![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.10.2005
![]() |
Wypalanie win xp sp2 slipstream
Witam serdecznie.
Mój problem dotyczy ustawien "segment ładownia sektorów" podczas tworzenia bootowalnej płyty z win xp sp2 slipstream, a mianowicie tego czy powinno być ustawione "0000" czy "07c0". Oraz czy liczba sektorów powinna być "1" czy "4" i dlaczego? Pytam ponieważ w wielu artykułach znaleźć mozna rozbieżne informacje odnośnie tych ustawień. A może można ustawić tak i tak i nie ma to znaczenia? Z góry dziękuję i pozdrawiam. PS. Jak dodać plik do obrazu iso nie zmieniając rozmiaru kompilacji? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie ma to wieszego znaczenia. I tak i tak - bedzie dzialac.
Zawsze twierdzilem ze za duza wiedza teoretyczna, tylko przeszkadza i powoduje komplikacje ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
@yahol
zdarzyło mi sie mieć za dużo tej wiedzy < ![]()
![]() |
#4 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
jak dodasz plik do obrazu iso, zawsze zmieni się jego rozmiar.
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.10.2005
![]() |
Cytat:
Mam 2 pliki iso, roznych zmiarach z tą samą aplikacją, jeden obraz ma rozmiar 528,029,852, a drugi 527,718,556, oba są w formacie *.nrg. Po zamątowaniu i otworzeniu: na jednej płytce znajduje się 6493 plików i 118 fojderów o rozmiarze 519,347,998 bytes, an drugiej 6494 plików i 118 fojderów o rozmiarze 519,348,027 bytes. Zawartość obu płyt rózni się tyklo tym ze na jednej jest dodany plik tekstowy o rozmiarze 29 bytes. I wszystko byłoby piękne i zrozumiałe gdyby nie fakt ze gdy kliknę na napęd prawym klawiszem i sprawdzam właściwości to na obu widzę ten sam rozmiar file system CDFS used space: 527,411,200 bytes. Dodam ze obie płyty są bootowalne i działające. Sam próbowałem dodawac male pliki tekstowe do obrazów za pomocą programów poweriso, magiciso, ultraiso, aby sprawdzić czy rozmiar kompilacji sie zmienia, i zawsze sie zmienial. W takim razie jak zostal dodany plik o ktorym pisalem powyzej ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|