Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.04.2002, 08:51   #1
esperak
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.04.2002
esperak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wypalarka - pomocy jak ją uszkodzić.??????????

Witam wszystkich mam pytanie pewnie niektórzy uznają że głupie niektórzy że dziwne ale naprawdę potrzebuje pomocy w tej sprawie. Mianowicie musze uszkodzić nagrywarkę tylko nie wiem jak to zrobić żeby było to niewykrywalne (nie chce ingerować w nią fizycznie ***8211; młotek) słyszałem że są programy do palenia nagrywarek .... Albo może ktoś zna inną metodę na utylizacje wypalarki lub może udostępnić taki soft... Bardzo proszę o pomoc....

Pozdrawiam.!!
esperak jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.04.2002, 10:28   #2
pavlosz
Bywalec

Data rejestracji: 27.03.2002
pavlosz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeżeli to LG to może pomóc mocno nie wyważona płytka.
Wkładasz taką do napędu, uruchamiasz odczyt i czekasz aż napęd ją puści. A Lg'iki potrafią robić takie rzeczy. Płytka rozsypuje się w drobny mak i z reguły uszkadza napęd. Choc nie zawsze.
pavlosz jest offline  
Stary 09.04.2002, 10:30   #3
SoBal
Były user

Data rejestracji: 08.04.2002
SoBal zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jakiś czas temu napisałem dobry programik do uszkadzania napędów. Powodował mechaniczne zużycie napędu, czyli niemożliwe było sprawdzenie w serwisie czy było to uszkodzenie świadome. Popowiem tylko : 1. Nagrywmy płytkę z maksymalną możliwa ilością plików 2. piszemy w delphi/BC++/VB/VC program który odczytuje do bufora poszczególne pliki 3. Wymagany jest osobny komputer 4. Podłączamy do wolnego kompa napęd, uruchamimy program, i zostawiamy na parę dni/tygodni/miesięcy 5. Można uruchomić jeszcze jedną instancję programu - wtedy mamy troszkę lepszy efekt, bo mechanika napędu jest bardziej obciążona. U mnie to zajęło 4 tygodnie. NIE WYSYŁAM ŹRÓDEŁ TEGO PROGRAMU !!!
Stary 09.04.2002, 10:52   #4
&y
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.06.2001
&y zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
pavlosz (09-04-2002 10:28):
Wkładasz taką do napędu, uruchamiasz odczyt i czekasz aż napęd ją puści. A Lg'iki potrafią robić takie rzeczy. Płytka rozsypuje się w drobny mak i z reguły uszkadza napęd. Choc nie zawsze.
Tylko zeby w serwisie nie powiedzieli, ze to ze wzgledu na uzywanie nieodpowiednich plyt (czyt. piratow) Ten sposob nie jest niestety najlepszy, ale sprobowac mozna. Mozna tez jak to ktos juz kiedys tutaj radzil: 80 000V na elektronike i po bolu
Stary 09.04.2002, 11:20   #5
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
tak wystarczy spowodowac skok napiecia i po sprzecie
Stary 09.04.2002, 11:47   #6
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
skad wezmiesz 80kV? :-)

mnie do popsucia (przypadkowego - wystarczylo 1,2V i 150mA z przenosnego akumulatorka kiedy sprawdzalem poprawna prace silniczka (w SAMSUNG 32 - chwile wczesniej ulamalem tacke wiec mi wisialo) - trafilem zamiast w styki zasilania, w styki ktoregos z 'robaczkow' i nagrywarka juz sie nie obudzila...

sposobu 'na prad' nie polecam - moze byc widac na elementach 'delikatna' sugestie pieszczenia pradem - kazdy elektronik zauwazy to natychmiast...
Stary 09.04.2002, 12:16   #7
&y
Stały bywalec ;)

Cytat:
-Sid-The-Rat=> (09-04-2002 11:47):
skad wezmiesz 80kV? :-)
[ciach]
z generatora podlaczonego do trafopowielacza z Rubina (albo innego Neptuna ) - no moze nie ma tam 80kV, ale na pewno sporo - efekt jak w Archiwum X (na poczatku)
Stary 09.04.2002, 12:23   #8
pavlosz
Bywalec

Data rejestracji: 27.03.2002
pavlosz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
&y (09-04-2002 10:52):
Cytat:
pavlosz (09-04-2002 10:28):
Tylko zeby w serwisie nie powiedzieli, ze to ze wzgledu na uzywanie nieodpowiednich plyt (czyt. piratow) Ten sposob nie jest niestety najlepszy, ale sprobowac mozna. Mozna tez jak to ktos juz kiedys tutaj radzil: 80 000V na elektronike i po bolu
Dlatego też należy wyprodukować mocno niewyważona płytkę - oryginał ( modyfikacja ) . Choć po co, wystarczy cd-r z Chipa. Mnie się osobiście rozleciał już jeden, a i w serwisie w którym pracuje dość często przyjmujemy cd-romy i nagrywarki z szczatkami tych nośników. Aha i serwis gwarancyjny LG nigdy nie odrzucał tych reklamacji.
pavlosz jest offline  
Stary 09.04.2002, 12:51   #9
-Sid-The-Rat=>

--------------------------------------------------------------------------------
-Sid-The-Rat=> (09-04-2002 11:47):
skad wezmiesz 80kV?
[ciach]
--------------------------------------------------------------------------------

z generatora podlaczonego do trafopowielacza z Rubina (albo innego Neptuna ) - no moze nie ma tam 80kV, ale na pewno sporo - efekt jak w Archiwum X (na poczatku)

--
tam bedzie niewiele wiecej niz 1kV (w porywach) ale przy niskim pradzie, po za tym korki natychmiast powiedza 'do widzenia'

co calkowicie jednak wystrczy aby nagrywarke wyslac do wiecznego serwisu a operatora - do piachu

efekt jak w Archiwum X (na poczatku)
--

kabumm, bzzzt, kabummm, bzzzzt, bzzzt - tak, robilo sie takie rzeczy... :-)

Dlatego też należy wyprodukować mocno niewyważona płytkę - oryginał ( modyfikacja ) . Choć po co, wystarczy cd-r z Chipa. Mnie się osobiście rozleciał już jeden, a i w serwisie w którym pracuje dość często przyjmujemy cd-romy i nagrywarki z szczatkami tych nośników. Aha i serwis gwarancyjny LG nigdy nie odrzucał tych reklamacji.
--

mnie sie w LG 52 rozpadly 3 plyty - 2 pierwsze po prostu wytrzepalem na podloge i zapomnialem - choc nie wkladalem juz do dtego napedu zadnych waznych plyt - 3 pierdyknela tak mocno, ze poszatkowala w tasme w napedzie, pourywala jakies robasie i przekrzywila prowadnice - tu zaden serwis by juz nie pomogl...
Stary 09.04.2002, 14:07   #10
esperak
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.04.2002
esperak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No to sprecyzuje o co mi chodzi mam nagrywarke HP 9200i na SCSI ma już 2,5 roku jest w Comaqu który ma 3 lata gwarancji i tu raczej serwis polega na wymianie części a nie na naprawie problem w tym że nie zabardzo mogę ją wyciągnąć z kompa dlatego szukam softu do tego, ktoś mi kiedyś wspomniał o takim programiku który powoduje zatrzymanie płyty w trakcie palenia laser pali w miejscu i podobno go to załatwia na amen niestety znajomy który o tym wspominał nie pamięta gdzie się na to natknął .( musze wiec ją uwalić bez fizycznej ingerencji...
Może by zrobić jeszcze to w taki sposób podczas update'u biosu nagrywarki wyłączyć kompa.? też powinna umrzeć na amen no nie.
esperak jest offline  
Stary 09.04.2002, 15:08   #11
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Chyba wyłączenie prądu niewiele Ci da - w serwisie pewnie wyczyszczą biosik i wgrają go od nowa Tak sobie przynajmniej myśle...
Plemnik jest offline  
Stary 09.04.2002, 15:37   #12
Dzony
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 03.02.2002
Dzony zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
80.000 V nie jest problemem bo to ja o tym pisalem.
A slyszeliscie kiedys o paralizatorach? Teraz mam taki 200.000V :-)
Dzony jest offline  
Stary 09.04.2002, 15:47   #13
&y
Stały bywalec ;)

Znaczy 200V z dokladnoscia do 3 miejsc po przecinku? Moze to tylko chwyt reklamowy?
Stary 09.04.2002, 19:04   #14
-Sid-The-Rat=>

czlowieku - wiesz jakie napiecie (wlasciwie prad) ZABIJA czlowieka?

kilkaset miliamperow [mA]!

50A i 220V zamienilo by nieduzy wagon kolejowy w swiecaca kulke...

w polaczeniu z duzym pradem zabojcze jest juz 12V!

200000V to oczywisty chwyt reklamowy - takie napiecie jest to w stanie dac przez BARDZO krotki czas - policz sobie moc jaka by to mialo...

poza tym duze napiecie i maly prad mowimy o skrajnosciach nie sa groznie

pastuch dla krow na polskich lakach standardowo daje 10kV, ale przy smiesznie malym pradzie - mozna go spokojnie dotknac - jesli jezdzisz 'w kraj' to pewnie nie raz dotykales takiego kabla i nie poczules ze cos tamtedy plynie...
Stary 09.04.2002, 20:23   #15
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ja tam nie wiem nigdy nie jechalem "w kraj aby dotykac drutow", a ile dostaje sie za dotkniecie druta to jakas nowa .....filia?

Twoje uprawnienia: