![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.07.2002
![]() |
Nadruk etykiet na CD-R (Business Card)
Czy w Polsce mozna gdzies kupic etykietki do nadruku na plyty CD-R Business Card lub zestaw do przyklejania, ale na takie wlasnie plyty? Takie plyty sa na: http://www.esperanza.com.pl/produkty/businesscards/
Prosze o informacje na ten temat? Z gory dzieki Pozdrawiam ITI |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Naklejek w takim właśnie formacie to ja nie widziałem nigdy. Są natomiast takie płyty (całe białe) do nadruku w odpowiednio przystosowanej drukarce do CD.
#3 |
Gość
|
Kilka godzin temu mialem je w rece, i jakos mi sie zdaje, ze albo byly z miejscem do napisow, (linijki!) albo byly naklejki juz nalepione? Jak sie ma samozaparcie i pewne rece, mozna ja zadrukowac (np. na Canonie) przy recznym podawaniu plytki (powaznie) - tak jak karton, ale jak trafic z ustawieniem?
|
![]() |
#4 |
Wyjadacz
![]() |
Yahol, a masz pomysł jak to nadrukować na HP DeskJet 930C ? Podawać płyty z tyłu, tam gdzie jest miejsce na duplekser?
#5 |
Gość
|
W moim Canonie 4300, jest taka opcja: podawanie reczne - dla kartonow, papierow o nietypowej gramaturze, folii, tasm etc. Ustawiam ja w wlasciwosciach drukarki i podaje z tylu - tam jest taki reczny podajnik (szczelina), drukarka to chwyta (trzeba rowno podac!) i drukuje. Na wszystkim co nie jest grubsze od 1mm (chyba, grubszych nie probowalem). Mysle ze do tych plytem mozna zrobic (kupic?) maske.
|
![]() |
#6 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Zip z tym otworem po zaślepce dupleksera to może być to tylko zauwaz co się stanie gdy głowica drukująca zahaczy o płytkę ... |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz
![]() |
Nie zahaczy. Prędzej zachaczy o takie uchwyty, co wyrzucają kartkę do podajnika wyjściowego. Potrzebuję jedynie takiej tacki jak na zdjęciu. Jakby ktoś znał wymiary tego (pozycja płyty na tacce, dokładne wymiary tacki) oraz potrzebny soft, a także z czego taką tackę zrobić, to proszę o info (może być priv/e-mail). Może można gdzieś taką tackę qpić (w komputerowym? papierniczym?)?
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno. Ostatnio zmieniany przez ZiP : 01.09.2002 o godz. 21:20 |
![]() |
![]() |
#8 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
1. Jak wyjmiesz zaślepke albo dupleks to drukarka 930 zachowa sie tak samo jak bys pozbawił jej jednego z kardridży, czyli nie będzie drukować. Trzeba by powalczyć z czujnikiem z tyłu, poza tym jak podasz coś nawet z tyłu to i tak to lekko zostanie zgięte.
Jak ktoś ma jakiś patent jak drukować na tej drukarce na płytach to będę wdzięczny za info. Jak narazie do drukowania etykiet na płyty używam nateo. |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz
![]() |
Drukarkę tą można oszukać i będzie drukować bez dupleksera oraz zaślepki. Tyle tylko, że wtedy nie będzie pobierać papieru z podajnika, bo będzie on tyłem wyłaził - trzeba wkładać wszystko z tyłu. Sprawdzałem i faktycznie, płytki się ciut zginają, ale to nie przeszkadza. A jak wkładałem samą płytę bez tacki, to się zaklinowała. Jutro posprawdzam, czy się da drukować płyty, bo teraz mi się spać chce....
#10 | ||
Wyjadacz
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno. Ostatnio zmieniany przez ZiP : 02.09.2002 o godz. 18:53 |
||
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
Qrcze! Zip! Ty probujesz drukowac na normalnych 120 mm plytach, przeciez do tego SA naklejki! i maszynka. A jak na innych, to 80 mm nie maja naklejek, a wizytowki CD drukuje sie bez problemu w wiekszosci drukarek! Jezeli swoim postem wpedzilem ce w problem - to przepraszam, nie chcialem!
|
![]() |
#12 | |
Wyjadacz
![]() |
Cytat:
![]() Postanowiłem, że BĘDĘ drukował na CD, ale jeszcze nie wiem jak to zrobię. A jak ja coś postanowię, to prędzej, czy później to wykonam.8) 8)
![]() |
|
|