Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.09.2002, 16:00   #1
ITI
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.07.2002
ITI w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nadruk etykiet na CD-R (Business Card)

Czy w Polsce mozna gdzies kupic etykietki do nadruku na plyty CD-R Business Card lub zestaw do przyklejania, ale na takie wlasnie plyty? Takie plyty sa na: http://www.esperanza.com.pl/produkty/businesscards/

Prosze o informacje na ten temat?

Z gory dzieki

Pozdrawiam
ITI
ITI jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.09.2002, 16:39   #2
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Naklejek w takim właśnie formacie to ja nie widziałem nigdy. Są natomiast takie płyty (całe białe) do nadruku w odpowiednio przystosowanej drukarce do CD.
Stary 01.09.2002, 16:52   #3
Yahol
Gość

Kilka godzin temu mialem je w rece, i jakos mi sie zdaje, ze albo byly z miejscem do napisow, (linijki!) albo byly naklejki juz nalepione? Jak sie ma samozaparcie i pewne rece, mozna ja zadrukowac (np. na Canonie) przy recznym podawaniu plytki (powaznie) - tak jak karton, ale jak trafic z ustawieniem?

Stary 01.09.2002, 17:37   #4
ZiP
Wyjadacz

Yahol, a masz pomysł jak to nadrukować na HP DeskJet 930C ? Podawać płyty z tyłu, tam gdzie jest miejsce na duplekser?
Stary 01.09.2002, 17:55   #5
Yahol
Gość

W moim Canonie 4300, jest taka opcja: podawanie reczne - dla kartonow, papierow o nietypowej gramaturze, folii, tasm etc. Ustawiam ja w wlasciwosciach drukarki i podaje z tylu - tam jest taki reczny podajnik (szczelina), drukarka to chwyta (trzeba rowno podac!) i drukuje. Na wszystkim co nie jest grubsze od 1mm (chyba, grubszych nie probowalem). Mysle ze do tych plytem mozna zrobic (kupic?) maske.

Stary 01.09.2002, 19:06   #6
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ZiP napisa***322;(a)
Yahol, a masz pomysł jak to nadrukować na HP DeskJet 930C ? Podawać płyty z tyłu, tam gdzie jest miejsce na duplekser?
Witam !

Zip z tym otworem po zaślepce dupleksera to może być to tylko zauwaz co się stanie gdy głowica drukująca zahaczy o płytkę ...
Laser jest offline  
Stary 01.09.2002, 21:16   #7
ZiP
Wyjadacz

Nie zahaczy. Prędzej zachaczy o takie uchwyty, co wyrzucają kartkę do podajnika wyjściowego. Potrzebuję jedynie takiej tacki jak na zdjęciu. Jakby ktoś znał wymiary tego (pozycja płyty na tacce, dokładne wymiary tacki) oraz potrzebny soft, a także z czego taką tackę zrobić, to proszę o info (może być priv/e-mail). Może można gdzieś taką tackę qpić (w komputerowym? papierniczym?)?
Dołączone obrazki
Nadruk etykiet na CD-R (Business Card)-tacka-b_.jpg 

Ostatnio zmieniany przez ZiP : 01.09.2002 o godz. 21:20
ZiP jest offline  
Stary 01.09.2002, 23:27   #8
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
1. Jak wyjmiesz zaślepke albo dupleks to drukarka 930 zachowa sie tak samo jak bys pozbawił jej jednego z kardridży, czyli nie będzie drukować. Trzeba by powalczyć z czujnikiem z tyłu, poza tym jak podasz coś nawet z tyłu to i tak to lekko zostanie zgięte.
Jak ktoś ma jakiś patent jak drukować na tej drukarce na płytach to będę wdzięczny za info. Jak narazie do drukowania etykiet na płyty używam nateo.
Stary 02.09.2002, 02:01   #9
ZiP
Wyjadacz

Drukarkę tą można oszukać i będzie drukować bez dupleksera oraz zaślepki. Tyle tylko, że wtedy nie będzie pobierać papieru z podajnika, bo będzie on tyłem wyłaził - trzeba wkładać wszystko z tyłu. Sprawdzałem i faktycznie, płytki się ciut zginają, ale to nie przeszkadza. A jak wkładałem samą płytę bez tacki, to się zaklinowała. Jutro posprawdzam, czy się da drukować płyty, bo teraz mi się spać chce....
Stary 02.09.2002, 18:51   #10
ZiP
Wyjadacz

Cytat:
bas napisa***322;(a)
Jak wyjmiesz zaślepke albo dupleks to drukarka 930 zachowa sie tak samo jak bys pozbawił jej jednego z kardridży, czyli nie będzie drukować. Trzeba by powalczyć z czujnikiem z tyłu,
już sobie z tym poradziłem
Cytat:
Jak ktoś ma jakiś patent jak drukować na tej drukarce na płytach to będę wdzięczny za info. Jak narazie do drukowania etykiet na płyty używam nateo.
Po tym tekście wnioskuję, że masz właśnie tą drukarkę (albo podobną 920C). Tak więc muszę Cię zmartwić . Nie udało mi się drukować na płytach. Zrobiłem sobie tackę - na tekturę 1 mm nakleiłem maskownicę 1 mm, co daje tackę o grubości 2 mm. Rozebrałem również całą drukarkę (obudowę), wywaliłem duplekser i powalczyłem z czujnikami - udało się, czujniki oszukane. Niestety, 2 milimetrowa tacka jest trochę za gruba i drukarka zacina się tuż przed jej wciągnięciem. Wyjąłem więc sprężyny od tych malutkich rolek(znajdujących się pod wózkiem z pojemnikami na atrament. Rolki przestały prężyć i zrobiło się nieco luźniej, ale nadal zupełnie przeszkadzają, a ja nie wiem, jak je wyjąć (zresza wyjęcie ich byłoby bez sensu, bo nie dociskałyby tacki do tej większej rolki). Cały czas jeszcze myślę, i może coś wymyśle n/t drukowania płyt.

Ostatnio zmieniany przez ZiP : 02.09.2002 o godz. 18:53
ZiP jest offline  
Stary 02.09.2002, 19:07   #11
Yahol
Gość

Qrcze! Zip! Ty probujesz drukowac na normalnych 120 mm plytach, przeciez do tego SA naklejki! i maszynka. A jak na innych, to 80 mm nie maja naklejek, a wizytowki CD drukuje sie bez problemu w wiekszosci drukarek! Jezeli swoim postem wpedzilem ce w problem - to przepraszam, nie chcialem!

Stary 02.09.2002, 19:50   #12
ZiP
Wyjadacz

Cytat:
Yahol napisa***322;(a)
Qrcze! Zip! Ty probujesz drukowac na normalnych 120 mm plytach, przeciez do tego SA naklejki! i maszynka. A jak na innych, to 80 mm nie maja naklejek, a wizytowki CD drukuje sie bez problemu w wiekszosci drukarek! Jezeli swoim postem wpedzilem ce w problem - to przepraszam, nie chcialem!
Nie chcę na naklejkach, chcę na płytach! Ja już zrobiłem tackę jak na zdjęciu powyżej, ale zbyt grubą (niech schudnie, nie mieści się w podajnik), oraz na dwie płyty. Z naklejkami mam bardzo niemiłe doświadczenia. Postępy z moją drukarką muszą być i nawet są. Ja to robię z ciekawości, wcale nie wprowadziłeś mnie w problem swoim postem . Jak przeczytałem, że przerobiony Lexmark może drukować na płytach, to mnie krew zalała. To tania drukareczka może, a mój HP, za którego trzy lata temu dałem 1100 zł, nie może? Tymczasem zauważyłem, że jakiś imbecyl pozdejmował mi gumę z dwóch rolek zawijających (na pozostałych 3 ogumienie jest).
Postanowiłem, że BĘDĘ drukował na CD, ale jeszcze nie wiem jak to zrobię. A jak ja coś postanowię, to prędzej, czy później to wykonam.8) 8)

Twoje uprawnienia: