![]() |
plyty oznaczane jako audio maja inny wpis w atpi - roznica 1 bita
i to jest glowna roznica (oprocz ceny) bo z tego wynika ze stacjonarne nagrywarki audio hifi nie lykaja zwyklych plyt i pala tylko na "audio" krotko - propaganda, choc po cenie mozna sie spodziewac wyzszej jakosci, co czasem jest prawda ;) generalnie - jak pisal ed - najpierw zwykle... |
Cytat:
różnica w płytach audio jest głównie taka, że są droższe. gdy jakiś sprzęt nie chce czytać nagrywanych płyt to wtedy warto sprawdzić audio |
Cytat:
W przypadku nagrywarek komputerowych nie ma znaczenia czy wypalasz na zwykłych płytach czy na płytach Audio (jak nie ma znaczenia więc poco przepłacać) |
hmm... a zawsze myslałem że najlepiej jest jak się wypala jak najwolniej czyli: 4x lub 8x hmmm... a widziałem na rynku takie płyty AUDIO tak jakby specjalne do tego one sa ciutke droższe. Opłaca się je kupować czy jest jakaś różnica??
POZDRAWIAM |
- okolo 32, choc sa tacy co radza 16 albo 24, gdzies w tych zakresach - przynajmniej dla wikeszosci plyt
zawsze mozesz przetestowac osobiscie poziomy bledow dla roznych predkosci - jak zmienisz plyty (np kupisz kolejny cake) to moga juz sie lekko roznic - generalnie nie - jesli player dobrze czyta jakis rodzaj plyt to dobrze, dopiero jak nie czyta to kombinuj przeswiadczenie to sie wzielo z hstorii - kiedys plyty na cyjaninie mialy ciemnoniebieskie spody i swietnie palily sie z niskimi predkosciami, obecnie plyt na cyjaninie ze swieczka swzukac, wiekszosc to ftalocyjanina czy jakos tak - zoptymalizowana dla wyzszych predkosci - jakie sa nejlepsze plyty? markowe :) verbatim pastel np. |
Wypalanie AUDIO
Elo,
ostatnimi czasy dość sporo musiałem nawypalać płytek z muzyczką (audio) i tutaj mam pytanie do osób kumatych w tych sprawach: -jaka jest najlepsza prędkość przy wypalaniu audio ?? -czy to prawda że niebieski spód płyty najlepiej czytają cd playery ?? -jakich płytek najlepiej uzywać do audio by jakość była najlepsza a żywotność najdłuższa??!! POZDRAWIAM |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:49. |