Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.09.2005, 17:19   #1
KoMaR_kzy
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.04.2005
KoMaR_kzy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Wybór nagrywarki

Witam

Jako, że nie moglem jakoś dopasować odpowiedniego działu do mojego prolemu zdecydowalem sie napisac tutaj.

Ostatnio nosze sie z zamiarem kupna nowego napędu CDRW,
szukam jednak napedu dobrego a nie jakiegos badziewia za pare zlociszy.
Wiem ze tutaj sa sami fachowcy jesli chodzi o nagrywarki wiec zwracam sie z uprzejma prozba w wyborze nowego napedu.

Niechcialbym jednak placic za niego jakichs astronomicznych sum za ktore moglbm kupic drugi naped DVDRW.

Dziekuje za uwage i pozdrawiam
KoMaR_kzy jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.09.2005, 17:45   #2
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Po prostu poszukaj
Dołączone obrazki
-szukaj.jpg 
Piterniel jest offline  
Stary 23.09.2005, 18:00   #3
Aszej
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.12.2003
Aszej zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Powiem Ci, że bardzo dobrze trafiłeś ale raczej żadnej sensownej odpowiedzi nie dostaniesz, nie zadałeś sobie nawet minimum trudu aby znaleźć.

PS. Mała podpowiedź jeśli masz zamiar kupować to poświęc kilka groszy i kup nagrywarke DVD, chyba najtańsza z najnowszych, a zarazem najlepsza z dostępnych na rynku. Jest to ...

MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
Aszej jest offline  
Stary 23.09.2005, 18:41   #4
KoMaR_kzy
Nowy na forum

Mam juz nagrywarke dvd, nagrywarke cd tez mam. Chce po prostu kupic nowy naped ale porobilo sie tego tyle ze juz zglupilem i chcialem sie poradzic fachowcow.

Szukalem juz ale co mi da to ze ktos mi powie ze ta czy inna nagrywarka jest dobra jesli testuje tylka ta jedna.
Myslalem ze macie moze wiedze ktora nagrywarka cd jest duzo lepsza od reszty, no ale niestety.

Dzieki za chceci
Stary 23.09.2005, 18:53   #5
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Thumbs down

Cytat:
Napisany przez KoMaR_kzy
Mam juz nagrywarke dvd, nagrywarke cd tez mam. Chce po prostu kupic nowy naped ale porobilo sie tego tyle ze juz zglupilem i chcialem sie poradzic fachowcow.

Szukalem juz ale co mi da to ze ktos mi powie ze ta czy inna nagrywarka jest dobra jesli testuje tylka ta jedna.
Myslalem ze macie moze wiedze ktora nagrywarka cd jest duzo lepsza od reszty, no ale niestety.

Dzieki za chceci
no niestety ale na tym forum jest najwięcej wiedzy na temat, która nagrywarka jest najlepsza lub bardzo dobra.

nie ma za to tolerowania ignoranctwa w zakladaniu nowych tematów przed dokładnym zapoznaniem się z funkcją szukaj i poczytaniem tego co już jest napisane. a jest tego bardzo dużo!!!
ed hunter jest offline  
Stary 23.09.2005, 18:58   #6
Mich@ł
Ismail Delivered

Data rejestracji: 29.08.2003
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez KoMaR_kzy
...

Dzieki za chceci
każdy ma inne wymagania jeśli chodzi o nagrywarkę...
Jeden powie, że najlepszy jest Lite-On..
Drugi powie, że LG
A trzeci dołoży do tego Plextora

Jeśli poczytasz starsze tematy, zorientujesz się, co przemawia za i przeciw

P.S. Mam Lite-Ona LTR 52327S i chodzi jak burza 8 )
Mich@ł jest offline  
Stary 23.09.2005, 19:20   #7
KoMaR_kzy
Nowy na forum

Eh widze ze sie nie dogadam.
Mowie ze czytalem forum.
Zastanawia mnie fakt czy ktos tewstowal wszstkie napedy razem i ktory wypadl naajlepiej. Tak jak to robi np chip.

Ciekawi mnie czego sami uzywacie, jakie macie opinie itp.
Waze dla mnie jest dobra korekcja bledow i zeby naped dobrze radzil sobie z zabezpieczeniami.

Chce wydac na niego 100-150zl
Stary 23.09.2005, 20:22   #8
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez KoMaR_kzy
Eh widze ze sie nie dogadam.
Mowie ze czytalem forum.
Zastanawia mnie fakt czy ktos tewstowal wszstkie napedy razem i ktory wypadl naajlepiej. Tak jak to robi np chip.

Ciekawi mnie czego sami uzywacie, jakie macie opinie itp.
Waze dla mnie jest dobra korekcja bledow i zeby naped dobrze radzil sobie z zabezpieczeniami.

Chce wydac na niego 100-150zl
taaaa.... chip hehe

test szybkości chodzenia napędów

nie widziałem żadnego testu korekcji błędów

ktoś ma mieć wszystkie napędy? ciekawe

po to są fora dyskusyjne aby na podstawie wielu opinii wyrobić sobie własne zdanie.

ale każdy wie lepiej...
ed hunter jest offline  
Stary 23.09.2005, 21:39   #9
smykus_likas
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.07.2003
smykus_likas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie istnieje NAJLEPSZA nagrywarka cdrw podobnie jaki DVD. Koniec, kropka
Stary 23.09.2005, 20:10   #10
Aszej
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.12.2003
Aszej zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jesli konfiguracja Twojego komputera jest taka jak w podpisie to nie widze sensu zmieniania nagrywarki, chyba że ktoś jest pedantem.

MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
Aszej jest offline  
Stary 23.09.2005, 22:26   #11
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Technologi zapisu CD już się wyczerpała. Wszyscy, wszystko wiedzą (firmy produkujące napędy CD/DVD) o nagrywaniu CD, DVD zresztą też. Dlatego też jakiejkolwiek nie kupiłbyś nagrywarki będzie to dobry wybór !

Jeśli chciałbyś mimo to, mieć napęd o znacznie większych niż konkurencja możliwościach polecam Plextor-a Premium. Cena może przerażać, ale to jest pewny sprzęt.
Loczek jest offline  
Stary 24.09.2005, 16:31   #12
KoMaR_kzy
Nowy na forum

Nie istnieje najlepsza ? Hmm.... ciezko jakos mi sie z tym zgodzic ale dobra nie bede sie klucil.
Istnieje napewo cos takiego jak najlepszy wybor nagrywarki w kategori cenowej do 150zl.

Smiejecie sie z chipa... hm to prawda ich testy sa czasem smieszne, ale sami nie potraficeie tez nic przedstawic. Co do korekcji bledow, owszem robia takie testy. Pisze, ze chce nagrywarke z przedzialu 100-150zl ktora bedzie sobie dobrze radzila z zabezpieczeniami (chodzi glownie o nowe wersje safedisca), a nie potraficie udzelic jakiejs konkretnej podpowiedzi. Mi nie chodzi o to żebyście zrobili mi teraz caly ranking nagrywarek ale wskazali np pierwsze trzy pozycje ktore byly by najlpesze a spelnialy wybrane przezemnie kryteria.
Jak ktos jest fachowcem to potrafi udzielic takiej odpowiedzi.
Jakbyscie mnie zapytali o np dysk twardy lub karte graficzna (lub inny sprzet)i podali jakies kryteria
to potrafilbym pomoc, ale akurat na napedach optycznych sie za bardzo nieznam. O ile kiedys mialem troche wiedzy to teraz mysle jest juz ona troszke nieaktualna.

Jakto nie pojawiaja sie nowe technologie?! Chociazby benq wprowadzil ostatnio system dzieki ktoremu wiazka lasera zawsze pada na plyte pod katem 90%, co poprawia jakosc zapisanych danych jak i jakosc odczytu.

Tak, konfig mojego kompa jest taki jak w podpisie, ale ja po prostu chce kupic nowy naped bo ta nagrywarke wrzucam do inngo kompa, pozatym moj litek z tego co wiem nie radzi sobie z safedisciem 2.5 i wyzszymi.
Stary 24.09.2005, 17:30   #13
smykus_likas
Wyjadacz ;)

Gdyby istniala najlepsza nagrywarka, kazdy by ja posiadal. A wracajac do Twojego problemu... miales litka, wez litka i bedzie po sprawie
Stary 24.09.2005, 18:18   #14
KoMaR_kzy
Nowy na forum

Eh .... z tego co widze nie dogadam sie z wami.

Zdecyduje sie chyba na litka. Umiecie chociaz wskazac na dzien dzisiejszy jaki model LITEONA jest najlepszy?
Stary 24.09.2005, 18:37   #15
smykus_likas
Wyjadacz ;)

Jesli potrzebujesz nagrywarki cd do lamania safe disc 2,5 i wyzsze wez LTR-52327S, jest sprawdzony. Kosztuje ponizej 100 i bedziesz mial swiety spokoj
Test tutaj
http://www.cdrinfo.pl/cdr/hard/LiteOn_LTR-52327S/1.php

Twoje uprawnienia: