Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.12.2003, 00:58   #1
Aszej
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.12.2003
Aszej zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z LG GCE-8400B

Witam wszystkich mam nagrywareczke od ok roku i od niedawna zaczęły się z nią schody. Wszystkie płytki nagrywa poprawnie ale nie do końca. U mnie wszystkie płytki odczytuje ale po nagraniu i włożeniu do odtwarzacza audio typu miniwieża i przenośny magnetofon nie znajduje płyty (no disk). Płyty nagrywam z prędkością 8x 12x 16x 24x nośniki to esperanza silver-blue, dysan x48, verbatim metal-azo i żadnej płyty nie chce czytać na żadnym odtwarzaczu jaki posiadam wyjątkiem był verbatim który został odczytany przez miniwieżę. Laser w tych odtwarzaczach był czyszczony i nic, ciekawostką jest to że płytka taka sama nagrana u mnie oczywiście nie działa a nagrana u kogoś na złość działa. Czasem też tak bywa że ścieżki mimo prędkości nagrywania x12 są nagrane do połowy płyty ok a dalej gdzieś w jej połowie zaczynają się szumy i im dalszy track tym więcej szumów.Kilka dni temu przeczyściłem laser ale nie pomogło
Ostanio uruchomiłem program cdspeed i przeprowadziłem skandisk nowo nagranej płyty (dane) z prędkością x16 a tam ponad 20% uszkodzonych sektorów. Do nagrywania używam WinOnCd 6.0 próbowałem nagrać też audio w Fueiro i nic, używam ForceASPI 1.8 ale na innych też lipa.
Komputerek to 1700XP+ na solteku drv5 nagrywarka podłączona sama na taśmie ustawiona jako master (DMA33), próbowałem różnych biosów i też nic (ciekawostka przy biosie ibm wykrywa ATA33)
Załączam skreena z CDSPEED z błędami.

Powiedzcie mi co robić czy to uszkodzona nagrywarka czy co? W sumie mam jeszcze rok gwarancji ale co im powiedzieć?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Problem z LG GCE-8400B-hl-dt-stcd-rw_gce-8400b_1.02_14-december-2003_22_00.jpg  
Aszej jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.12.2003, 09:09   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
obawiam sie ze LG nigdy nie slynol z jakosci zapisu audio (zaraz posiadacze takowych zaczna krzyczec ze u nich wsio gra - sprawa osobnicza)
moze nowy bios cos pomoze
nimal jest offline  
Stary 15.12.2003, 10:26   #3
Aszej
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 13.12.2003
Aszej zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dodatkowo załączam skreana z testem jakośći CD, gdzie widać dużo błędów C2 a płytka nagrywana z prędkością x16
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Problem z LG GCE-8400B-hl-dt-stcd-rw_gce-8400b_1.02_15-december-2003_09_17.jpg  
Aszej jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: