Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.07.2024, 18:12   #1
karolxt
Data rejestracji: 08.07.2024
karolxt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wyodrębnie utworów z plku flac

Mam album, na którym wszystkie piosenki są w jednym pliku FLAC + CUE
zainstalowałem program CUESplitter ale po angielsku i nie wiem jak go użyć.
Chodzi o wyodrębnienie poszczególnych utworów i przeniesienie ich do nowego katalogu.
Banalnie proste, ale obsługa programu jak dla mnie jest zagadką.
Jak to zrobić krok po kroku?
1) dodałem plik cue folderu gdzie jest plki flac i plik cue
2) pokazała sie lista
3) zaznaczyłem select all
i co dalej?
karolxt jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.07.2024, 21:10   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zamontuj to w wirtualnym napędzie wskazując oryginalny cue, albo nagraj na RW w ten sam sposób. Dalej już zrobisz co chcesz.
Stary 08.07.2024, 23:58   #3
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
CUEsplitter przecież po polsku też jest.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.07.2024, 11:09   #4
karolxt
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Zamontuj to w wirtualnym napędzie wskazując oryginalny cue, albo nagraj na RW w ten sam sposób. Dalej już zrobisz co chcesz.
Przepraszam ale komplikowanie prostej operacji przez nagrywanie na RW to nie jest dobra rada.
Stary 10.07.2024, 11:14   #5
karolxt
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
CUEsplitter przecież po polsku też jest.
mozesz wyslać plik instalacyjny?
zawieś go gdzies na jakims hoście i wklej adres do pobrania
może wystarczy tylko instalacja języka (bo go nie ma) , ale w tym durnym systemie Windows 11 nie mogę nawet znaleźć gdzie jest folder z tym programem

Ostatnio zmieniany przez karolxt : 10.07.2024 o godz. 12:25
Stary 10.07.2024, 13:32   #6
grzeniu
XV1100

grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez karolxt Podgląd Wiadomości
Przepraszam ale komplikowanie prostej operacji przez nagrywanie na RW to nie jest dobra rada.
Zważywszy na czas czekania na odpowiedź, już dawno byś w ten sposób zrobił. Skoro uważasz to za komplikowanie prostej sprawy, a jednocześnie przerasta cię obsługa prostego programiku, to... cóż.
Zrób sobie kopię tego obrazu i poćwicz, tam jest na górze taka ikonka nożyczek - z tym bym się pobawił. Mówię na podstawie screenów z http://cue-splitter.medieval.it/
Sam nie używałem, bo można to zrobić szybciej, jak napisałem wyżej.
To samo pewnie zrobiłbyś w Nero (jeśli masz) bez nagrywania na CD.
Stary 10.07.2024, 17:40   #7
karolxt
Cytat:
Skoro uważasz to za komplikowanie prostej sprawy, a jednocześ›nie przerasta cię™ obsługa prostego programiku, to... cóż.
Zrób sobie kopię™ tego obrazu i poć‡wicz, ...
ad. 1 tak, to jest ewidentnie komplikowanie prostej operacji, którą można zrobić przy użyciu tego właśnie niby prostego programiku (wiem bo w końcu mi sie to udało zrobić ale tyko raz, bo tyle naciskałem różnych funkcji że już się pogubiłem co i jak po kolei)
I tu właśnie potrzebna była pomoc kogoś z forum żeby to zrobił i potem po kolei podał kolejne kroki, bo się da.
ad.2 tak, przerasta mnie obsługa niepotrzebnie skomplikowanych programów gdzie nie ma prostych procedur prowadzących do celu.
ad. 3 nawet nie wiem jak się robi obraz płyty bo nigdy mi to do niczego nie było potrzebne mimo że nagrałem już masę płyt CD audio i mp3 i wszystkie są dobrze nagrane.
Oczywiście potrafię podzielić plik flac nagrany non-stop przy użyciu goldwave, albo audacity bez użycia cue ale to jest za dużo roboty. Pomyślałem że jak mam plik cue to będzie łatwiej i faktycznie jest dużo łatwiej tylko obsługa CUESpliter jest skandalicznie źle zrobiona. To nie jest ten program, którego skany zamieściłeś. U mnie wygląda to zupełnie inaczej.
Mam wersję v2.0.8 (x64) I dalej oczekuje pomocy kogoś kto zamieści kolejne kroki jakie należy zrobić. Na przyszłość, bo mam jeszcze trochę flacow non-stop z plikami cue. Może ktoś się pobawi i zmieści taki tutorial.

Dziękuje za dotychczasowe odpowiedzi.

A i jeszcze jedno. Jak ktoś ma do tego programu spolszczenie (do tej wersji) to chętnie przyjmę, bo nigdzie takiego nie widzę.
Wylogowało mnie podczas pisania (chyba za ktorki czas wazności logowania) i powstaly powzsze krzaczki nawet w cytacie.

Ostatnio zmieniany przez karolxt : 10.07.2024 o godz. 17:48
Stary 10.07.2024, 18:52   #8
grzeniu
XV1100

Tak na szybko szukając znalazłem wersję 1.2 PL. Również opis krótki i filmik, który powinien wyjaśnić co i jak.
https://portable.info.pl/medieval-cu...tter-portable/

Dorzucę też w załączniku.
Dołączone pliki
File Type: zip Medieval_CUE_Splitter_1.2_Portable.zip (1.01 MB, 4 oglądane)
Stary 12.07.2024, 23:16   #9
karolxt
Cytat:
Tak na szybko szukając znalazłem wersję 1.2 PL. Również opis krótki i filmik, który powinien wyjaśnić co i jak.
https://portable.info.pl/medieval-cu...tter-portable/

Dorzucę też w załączniku.
Dziękuję wersje 1.2PL mam już zainstalowaną ale to całkiem inny program.
Stary 13.07.2024, 08:48   #10
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Sam używam wersji portable 1.2. I nie wiem co że niby inny? Robi co ma robić, szybko, sprawnie i bezbłędnie, zatem nie ma sensu kombinować pod górkę.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2024, 09:49   #11
karolxt
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Sam używam wersji portable 1.2. I nie wiem co że niby inny? Robi co ma robić, szybko, sprawnie i bezbłędnie, zatem nie ma sensu kombinować pod górkę.
Pewnie nie ma. Ale uparłem się ze zrobię na tamtym i zrobiłem ale nie wiem jak. Wyjątkowo paskudnie zrobiony inteface. Jak ci programiści coś poprawia to przeważnie płakać się chce.
Tak samo mam z programem audacity. W wersji beta był ok a w obecnej żeby cos robić trzeba nie naszukać okienek i funkcji i naklikać po dwa albo trzy razy więcej niż poprzednio. Nie ma tez jednej z bardzo przydanych funkcji pokazującej powiększenie od dołu albo od góry widma (przynajmniej ja jej nie potrafię znaleźć)
Stary 15.07.2024, 21:06   #12
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Ja zawsze dzielę *.cue w foobar2000. Po przeciągnięciu go do okienka programu - pojawiają się wszystkie tracki, zaznaczam je, później naciskam RMB (prawy przycisk myszki), wybieram Convert->Quick convert->WAV i przycisk Convert. Wskazuje miejsce (ścieżkę dostępu) gdzie mają się zapisać pojedyncze pliki i na koniec przycisk Wybierz folder.

-rozbicie-cue.jpg
Stary 21.07.2024, 16:46   #13
karolxt
Dziękuje za pomoc. Temat można zamknąć
Odpowiedz na post

Tagi
flac, plku, utworów, wyodrębnie

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania