![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Bywalec
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
Cytat:
a propo HiSpace CARBON - gdzie je mozna kupic? masz jakeis namiary na sklepy internetowe z tymi plytkami? bo w sklepie ich nie widzialem /przynajmnije w moim miescie i okolicach, Mielec, Rzeszow/ dzieki za info. |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Gość
|
Warszawa, supermarket Carrefour! W necie-nie wiem.
|
![]() |
#18 | |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Cytat:
Jeśli źle zrzucisz materiał z oryginału na dysk twardy to nawet na najlepszej i najdroższej płytce będzie słychać trzaski, albo dynamika będzie nie taka jak trzeba itp. itd. etc. Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 20.07.2002 o godz. 13:06 |
|
![]() |
![]() |
#19 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
w 100% sie z toba zgadzam, ja mysle tylko o EAC do zrzucania ![]() |
|
![]() |
![]() |
#20 | |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#21 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
Widze ze koledzy uzywaja verbatimow - sa jeszcze gdzies dostepne metal azo ? U mnie we wszystkich sklepach tylko super azo , a te juz nie sa takie dobre do audio.
|
![]() |
![]() |
#22 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Ja używam Samsungi Silver i nie ma z tym problemu. Jakoś jest bardzo dobra, a co do programu to używam Easy CD-DA Extractor. Jeszcze jest ważny bitrate jak zrzucamy na mp3.
|
![]() |
![]() |
#23 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
SuperAzo albo MetalAzo Verbatimy
reszta odpada... chociaz jesli wypalasz z mp3 (TO NIE CD AUDIO! sa o wiele gorsze) to i tak na zadnej z plytek nie bedzie slychac roznicy |
![]() |
![]() |
#24 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.06.2002
![]() |
Jakość
Najlepszym sposobem na sprawdzenie jakości nagranej płyty jest
ściągnięcie sobie programu CD Vergleich oraz CD Bremse ze strony www.cd-bremse.de Za pomocą Bremse możesz wychamować czytnik do pownej prędkości np x4 lub x8 może x12 i zrobić przy tej prędkości zrzut audio, potem porównać za pomocą CD Vergleich jakość obrazu płyty z oryginałem, gdy CD V.pokaże że nie ma różnic wtedy kopia nagrana z nie większą prędkością niż zrzut będzie identyczna z oryginałem, w momencie pokazania różnic należy obniżyć prędkość odczytu np. zaczynając od x12 do x8 i po kolejnym zrobieniu zrzutu porównać - aż do skutku (efekt murowany). Metoda ta dotyczy kopi najwyższej jakości Oraz b.istotne nie jest ważne dla nagrywarki czy jest to płyta "for audio" czy "for data" to jest istotne dla stacjonarnych nagrywarek ale istotne jest to że standart płyt Audio CD przewiduje dla nich pojemność płyty 650 MB nie 700 lub więcej (wiąże się to z szerokością ścieżki). Pozdrawiam ! Kopia audio tylko 1 z oryginału - tylko do własnego użytku ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Bywalec
![]() |
Re: Jakość
Cytat:
no tak ale przeciez nagrywary np TEAC bardzo dobrze zrzucaja sciezki audio jak sie dobierze jeszcze odpowiedzni program np EAC ktory umozliwa idealne wrecz zrzucenie audio nawet prz duzych predkosciach bo ma w sobie wiele funkcji jezeli chodzi stawianie na jakosc zrzutu, mozna w nim tak poustawiac ze w razie bledow odczytu zczytyuje ilestam razy dany sektor dopuki go poprawnie bnie zrzuci. wtedy nie ma wiekszego znaczenia predkosc zrzutu ![]() |
|
![]() |
![]() |
#26 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.06.2002
![]() |
Szczerze mówiąc nie miałem do czynienia z Exact Audio Copy ale
skoro tak jest to zrzuć płytę EAC-em i spróbuj za pomocą CD Vergleich porównać oryginał ze zrzutem i zobaczysz czy jest to samo jeżeli tak to OK, jeżeli nie to możesz spróbować moim sposobem. |
![]() |
![]() |
|
|