. Koniec, kropka
#10 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 13.12.2003
![]() |
Jesli konfiguracja Twojego komputera jest taka jak w podpisie to nie widze sensu zmieniania nagrywarki, chyba że ktoś jest pedantem.
#11 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Technologi zapisu CD już się wyczerpała. Wszyscy, wszystko wiedzą (firmy produkujące napędy CD/DVD) o nagrywaniu CD, DVD zresztą też. Dlatego też jakiejkolwiek nie kupiłbyś nagrywarki będzie to dobry wybór !
Jeśli chciałbyś mimo to, mieć napęd o znacznie większych niż konkurencja możliwościach polecam Plextor-a Premium. Cena może przerażać, ale to jest pewny sprzęt. |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Nie istnieje najlepsza ? Hmm.... ciezko jakos mi sie z tym zgodzic ale dobra nie bede sie klucil.
Istnieje napewo cos takiego jak najlepszy wybor nagrywarki w kategori cenowej do 150zl. Smiejecie sie z chipa... hm to prawda ich testy sa czasem smieszne, ale sami nie potraficeie tez nic przedstawic. Co do korekcji bledow, owszem robia takie testy. Pisze, ze chce nagrywarke z przedzialu 100-150zl ktora bedzie sobie dobrze radzila z zabezpieczeniami (chodzi glownie o nowe wersje safedisca), a nie potraficie udzelic jakiejs konkretnej podpowiedzi. Mi nie chodzi o to żebyście zrobili mi teraz caly ranking nagrywarek ale wskazali np pierwsze trzy pozycje ktore byly by najlpesze a spelnialy wybrane przezemnie kryteria. Jak ktos jest fachowcem to potrafi udzielic takiej odpowiedzi. Jakbyscie mnie zapytali o np dysk twardy lub karte graficzna (lub inny sprzet)i podali jakies kryteria to potrafilbym pomoc, ale akurat na napedach optycznych sie za bardzo nieznam. O ile kiedys mialem troche wiedzy to teraz mysle jest juz ona troszke nieaktualna. Jakto nie pojawiaja sie nowe technologie?! Chociazby benq wprowadzil ostatnio system dzieki ktoremu wiazka lasera zawsze pada na plyte pod katem 90%, co poprawia jakosc zapisanych danych jak i jakosc odczytu. Tak, konfig mojego kompa jest taki jak w podpisie, ale ja po prostu chce kupic nowy naped bo ta nagrywarke wrzucam do inngo kompa, pozatym moj litek z tego co wiem nie radzi sobie z safedisciem 2.5 i wyzszymi.
#13 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Gdyby istniala najlepsza nagrywarka, kazdy by ja posiadal. A wracajac do Twojego problemu... miales litka, wez litka i bedzie po sprawie
#14 |
Nowy na forum
![]() |
Eh .... z tego co widze nie dogadam sie z wami.
Zdecyduje sie chyba na litka. Umiecie chociaz wskazac na dzien dzisiejszy jaki model LITEONA jest najlepszy?
#15 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Jesli potrzebujesz nagrywarki cd do lamania safe disc 2,5 i wyzsze wez LTR-52327S, jest sprawdzony. Kosztuje ponizej 100 i bedziesz mial swiety spokoj
Test tutaj http://www.cdrinfo.pl/cdr/hard/LiteOn_LTR-52327S/1.php
|
|